سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
Asus P۵N۷A VM مادربردی برای تمام فصول
یکی از بهترین مادربردهای هزاره سوم (Asus P۵N۷A-VM) است. بسیاری از وبسایتها و نشریات معتبر درباره این محصول که مشخصات فنیاش را ملاحظه میفرمایید بسیار گفتهاند. البته این به آن معنا نیست که هر چه Asus در بازار تولید کند خوب است!
یکبار گفته بودم و این بار جهت یادآوری میگویم که گذشت آن روزگار که نامها در بازار حکمرانی میکردند بلکه در حالحاضر هر یک از مدلها باید بیاید و خود را در میان مدعیان بسیار اثبات کند.
محصول ما چندین رقیب گردنکلفت دارد که مدلهای Intel DG۴۵I، ECS GF۹۳۰۰T-A و MSI P۷NGM Digital از جمله مهمترین رقیبان محسوب میشوند. البته مدل Intel از چیپست اختصاصی خود که (Intel G۴۵) استفاده کرده است، اما یک واقعیت غیرقابل انکار وجود دارد که Intel هنوز نتوانسته بر nVIDIA در طراحی موتورهای گرافیکی فائق آید.
● موتورهای گرافیکی
خوب بهخاطر دارم که یکبار در نمیدانم چند هفته یا ماه پیش، درباره سازندگان موتورهای گرافیکی صحبت کردم، اما جهت یادآوری نیز که شده بار دگر میگویم که AMD/ATI با صلابت تمام در رتبه اول این سازندگان قرار دارد. این موتورهای گرافیکی بیشتر در بطن چیپستهای اصلی مادربرد تعبیه می شوند و کاربر را از خرید کارتگرافیکی مستقل بینیاز میکنند. شرکت nVIDIA به طور سنتی در مقام دوم قرار میگیرد. اگرچه این شرکت در برههای توانسته بود برای مدت کوتاهی مقام اول را تصاحب کند اما AMD به کمک متخصصان ATI بر مسند پیشین خود نشست و nVIDIA را به مرتبه دوم راند!
شرکت Intel در این زمینه پیشرفتهای بسیاری کرده است و بین موتور گرافیکی GMA۹۰۰ تا مدل جدید GMA X۴۵۰۰ خداوکیلی تفاوتهای بسیاری وجود دارد که نشان از تلاشهای Intel دارد. بین خودمان بماند که این موتورهای گرافیکی در لپتاپها موثر واقع میشوند، اما در دنیای مادربرد دسکتاپها موفقیت چندانی ندارد. البته این گفته را به این معنا ترجمه نکنید که بازار چیپستهای گرافیکدار خالی از Intel است، درست برخلاف نظر بسیاری از شما دوستان باید گفت Intel با همین چیپستهای گرافیکدار خود در بازار مادربردها نفسکش میطلبد و ترکیب شرکتهای nVIDIA، AMD و VIA جلودارش نیستند!
● چیپست nVIDIA ۹۳۰۰
برای اولینبار این nVIDIA بود که در طراحی چیپست برای پشتیبانی از محصولات AMD AthlonXP جرأت به خرج داد و چیپست فرعی (Southbridge) را در بطن چیپست اصلی (Northbridge) گذاشت و فقط یک چیپست روی مادربرد نصب کرد. این رویه مدتها به دست فراموشی سپرده شده بود و باز هم nVIDIA جرأت به خرج داد و اولین چیپست را برای پشتیبانی از پردازندههای Intel Core ۲ طراحی کرد. این چیپست در واقع تلفیقی از چیپستهای اصلی و فرعی بهانضمام یک موتور گرافیکی است.
چیپست nVIDIA ۹۳۰۰ پس از شکست تجاری چیپست nVIDIA ۸۲۰۰ طراحی شده و برای تصاحب بازار مادربردهای میان قیمت در اختیار سازندگان قرار گرفته است. این چیپست از لحاظ گرافیکی از تکنولوژیهای فاخر nVIDIA CUDA، PhysX، Hybrid SLI، PureVideo HD و DirectX ۱۰ پشتیبانی میکند.
مانند تمامی چیپ ستهای فاخر امکان استفاده از رابط eSATA و حدود ۱۲ رابط پرسرعت USB۲ فراهم شده است. البته از رابط Firewire پشتیبانی نشده که بهطور معمول در این نوع از مادربردها امری معمولی است. نکته جالب این چیپست که در مادربرد Asus ارایه شده، پشتیبانی تکنولوژی RAID از رابط های SATA۲ است. این مادربرد نازنین از تکنولوژیهای RAID ۰، RAID ۱، RAID ۰+۱ و نسخه کمنظیر RAID ۵ پشتیبانی میکند.
● اما بعد!
مادربرد Asus P۵N۷A-VM میتواند حداکثر از هشت گیگابایت حافظه اصلی سیستم پشتیبانی کند و حداکثر ۲۵۶ مگابایت از آن را به امور گرافیکی اختصاص دهد که برای انجام امور معمول گرافیکی کافی به نظر میرسد. نتایج حاصل از مقایسه مدل Asus با مدل Intel DG۴۵I نشان میدهد که کارایی گرافیکی محصول Asus به شکل محسوسی بر Intel برتری دارد. از اینرو اگر نیاز به انجام امور گرافیکی دارید به این موضوع توجه ویژهای داشته باشید!
راستش را بخواهید در امور دیگر، تفاوت محسوسی بین چهار مدلی که در ابتدای نوشتار عنوان کردیم وجود ندارد. پایداری مناسب Asus P۵N۷A-VM آن را بهعنوان گزینهای مناسب برای خریدار مطرح میکند.
این را هم یادم رفت بگویم که این مادربرد خروجیهای تصویری تمام دیجیتالی HDMI و DVI را ارایه میکند. همچنین ادعا شده است که سیستم مدیریت مصرف انرژی که EPU خوانده میشود تمامی وظایف خود را به شکل سختافزاری انجام میدهد که موثر خواهد بود.
● آخر اینکه
امکانات دیگری مانند CrashFree BIOS ۳ که در بازیابی BIOS از دست رفته از روی حافظههای فلش کاربرد دارد، استفاده از خازنهای جامد، سازگاری با دستورالعمل زیستمحیطی RoHS نیز همراه با این محصول ارایه شده است که بهنوعی میتواند کارساز باشد.
بخرید و حالش را ببرید.
▪مشخصات
ـ سازنده: Asus
ـ مدل:P۵N۷A-VM
ـ خانواده: مادربرد میانقیمت یکپارچه (Onboard)
ـ چیپست اصلی: nVIDIA ۹۳۰۰M / nForce ۷۳۰i
ـ چیپست همکار: این مادربرد تنها یک چیپست دارد!
ـ سوکت سازگار: LGA۷۷۵ برای پردازندههای Core ۲
ـ سرعت FSB: ۸۰۰، ۱۰۶۶ و ۱۳۳۳ مگاهرتز
ـ سازگاری حافظه:DDR۲-۸۰۰ دو کاناله
ـ محدودیت حافظه: حداکثر ۱۶ گیگابایتی چهار شکاف
ـ شکاف گرافیک: یک شکاف نسل دومی PCIe x۱۶
ـ چیپست گرافیکی: Geforce ۹۳۰۰M
ـ چیپ صدا: RealTek ALC۱۲۰۰ هشت کاناله
ـ چیپ شبکه: یک رابط RealTek با سرعت یک گیگابیت
ـ شکافهای توسعه: دو PCI و یک PCIe x۱
ـ رابط ذخیرهسازی: پنج عدد SATA۲ و یک عدد eSATA
ـ رابطهای تکمیلی: یک عدد IDE با چیپست JMicron JMB۳۶۸
رابط USB: شش پورت USB۲ مستقیم
ـ رابط Firewire: ندارد
ـ نوع مادربرد: Micro ATX (۲۳۴ ? ۲۴۴ میلیمتر)
ـ گارانتی: سه سال الماس
ـ قیمت ایران: ـــــــــــ
ـ قیمت جهانی: بین ۱۱۵ تا ۱۳۰ دلار
▪ ارزیابی فنی
ـ طراحی و امکانات: خیلیخوب (۸ از ۱۰)
ـ کارایی: خیلیخوب (۸ از ۱۰)
ـ ارزش قیمت: خیلیخوب (۸ از ۱۰)
ـ امتیاز کلی: خیلیخوب (۸ از ۱۰)
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست