چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
تو مثل گلی
۱) با شناخت و آگاهی از مراحل رشد کودک و سوالات او در هر مرحله از زندگی به ابهامات ذهنی کودک در مورد مسائل الهی، معنوی و اعتقادی در حد فهم وی صادقانه پاسخ گویید.
چونکه با کودک سر و کار افتاد پس زبان کودکی باید گشاد
۲) در تقویت اعتقادی کودک، ابتدا او را با جلوههای زیبا و ملموس طبیعت و خالق این زیباییها آشنا کنید و بهجای ترس از خدا عشق و محبت به او را در قلب پاک کودک ایجاد نمایید.
۳) نماز خود را به جماعت و همراه با افراد خانواده بخوانید. بر سر سفره، قبل و بعد از صرف غذا، همگی با هم دعا خوانده و از خداوند به خاطر نعمتهایش سپاسگزاری کنید.
۴) فرزندان خود را از کودکی با کتاب خداوند و مفاهیم ارزشمند آن آشنا سازید و در قالب داستانهای شیرین، شخصیتهای دینی و عملکرد ارزشمند آنان را برای وی تشریح نمایید.
۵) با کودکان خود دعا بخوانید و گاهی همراه او برای خداوند نامه بنویسید. بگذارید عشق و محبت به خدا و ارتباط صادقانه و ساده را با خالق خویش بیاموزد تا هیچگاه در زندگی احساس بیکسی و تنهایی نکند و همواره حضور خداوند را در کنار خویش احساس نماید.
۶) فرزندان خود را برای عصر و جامعهای که در آن زندگی خواهند کرد، تربیت کنید. آنچنان که با شخصیتی توانمند در زمان خویش، در رشد جامعه خود فردی موثر و ارزشمند باشند.
۷) از تحمیل و اجبار به انجام فرائض دینی بهصورت اکراه به فرزندان خویش بهشدت احتراز کنید. چه بسیار افرادی که با جلوگیری آنان از گرایش به معنویات، انگیزه بیشتری در جهت جذب به ارزشها و فداکاری در راه تحقق اعتقادات پاک در آنها ایجاد شده است.
به درستی که انسان بر آنچه که منعش کنند،حریص میگردد. «پیامبراکرم(ص)»
۸) بهترین شیوه تربیت اخلاقی فرزندان، روش تکریم شخصیت، با تقویت احساس احترام به خود در وی، کسب عزت نفس و حفظ جایگاه شخصیتی خوب خویش، در نزد خداوند است.
۹) دوستان خوب و معتقد به اصول معنوی، عامل اصلی تربیت اعتقادی نوجوانان ما میباشند.
۱۰) بدترین شیوه تربیت دینی و معنوی نوجوانان، تحمیل و اصرار بر انجام آن بایدها و نبایدهای اخلاقی و ارزشی است که خود به آن عمل نمیکنیم و بالعکس بهترین و موثرترین روش تربیت اعتقادی و معنوی، تربیت بدون کلام است یعنی انجام صادقانه ارزشهای اخلاقی و ارائه الگوی شخصیتی سالم و قابل اجرا به نوجوانان تا آنچه را که میبینند، بیاموزند.
اصل سخن که نتیجه و هدف تمام گفتارهای ما در امر تعلیم و تربیت مؤثر و صحیح میباشد، این است:
آنچنان باش که بتوانی به فرزندت بگویی، مثل من باش.
ارزش تربیت یک انسان در نزد خداوند
وظیفه اصلی همه مادران و پدران خوب بهعنوان یک مربی شایسته تربیت صحیح یک انسان ارزشمند میباشد. انسانی که به شاهراه آزادگی و کمال که همانا بندگی خالص خداوند از طریق خدمت شایسته به بندگان اوست، به بارگاه نورالانوار عالم هستی تقرب جسته و هدایت شده است.
پاداش چنین وظیفه مقدسی از دیدگاه خداوندی که پس از آفرینش عالم هستی به خویش آفرین نگفت ولی پس از خلقت انسان که از روح خود در او دمید، فرمود: «فتبارکالله الاحسن الخالقین» بسیار ارزشمند ای علی؛ اگر خداوند یک نفر را به وسیله تو هدایت (تربیت) نماید، از هر چیزی که خورشید بر آن میتابد برای تو بهتر است. «پیامبراکرم(ص)»
http://kadbaanoo.blogfa.com/post-۸۳.aspx
منبع : راز موفقیت زنان در خانواده تدوین : انور پیرزاده ، کارشناس امور تربیتی ، مشاور و مدرس خانواده
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست