سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 14 May, 2024
مجله ویستا

ابا صالح عج سرآمد صالحین


ابا صالح عج سرآمد صالحین

در کتب دینی و در پیام های پیامبران بزرگ که برای مردم و پیروان خود آورده اند آنها را از همان ابتدا به وجود و ظهور یک مصلح جهانی که در آینده ظهور خواهد کرد و جان را از بدی پاک می کند بشارت داده اند

در کتب دینی و در پیام‌های پیامبران بزرگ که برای مردم و پیروان خود آورده‌اند آنها را از همان ابتدا به وجود و ظهور یک مصلح جهانی که در آینده ظهور خواهد کرد و جان را از بدی پاک می‌کند بشارت داده‌اند.

امام حسین علیه السلام می‌فرمایند:

" دوازده هدایت شده‌ هدایتگراز بین ما هستند، اولین آنان امیرالمومنین علی‌بن ابیطالب و آخرین آنان نهمین فرزند من است که پیشوای قیام کننده به حق خواهد بود."

[ کمال الدین ج ۱]

● شباهت حضرت مهدی (عج) به پیغمبران:

در این خصوص به چند نمونه اشاره می‌کنیم.

▪ شباهت به حضرت نوح (ع):

نوح شیخ الانبیاء بوده است و از امام صادق و امام هادی علیهم‌السلام روایت شده است که حضرت نوح ۲۵۰۰ سال عمر کرد و حضرت قائم شیخ الاوصیاء است و عمر ایشان ازسال ۲۵۵ تا کنون ادامه دارد. امام سجاد فرمودند: در قائم روشی از آدم و نوح است و آن طول عمر می‌باشد.

نوح زمین را با سخن خود از کافرین پاک کرد وگفت: پروردگارا! بر روی زمین هیچ بشری از کافران بر جای مگذار. حضرت مهدی (عج) نیز زمین را با شمشیر خود از وجود کافرین پاک می‌گرداند تا جایی که از کافرین اثری نماند.

▪ شباهت به حضرت اسماعیل (ع):

خداوند به ولادت اسماعیل بشارت داد چنان که فرمود (فَبَشرِ ناهُ بغلامِ حلیمٍ ) ( سوره صافات)

خداوند به ولادت حضرت مهدی (عج) هم بشارت داده‌اند.

▪ شباهت به حضرت یوسف (ع) :

یوسف زیباترین اهل زمان خود بود. قائم نیز زیباترین اهل زمان خود می‌باشد.

▪ شباهت به حضرت ایوب (ع):

ایوب هفت سال بر بلا صبر کرد- امام صادق می‌فرماید که خداوند متعال فرمودند: (انا وجدناه صابرا نعم العبد انه اواب) حضرت می‌فرمایند قائم از هنگام وفات پدرش تاکنون صبر کرد. و نمی‌دانم تا کی این صبر ادامه خواهد داشت.

▪ شباهت به حضرت عیسی (ع) :

حضرت عیسی و حضرت مهدی فرزندان بهترین زنان زمان خود هستند. هم حضرت عیسی و هم حضرت صاحب‌الزمان در شکم مادر تکلم کرده و تسبیح گفتند. خداوند حکمت و ویژگیهای نبوت را در کودکی هم به حضرت عیسی و هم به صاحب‌الزمان عنایت فرمودند.

● دوران غیبت صغری:

غیبت حضرت مهدی علیه السلام امری ناگهانی و غیر منتظره نبوده است و عواملی را می‌توان بیان کرد که زمینه‌ساز غیبت ایشان بودند.

۱) روایات بسیاری در چگونگی زندگی و امامت حضرت مهدی و بحث غیبت طولانی حضرت

۲) غیبتهای دراز مدت و کوتاه مدت پیامبران پیشین و نهانی‌هایی بسیار پیامبر اکرم

۳) نحوه و کیفیت زندگی حضرت امام هادی (ع) و امام عسکری را می‌توان مقدمه‌ای برای آماده‌سازی مردم برای این غیبت دانست.

غیبت صغری در اصل مقدمه‌ای برای غیبت کبری بوده است. این غیبت از سال ۲۵۵ هـ ق شروع و تا سال ۳۲۹ مدت ۷۴ سال به طول انجامید.

البته قول مشهور از سال ۲۶۰ تا ۳۲۹ می‌باشد.

