دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
قانونی دعوا کنید
در بیشتر زندگیها دعوا و کشمکش وجود دارد و شاید به قول قدیمیها دعوا نمک زندگی باشد اما اگر بلد نباشید با این موقعیتها برخورد کنید، ممکن است به بحران بخورید، پس یادگرفتن اصول دعوا برای هرفردی واجب استبیشتر ما فکر میکنیم وقتی زنوشوهری با یکدیگر اختلافنظرهای زیادی داشتهباشند، حتما خوشبخت نیستند و یک زندگی خوب را مساوی با نداشتن هیچگونه اختلافنظر و کشمکش میدانیم اما باید بدانید میتوان اختلافنظرها و کشمکشها را تبدیل به وسیلهای کرد که ازدواج را محکمتر کنند نه آنکه موجب آسیب آن شوند به شرط آنکه بلد باشید چگونه با این موقعیتها برخورد کنید، گاهی حتی چنین موقعیتهایی سبب میشوند از یکدیگر شناخت بیشتری بهدست بیاورید و خواستههای یکدیگر را بهتر درک کنید، البته اگر هم مناسب و خوب برخورد نکنید، ممکن است به سمت یک بحران پیش بروید و چیزهایی را در رابطه خراب کنید که هیچگاه درست نشوند.
● اختلافها را در آغوش بگیرید
نباید از اختلافها و کشمکشها ترسید، وجود کشمکش و ستیز در زندگی طبیعی است. وقتی با هم تفاوت دارید یعنی میتوانید از یکدیگر چیزهای جدید یاد بگیرید، گاهی اختلافها نشان میدهند که شما کجا احتیاج به رشد دارید، سعی کنید بهدنبال علت اختلاف و کشمکش باشید نهگیر دادن به یکدیگر. زمانی میتوانید دوستانه دعوا کنید که به موضوع اختلاف بچسبید، شما نباید یکدیگر را متهم کنید، همین کافی است که فقط مشکل را حل کنید و لازم نیست یک مشکل جدید یعنی جریحهدار کردن احساسات طرف مقابل را نیز به آن اضافه کنید.
● با احترام گوش دهید
بیشتر افراد وقتی احساسات عمیقی دارند، تنها کافی است کسی به آنها گوش دهد، وقتی به کسی با احترام گوش دهید یعنی احساسات او را تصدیق میکنید و آنها را قبول دارید و این یعنی هیچوقت نباید به کسی بگویید که نوع احساساتش درست نیست. نظر خود را نگه دارید تا طرف مقابل کامل احساساتش را بروز دهد و بفهمد که او را درک میکنید و میفهمید چه احساسی نسبت به آن موضوع دارد حتی اگر واقعا در درونتان اینگونه نباشد.
● حالت دفاعی نگیرید
دفاعکردن از خود به هر شکلی، مثلا اگر با حرارت و عصبانیت از بیگناهی و به حق بودن خود دفاع کنید، خواه به طرف مقابل حمله کنید و وسایل را پرت کنید، میتواند دعوا را بدتر کند. به جای اینکه وضعیت را بدتر کنید بهتر است از طرف مقابل بخواهید بیشتر توضیح دهد، مثال بزند و همه چیز را با جزئیات بگوید، معمولا افراد مختلف برای شکایتهای خود دلایل مشخصی دارند اما شما باید آن دلایل را کشف کنید. وقتی شما با کنجکاوی شکایتهای طرف مقابل را گوش دهید، میتوانید علت نارضایتی او را بفهمید.
● کلی نگویید
هیچوقت از جملات کلی استفاده نکنید، جملاتی که عباراتی چون همیشه و هرگز دارند بیشتر اوقات هیچ نتیجهای دربر نخواهند داشت، در حقیقت هیچگاه هم درست نیستند. وقتی همسرتان در حال شکایت از موضوع خاصی است از او بخواهید به جای استفاده از عبارتهای کلی و بغضآلود، مثالهای مشخص بزند تا شما بتوانید دقیقا بفهمید او درباره چه موضوعی صحبت میکند، شما هم وقتی شکایتی دارید، بهترین کار این است که با زدن مثالهای فراوان علت شکایتتان را روشن کنید.
در دعواها همیشه بخشهایی وجود دارد که هر۲ طرف با هم موافق هستند. سعی کنید این بخشها را که با هم همنظر هستید پیدا کنید، حتی اگر توافق دارید که مشکلی وجود دارد، تا به این مرحله توافق نرسید نمیتوانید راهحلی مناسب پیدا کنید.
● پیشنهاد بدهید
همه دعواها زمانی تمام میشوند که ۲طرف بخواهند با همکاری هم مسئله را حل کنند. مودبانه از همسرتان بخواهید پیشنهاد خود را برای حل مشکل مطرح کند، هنگامی که او نظرش را میگوید بادقت گوش دهید تا احترام خود را نشان دهید. بعد از شنیدن نظرات او، پیشنهادهایتان را مطرح کنید تا بفهمد این موضوع برای شما هم مهم است و شما نیز میخواهید بهترین راهحل را پیدا کنید.
● فقط یک کم کوتاه بیایید
بیشتر اوقات اگر فقط کمی کوتاه بیایید وضعیت کاملا تغییر میکند، چون وقتی طرف مقابل میبیند که شما از مواضعتان کمی پایین آمدهاید او نیز سعی میکند کمی کوتاه بیاید.سازشها و کوتاه آمدنهای کوچک میتواند تفاهمهای بزرگ به همراه بیاورد و رابطه را متحول کند. البته باید بدانید تفاهم و توافق به این معنا نیست که همه چیز زندگی ۵۰-۵۰ است. گاهی مثلا ۶۰ به ۴۰ به نفع شماست و ۸۰ به ۲۰ به نفع طرف مقابل، مهم این نیست که حتما هر ۲ طرف به یک میزان در توافق شرکت داشته باشید بنا به شرایط ممکن است هرکدام از طرفین سهمی بیشتر یا کمتر داشتهباشند و مهم این است که بتوانید مشکل را با هم حل کنید.
● دعوا را قیچی کنید
راههای زیادی برای قطع دعوا وجود دارد؛ یکی از آنها، دورشدن از فضای متشنج است و این کار به آرام شدن فضا کمک میکند. راه دیگر این است که هنگام دعوا آشکارا بگویید از چه چیزی ناراحت هستید تا بتوانید زودتر طرف مقابل را قانع و دعوا را ختم کنید. میتوانید بگویید که بحث را بعدا دنبال میکنید تا کمی آرامتر شوید. عوض کردن موضوع هم گاهی میتواند کمککننده باشد و عصبانیت هر ۲طرف را فرو بنشاند. عذرخواهی نیز یکی از روشهایی است که میتوان به کمک آن، دعوا را بهطور موقت خاتمه و اگر لازم بود بعدا دوباره آن را ادامه داد. در دعوای خانوادگی، نباید همیشه فکر کنید که حق با شماست. اصرار بر یک رفتار، معمولا نتیجه خوبی ندارد.
● از جادوی کلمات استفاده کنید
اگر یاد بگیرید که با حمله زبانی شریک زندگیتان را مورد هدف قرار ندهید، به احتمال زیاد میتوانید از همسرتان بخواهید از زاویه دید شما به قضیه نگاه کند. بهتر است لحن صحبتهایتان را تغییر دهید و از جادوی کلمات استفاده کنید. میتوانید یک درخواست تند و خشونتآمیز را با جملات نرمتر طوری تغییر دهید که روی شنونده تاثیر بیشتری داشته باشد و بدینترتیب از جدالهای همیشگی پیشگیری کنید. یک مثال میزنیم، فرض کنید شما و همسرتان جایی باهم قرار داشتهاید اما او دیر آمده، شما را مدتی در خیابان معطل کرده و بعد هم دیر به مهمانی رسیدهاید. شما از این کارش ناراحت و کمی هم عصبانی هستید. به جای اینکه بگویید: «تو واقعا آدم بیملاحظهای هستی.» این جمله را بهکار ببرید:« اگر کمی زودتر میآمدی من احساس آرامش بیشتری داشتم و شب بهتری را با هم میگذراندیم. میتوانم روی قرار بعدی که با تو دارم اینطور حساب کنم؟» در این صورت همسر شما برای اینکه به درخواستتان پاسخ دهد تمایل بیشتری دارد چون احساس نمیکند که مورد حمله و فشار قرار گرفته و در مقام دفاع از خودش برنمیآید.
● وقت مناسب دعوا را بدانید
نسبت به زمانی که همسر شما خلقوخوی مناسبی ندارد، حساس باشید. آیا شوهر شما صبحها عجله دارد و آشفته است؟ در این صورت وقتی او از خواب بیدار میشود بحث موضوعات مهم را پیش نکشید؛ بهویژه اگر موضوع بهگونهای است که یک مکالمه طولانی را میطلبد. به جای این کار زمانی را انتخاب کنید که بهنظر میرسد آرامش او بیشتر است و آمادگی شنیدن صحبتهای شما را دارد. پیدا کردن زمان مناسب برای حرف زدن به این معنا نیست که همواره از صحبت کردن هراس دارید بلکه به سادگی نشان میدهد اگر همسرتان در وضعیت ذهنی مناسبی نباشد شاید به سرعت با شما مخالفت کند درصورتیکه اگر موضوع را در یک وقت عادی مطرح کنید، نظر شما را میپذیرد. به شما پیشنهاد میکنیم هیچگاه یک دعوا را طولانی نکنید، حتی میتوانید با هم قرار بگذارید تا زمانی که مشکل حل نشدهاست نخوابید. باید بدانید و از قبل با هم توافق کنید که رابطه شما خیلی مهمتر از تمایلتان به دعوا و بحث است، البته شاید گاهی مجبور شوید تا دیروقت بیدار بمانید تا با هم به تفاهم برسید. البته زمانهایی هم پیش میآید که یکی از شما یا هردو به توافق میرسید که موضوع آنقدر مهم نیست که بخواهید به خاطر آن بیدار بمانید یا فکر میکنید الان خیلی عصبانی هستید و بهتر است زمانی دیگر با هم صحبت کنید. اینجور مواقع راحت بروید، بخوابید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست