یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

نفروپاتی


نفروپاتی

یکی از عوارض بیماری دیابت که برخی از بیماران دیابتی گرفتار آن می‌شوند، نفروپاتی است....
علت بروز این عارضه مانند دیگر عوارض دیابت، بالا بودن قند خون برای یک مدت طولانی است که …

یکی از عوارض بیماری دیابت که برخی از بیماران دیابتی گرفتار آن می‌شوند، نفروپاتی است....

علت بروز این عارضه مانند دیگر عوارض دیابت، بالا بودن قند خون برای یک مدت طولانی است که در طی آن کلیه‌ها هدف حمله بیماری دیابت قرار می‌گیرند. حدود ۴۰ درصد از بیماران مبتلا به دیابت نوع یک و ۲۰ درصد از بیماران مبتلا به دیابت نوع دو پس از حدود ۳ تا ۵ سال دچار عوارض کلیوی می‌شوند. بروز این عارضه ابتدا با افزایش دفع آلبومین در ادرار بیمار دیابتی شروع می‌شود. میزان دفع آلبومین می‌تواند به عنوان یک شاخص از شروع نفروپاتی دیابتی باشد و اگر این حالت به موقع تشخیص داده نشود، بیماری دیابت باعث پیشرفت عوارض کلیوی در فرد دیابتی خواهد شد. به دنبال این حالت عملکرد کلیه‌ها ضعیف و ضعیف‌تر می‌شود و تا جایی ادامه می‌یابد که با از کار افتادن کلیه‌ها، بیمار مجبور به انجام دیالیز می‌شود. به همین دلیل کنتر

ل عملکرد کلیه‌ها، در بیماران دیابتی از اهمیت خاصی برخوردار است. یکی از علایم هشداردهنده شروع نفروپاتی بالا رفتن فشار خون فرد دیابتی است. در واقع درگیری کلیه‌ها و شروع بالا رفتن فشارخون معمولا همراه با هم است. با این توضیح متوجه شدید که اندازه‌گیری و بررسی مرتب فشار خون، در بیماران دیابتی بسیار مهم است. تنها راه جلوگیری از ابتلا به نفروپاتی، کنترل و بررسی مرتب کلیه‌ها و فشار خون توسط پزشک و پیشگیری از افزایش قند خون است. کنترل فشار و قند خون با همدیگر از مسایل بسیار مهم، جهت کند کردن مسیر عارضه نفروپاتی است.

برای اینکه به این مهم دست پیدا کنیم و از پیشرفت ضایعات کلیوی جلوگیری نماییم، باید فشار خون در بیماران دیابتی به کمتر از ۸۰/۱۳۰ میلی‌متر جیوه برسد. این میزان فشارخون، در صورتی که فرد دیابتی، افزایش دفع آلبومین‌ در ادرار داشته باشد، باید ۷۵/۱۲۰ میلی‌متر جیوه باشد. گاهی اوقات، پزشک به بیمار خود داروهایی را تجویز می‌کند تا با مکانیسم‌های مختلف دفع آلبومین از طریق کلیه‌ها را کاهش دهد و از پیشرفت ضایعات کلیوی جلوگیری نماید.