چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
۳۰ نوامبر ۲۰۰۴ ـ و به این سان، «تحریف اخبار» بحران انتخاباتی سال ۲۰۰۴ اوکراین را تشدید کرد - نگاهی کوتاه به تاریخ اوکراین و اوکراینی ها
در نهمین روز از بحران انتخابات اوکراین (۳۰ نوامبر ۲۰۰۴ ) که سایر اخبار جهان را همچنان تحت الشعاع قرار داده بود از اشاره کوچما رئیس جمهور وقت آن کشور که روزهای آخر زمامداری را می گذراند سوء استفاده بسیار شده بود. وی در خلال مطلبی گفته بود که به خاطر حفظ تمامیت اوکراین و آرامش، تجدید انتخابات نظر بدی نیست. ما نباید بگذاریم که اوکراین به دو بخش تقسیم و تجزیه شود.
خبرگزاری هایی که منبع اخبار رسانه ها در اکناف جهان هستند این اظهار "کوچما" را بدون توجه به این که وی قبلا برنده شدن نخست وزیر کشور، یانوکوویچ را در انتخابات رسما تایید کرده بود، به عنوان تصمیم رسمی و قطعی وی مخابره کرده و بسیاری از روزنامه ها به استناد گزارش این خبرگزاری ها تیتر زده بودند که کوچما با تجدید انتخابات موافقت کرد. این تحریف های رسانه ای نیز بخشی از برنامه "انقلاب مخملی = نارنجی رنگ" بلوک غرب در برخی از سرزمین های شوروی سابق بود.
همچنین تحریف اظهار یانوکوویچ، که گفته بود که اگر وجود تقلب در انتخابات ۲۱ نوامبر ۲۰۰۴ از سوی دیوان عالی تایید شود، حاضر به تجدید انتخابات در آن حوزه هاست. این اشاره را هم برخی خبرگزاریها به صورت موافقت قطعی او با تجدید انتخابات مخابره کرده بودند. حال آن که یانوکویچ به آرمیتاژ معاون وقت وزیر خارجه آمریکا گفته بود: اگر رای به نفع بازنده انتخابات و در تایید دادخواست این فرد مبنی بر وجود تقلب در انتخابات صادر شود انفصال بخش جنوبی و شرقی اوکراین که زادگاه اوست اجتناب ناپذیر خواهد بود. گفت و گوی آرمیتاژ با یانوکوویچ برای این بود که درخواست کند تلاش خود را بکاربرد تا اوکراین ۴۸ میلیونی تجزیه نشود. در نظر غرب، اوکراین بدون کریمه و سواحل دریای سیاه ارزش استراتژیک ندارد.
به موازات مذاکرات آرمیتاژ، کولن پاول وزیر امور خارجه وقت (جمهوریخواه) آمریکا نیز تلفنی با کوچما تماس گرفته بود و نگرانی آمریکا را از احتمال تجزیه اوکراین (که خلاف جهت سیاست آمریکا است) به او اطلاع داده بود. در پی همین مکالمه بود که گزارش داده شد کوچما گفته است که شاید راه حل، تجدید انتخابات باشد. در پی انتشار «تحریف» این گفته، برخی از هواداران یانوکوویچ شایع کرده بودند که آمریکا پول فراوانی توزیع کرده، و به شماری هم رشوه کلان و وعده اقامت در آن کشور (آمریکا) را داده است.
۲۹ نوامبر طرح برکنارکردن یانوکوویچ از نخست وزیری اوکراین از طریق رای عدم اعتماد پارلمان، آراء لازم را به دست نیاورد و رد شد. و این در حالی بود که عمارت پارلمان در محاصره هواداران بازنده انتخابات بود. تظاهرکنندگان که با فشار وارد لابی پارلمان شده بودند درخواست داشتند که دوباره رای گیری شود.
دیوان عالی اوکراین در پی نخستین جلسه خود، از نخست وزیر وقت (یانوکوویچ) خواسته بود که تا آخر وقت سه شنبه (۳۰ نوامبر) به موارد تقلب که شاکی مطرح داشته پاسخ کتبی بدهد. این درخواست به صورت ضرب الاجل داده شده بود. یانوکوویچ در انتخابات ۲۱ نوامبر ۸۷۱ هزار و ۴۰۲ رای بیش از رقیب خود آورده بود.
ضمنا تظاهرکنندگان مخالف یانوکوویچ در شهر «کی اف» پسر او را کتک زده و یکی از بستگانش را از شهر فراری داده بودند. امور اداری در «کی اف» از روز پس از انتخابات که ۲۱ نوامبر ۲۰۰۴ انجام شد بر اثر این تظاهرات تقریبا فلج شده بود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست