دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

تشریح اصول سیاست خارجی دولت نهم در جمع سفرا


تشریح اصول سیاست خارجی دولت نهم در جمع سفرا

رییس جمهور «عدالت, مهرورزی, حفظ کرامت انسانی و توجه به اخلاق و معنویت» را از اصول سیاست خارجی دولت نهم برشمرد و گفت این اصول برآمده از آرمان ها و ارزش های اسلامی است

دکتر محمود احمدی نژاد (دوشنبه) در افتتاحیه گردهمایی روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، با تشکر از تلاش‌ها و دلسوزی‌های سفرا برای پیشبرد آرمان های انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ، اظهار داشت : سیاست خارجی قدرت‌های زورگو ارایه تصویری غیرواقعی و ضدیت با ایران است؛ بنابراین اگر این تصویر شکسته شود، روند اضمحلال این قدرت ها تسریع خواهد شد.

وی اصل اول دیپلماسی دولت را «عدالت» دانست و خاطر نشان کرد: بر اساس این اصل به دنبال جهانی هستیم که مناسبات آن بر پایه عدالت تنظیم شده باشد. بدون عدالت، بشریت روی آرامش و صلح پایدار را نخواهد دید.

رییس جمهور تصریح کرد: اگر عدالت پایه و اساس امور باشد، در آن صورت باید خیلی از مناسبات جهانی و رفتارها تغییر پیدا کند و منظور از عدالت ، عدالت برای همه بشریت است و از این رو فقط برای ملت ایران و منافع ملی نیست؛ چرا که پیشبرد منافع ملی ایران هم در گرو اجرای عدالت است و اگر در جهان عدالت برپا شود، نقطه کمال منافع ملی را به دست خواهیم آورد.

وی خاطر نشان کرد: با اتخاذ موضع عدالت محورانه موضع کشور خدشه ناپذیر شده و حامیان فراوانی پیدا خواهیم کرد.

رییس جمهور «مهرورزی، دوستی و برادری« را اصل دوم سیاست خارجی دولت دانست و گفت: این اصل نیز منعبث از عدالت است؛چرا که بدون عشق انسان ها به یکدیگر محال است که جامعه بشری روی آرامش ببیند و دستگاه سیاست خارجی باید حرکت خود را بر مبنای عشق و دوستی با انسان ها تنظیم کند.

وی با تاکید بر اینکه اتخاذ موضع مهرورزی در سیاست خارجی دارای عمق نفوذ است، تصریح کرد: عشق به انسانها می تواند حتی نزدیک ترین افراد به قدرتمندان عالم را تحت تاثیر قرار دهد. اگر قلوب ما مالامال از عشق به بشریت باشد، بدانید که نفوذ کلام و برنامه های کشورمان حتی تا دورترین نقطه جبهه زشتی‌ها هم نفوذ پیدا خواهد کرد.

دکتر احمدی نژاد اضافه کرد: نگاه انسانی و عشق به انسانها تمام مرزهای مصنوعی را برمی‌دارد و در این دیدگاه هیچ کس و هیچ ملتی استثنا نیست؛ مگر آن کسانی که عناد بورزند و طغیان کنند . هیچ کس از دایره شمول پیام عشق که برآمده از اسلام ناب است، استثنا نیست. کمترین فایده چنین دیدگاهی این است که جبهه مقابل از داخل دچار بحران می شود.البته بدانید که این بدان معنی نیست که بعضی دقت ها و ظرافت ها را کنار گذاشت تا دشمنان بتوانند به راحتی نفوذ کنند.

رییس جمهور با بیان اینکه اصل دیگر سیاست خارجی دولت خدمتگزار «حفظ کرامت انسانی» است، گفت: از نگاه دولت همه انسانها محترم هستند، مگر اینکه خودشان آن را مخدوش کنند. نباید انسانها را کوچک ، بی اهمیت و بی‌حرمت شمرد.

دکتر احمدی نژاد در ادامه «اخلاق و معنویت» را اصل دیگر اصول سیاست خارجی دولت دانست و اظهار داشت: اگر در قلوب ما جوشش معنوی نباشد، محال است بتوانیم در جبهه دیپلماسی کشور، دستاوردی اخذ کنیم. جان و روحی که به فن دیپلماسی کشور حیات می بخشد، جز معنویت و کار برای خدا نیست.

وی افزود: اگر کار برای خدا نباشد، هر چقدر هم سنگین و گسترده باشد، به همان اندازه شکننده و عذاب آورتر خواهد بود.

دکتر احمدی نژاد تصریح کرد: این اصول اساسی دارای مبانی عقلی و جهان شمول است و هر کس بخواهد در مقابل آن بایستد ، از سوی مردم دنیا منکوب خواهد شد.

رییس جمهور خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران با اعتقاد به این اصول مهم و اساسی در سیاست خارجی خود اولین مخالف جنگ، اشغالگری و ناامنی و پرچمدار مخالفت با تروریسم ، تبعیض و تخریب فرهنگ‌ها است.

وی اضافه کرد: بر پایه این اصول ما اولین مدافع آزادی و آزادی اندیشه هستیم و اعتقاد به این مولفه‌ها یک اقدام سیاسی نیست بلکه موضع اعتقادی ماست.

دکتر احمدی نژاد با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران با هیچ قومی مخالفت و ضدیت ندارد بلکه با جنایت و تجاوز مخالف است، گفت: ادیان مسیحیت و یهودیت در مقابل ما قرار ندارد و برخی اختلافات القائات دشمن است. معتقدیم هر کدام از ادیان متناسب با ظرفیت بشر، بخشی از اسلام را ارایه کرده اند و تمام و کمال آن از طریق پیامبر اسلام (ص) عرضه شده است.

به نقل از سایت اطلاع رسانی ریاست جمهوری، رییس جمهور تصریح کرد: ما با اتخاذ این اصول به دنبال گسترش حوزه تسلط و سرزمینی خود نیستیم بلکه دلسوز همه بشریت حتی مردم آمریکا و بدبخت هایی که با سراب واهی به سرزمین های اشغالی روانه شده اند، هستیم. این در حالی است که ایران با صهیونیسم فاسد و جنایتکار مخالف است.

وی افزود: همچنین جمهوری اسلامی ایران پرچمدار رعایت تعهدات است و بر عهدهای¬مان متعهد هستیم و البته زیر بار زور هم نمی رویم . آنچه مطلوب ما است تحقق حکومت جهانی است و پیشبرد سیاست های مقطعی و موضعی به مثابه تکمیل فرایند این حکومت جهانی است.

دکتر احمدی نژاد در ادامه سخنان خود خاطر نشان کرد: وقتی انقلاب پیروز شد، جبهه استکبار در مقابل ملت ایران صف کشید و نگرانی آنها این بود کشوری با منافع سرشار از زیر تسلط آنها خارج شده است و با برنامه ریزی های خود به دنبال بازگرداندن این منافع بودند. با آغاز موضوع هسته ای احساس کردند قدرتی در حال ظهور است که می تواند برای آنها خطرناک باشد و از این رو تمام توان خود را به کار گرفتند تا ایران، هسته‌ای نشود اما ناکام ماندند.

وی اضافه کرد: امروز برای دشمنان خارج شدن منفعت های مالی از زیر دستشان دیگر موضوعیتی ندارد و از ‌٥/١ سال پیش موجودیت ایران هسته ای را پذیرفته اند اما امروز نگرانی آنها در سطح دیگری است . آنها در درگیری با ایران به جایی رسیده اند که تمام نظام های طراحی شده برای استقرار سلطه خود را در معرض فروپاشی می بینند. این که حاضر شده اند حتی به ظاهر از ما امتیاز بگیرند، برای این است که می خواهند اثبات کنند که هنوز این نظامات ناکارآمد نیست .

رئیس جمهور تصریح کرد: قدرت های زورگو ‌٩٩ درصد خواسته های خود را با استفاده از سازوکارهای جهانی از جمله شورای امنیت تامین می کنند.

دکتر احمدی نژاد تاکید کرد: شرایط امروز یک فرصت الهی و تاریخی برای پیشبرد همه جانبه آرمان‌های انقلاب اسلامی است و مبادا کسی در گذشته زندگی کند و مبادا کسی قدر این لطف الهی را نداند.

رییس جمهور در ادامه ضرورت ایجاد تحول در عرصه دیپلماسی را مورد تاکید قرار دارد و گفت: دستگاه ذهنی دیپلماسی کشور باید از سازوکار ساخته شده توسط نظام سلطه فاصله گیرد و بر مبنای آرمان های انقلاب اسلامی متحول شود. در چنین صورتی کارها خستگی ناپذیر و شیرین خواهد شد و البته این دستگاه ذهنی تا حدود زیادی اصلاح شده است ولی باید تحولات کامل شود.

دکتر احمدی نژاد با اشاره به اینکه نظام سلطه در عرصه های اقتصادی ، فلسفی و سیاسی با مشکلات جدی روبرو است ، خطاب به سفرا گفت: باید زیرمجموعه های خودتان را به این باور برسانید که با حضور فعال در عرصه های گوناگون می توانیم حتی بسیاری از مشکلات جهانی را حل کنیم.

وی در ادامه توصیه کرد: سفارتخانه ها ارتباط با ایرانیان راتقویت کنند و همه آنها را تحت حمایت خود قرار دهند و با تاسیس انجمن ها و تشکل های ایرانی، قدرت و نفوذ فرهنگی ایرانیان را به دنیا عرضه کنند.

رئیس جمهور همچنین ارتباط بیشتر با دانشجویان ، پرهیز از سوء استفاده های شغلی و توجه کامل به نصایح رهبری را مورد تاکید قرار داد و گفت: در بعضی کشورها به دانشجویان اجحاف می کنند و باید پدرانه ودلسوزانه از آنها مراقبت کنید و بدانید اگر کسی در جمهوری اسلامی بخواهد به جای خدمت به مردم به دنبال برخی فرصت‌ها و منافع شخصی باشد، قطعاً در دنیا و آخرت مغبون خواهد بود.

دکتر احمدی نژاد در پایان تاکید کرد: سفرا باید همواره با حفظ عزت و کرامت از آرمان ها و حیثیت جمهوری اسلامی ایران حمایت کنند.

منبع: ایسنا