در این مدت حضرت ۴ نفر از بزرگان علم و تقوی را به عنوان واسطه خود با مردم مشخص کردند: عثمان بن سعید - محمدبن عثمان بن سعید - حسین بن روح نوبختی و علی بن محمد سمری.

● ذکر معجزاتی در دوره غیبت صغری:

روایت شده‌ از شیخ کلینی و دیگران که مردی از اهل مدائن گفت، رفیقم به حج رفته و در موقف عرفات نشسته بودیم. جوانی نزدیک ما نشسته بود و ازار و ردایی پوشیده بود که به ۱۵۰ دینار می‌ارزید و نعل زردی در پا داشت و اثر سفر در او ظاهر نبود سپس سائلی از ما سئوال کرد و او را رد کردیم. به پیش آن جوان رفت.

جوان چیزی از زمین گرفت به او داد و سائل او را بسیار دعا کرد و جوان غیب شد. از سائل پرسیدیم که چرا دعا می‌کردی جوان را؟ گفت که سنگریزه‌ای طلایی به من ‌داد که مانند ریگ دندانه‌ها داشت. چون وزن کردیم بیست مثقال بود. به رفیق خود گفتم او امام و مولای ما بود زیرا که به اعجاز او سنگریزه طلا شد. پس رفتیم و همه جا را گشتیم و از جماعتی که دور او بودند پرسیدیم این مرد که بود؟

گفتند جوانی علوی که هر سال پیاده به حج می‌آید.

● دوره غیبت کبری - ظهور حضرت و حکومت جهانی:

سال ۳۲۹ چند روز قبل از وفات علی بن محمد سمری نامه‌ای از امام زمان علیه السلام به ایشان رسید که به این متن بود:

به نام خداوند بخشنده مهربان، ای علی بن محمد سمری، خداوند اجر برادرانت را درباره تو زیاد گرداند، تو تا شش روز دیگر وفات خواهی کرد. پس امور خود را جمع کن و کسی را جانشین خود تعیین نکن و معرفی نکن زیرا غیبت نهایی واقع شده و دیگر ظهوری نیست مگر بعد از اذن خدای تعالی و آن ظهور پس از گذشت مدتی طولانی و سخت شدن دلها و پر شدن زمین از ظلم و جور است و از بین شیعیان من کسانی خواهند آمد که ادعای مشاهده مرا دارند. آگاه باشید هر کس قبل از خروج سفیانی و برآمدن صیحه آسمانی چنین ادعایی داشته باشد دروغگوی افترازننده است. ولاحول و لاقوه الا بالله العلی العظیم. پس بدین ترتیب روز ششم، او از دنیا رفت.غیبت کبری حضرت مهدی علیه السلام با توجه به روایات و احادیث که در دست آمده است بسیار طولانی است و تا زمانی ادامه دارد که زمین پر از ظلم شود و کسی از زمان ظهور حضرت با خبر نباشد.

حضرت با توجه به روایات به اذن خداوند ظهور کرده و حکومت جهانی را که بر پایه عدل است و از قبل در کتب دینی تمام ادیان وعده داده شده است برقرار می‌کنند قبل از ظهور حضرت ابتدا نشانه‌هایی رخ می‌دهد که با علائم ظهور مشهور می باشد که می‌توان آنها را علائم اجتماعی مانند دزدی فراوان - فساد اخلاقی - گسترش ستم - سبک شمردن نماز- سنگدل شدن مردم- رواج بی‌احترامی به پدر و مادر، گسترش فتنه و بدعت و ... و بسیاری دیگر از این نوع نشانه‌های اجتماعی و نشانه‌های دیگر که نشانه‌های خاص هستند مانند خروج سفیانی - صیحه آسمانی- خروج سید حسنی- خروج یمانی و ... که همگی این نشانه‌ها قبل از ظهور حضرت رخ می‌دهند. بدین ترتیب با ظهور حضرت مهدی علیه السلام زمینه‌های حکومت جهانی مهیا می‌شوند و حضرت طی جنگهای فراوان تمامی دشمنان را از سطح زمین برمی‌چینند و حکومت جهانی را که خداوند برای مستضعفان و صالحان وعده داده، برپا می‌سازند.

" ولقد کتبنا فی الزبور من بعد الذکر ان الارض یرثها عبادی الصالحون."

سیدعلی مقدم