پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
شدیدترین درد در زندگی
سیستیت بینبافتی یکی از بیماریهای گیجکنندهای است که گاهی تشخیص آن سخت میشود.
این حالت یک التهاب مزمن دیواره مثانه است که باعث درد لگن و مثانه بهصورت مزمن میشود و همچنین میتواند باعث کاهش گنجایش مثانه شده و درنتیجه باعث شود، فرد بیشتر به دستشویی برود. هیچکس نمیداند علت این بیماری چیست؛ این حالت با عفونت دستگاه ادراری و عفونت مثانه متفاوت است زیرا در این حالت التهاب ناشی از عفونت نیست و آنتیبیوتیکها نمیتوانند در درمان موثر باشند.
سختترین دردی که در زندگی تجربه میکنید
بعضیاوقات التهاب آنقدر شدید و وخیم است که زخمهایی در دیواره مثانه ایجاد میکند. این حالت در زنان شایعتر و در واقع ۹۰ درصد از موارد آن در زنان رخ میدهد. بعضی پزشکان معتقدند، این حالت یک بیماری خود ایمن است که پس از یک عفونت مثانه رخ میدهد اما برخی دیگر میگویند، موادی که در ادرار وجود دارد میتواند باعث صدمهخوردن جداره مثانه شود. برای رفع این مشکل هنوز درمانی کشف نشده اما گاهی ممکن است علائم بدون هیچدرمانی برطرف شوند، گاهی هم علائم برای مدتی برطرف میشوند اما دوباره پیدا میشوند. گاهی حتی ممکن است بین دورههای بیماری فاصلههای چند ساله ای وجود داشته باشد.
روزی ۶۰ بار مراجعه به دست شویی!
علائم سیستیت بینبافتی شامل درد لگن، احساس فشار، درد در لمس و درد شدید و مداوم در مثانه و کل لگن است. فرد ممکن است، احساس تکرر ادرار و فوریت داشته باشند. زنانی که دچار حالت بسیار شدید این بیماری میشوند ممکن است روزی ۶۰ بار به دست شویی بروند. در برخی بیماران پرشدن مثانه و در برخی دیگر خالیشدن آن باعث ایجاد درد میشود. بهطور معمول درد طی روزهای دوره ماهانه شدیدتر میشود. تشخیص این حالت به وسیله شیوهای است که سیستوسکوپی نامیده میشود که نوعی آندوسکوپی برای دیدن داخل مثانه است.
مرگبار نیست اما مواظب باشید
اگر بیشتر از یکبار دچار سنگهای کلیه شدهاید یا اگر سابقه خانوادگی ابتلا به سنگهای کلیوی را دارید، احتمالا تمایل خواهید داشت که پزشکان معالج شما کاری بکنند که دیگر به این سنگها مبتلا نشوید. با تغییرات در رژیم غذایی و نوشیدن آب به مقدار کافی میتوان بسیاری از سنگها را کوچک کرد یا مانع از تشکیل آنها شد اما بعضی از انواع سنگها هم به درمانهای دارویی نیاز دارند. برای این کار نیاز است که پزشک معالجتان برای شما درخواست تجزیه ادرار را بدهد تا مشخص شود که شما مستعد ابتلا به کدام نوع از سنگها هستید و نقشه درمان مناسب را برای شما ترسیم کند.
بسیاری از اوقات نخستین حمله درد سنگ کلیوی در ساعات شب و نیمهشب رخ میدهد. در این موارد گاهی افراد سعی میکنند با خوردن مسکن درد را آرامکنند اما بهترین کار این است که در هر ساعتی که دچار مشکل شدید به بخش اورژانس مراجعه کنید. سنگهای کلیوی مشکل مرگباری نیستند اما درد بسیار شدید دارند که معمولا به درمانهای معمول خانگی جواب نمیدهند. در ضمن یادتان باشد که علائم سنگ کلیه مشابه علائم حالتهایی است که ممکن است مرگبار باشند، پس بلافاصله پس از بروز علائم به بخش اورژانس مراجعه کنید.
این زنان نباید گوجهفرنگی و شکلات بخورند
برخی داروها در زنان مبتلا به این حالت مفید بوده است مثلا پنتوزان پلی سولفات و مسکنهایی مثل ایبوپروفن و داروهای ضدافسردگی و حتی در برخی موارد، داروهای آنتیهیستامین. پزشکان در کنار تجویز دارو ممکن است تغییراتی را هم در رژیمهای غذایی افراد منظور کنند. در موارد شدیدتر هم ممکن است اعمالی مثل تحریک الکتریکی مثانه یا عملهای جراحی ترمیمی، لازم شود.
هنوز مطالعات جامع و کاملی در مورد تاثیر رژیمهای غذایی روی حالت سیستیت بینبافتی انجام نگرفته است اما بسیاری از زنان میگویند که گوجهفرنگی، انواع سسها، شکلاتها، نوشیدنیها و مایعات حاوی کافئین و غذاهای حاوی چربی بالا علائم را در آنها تشدید میبخشند، در گروهی دیگر هم خوردن هرگونه نوشیدن یا غذاهای حاوی قندهای مصنوعی بهشدت علائم را بدتر میکند. به هر حال باید از هرچیزی که علائم را بدتر میکند پرهیز کنید. برخی پزشکان معتقدند، کسانی که رژیم غذایی آنها شامل چند وعده غذایی کمحجم و از گروههای مختلف غذایی باشد، علائم و دردهای کمتری را تجربه خواهند کرد. در ضمن خیالتان راحت باشد که این مشکل هیچ مشکلی در روند طبیعی بارداری یکزن ایجاد نخواهد کرد.
بدون کلیه، هرگز
کلیهها برای داشتن یک زندگی معمول لازم هستند. شما میتوانید با یک کلیه زندگی کنید اما بدون یک کلیه میمیرید. برای همین باید کاملا مراقب کلیههای خود باشید. شما باید بهطور سالانه توسط پزشک معاینه شوید تا هرگونه مشکلات اولیه کلیوی در شما تشخیص داده شود. بسیاری از مشکلات جدی کلیوی اگر زود کشف شوند قابل درمانهستند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست