دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا

اخلاق در فلسفه توماس هابز


اخلاق در فلسفه توماس هابز

کتاب «اخلاق در فلسفه توماس هابز» اثر شارون لیود، استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، از سوی انتشارات دانشگاه کمبریج منتشر شد.
به گزارش مهر، نویسنده در این کتاب به بررسی مسئله …

کتاب «اخلاق در فلسفه توماس هابز» اثر شارون لیود، استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، از سوی انتشارات دانشگاه کمبریج منتشر شد.

به گزارش مهر، نویسنده در این کتاب به بررسی مسئله اخلاق در حقوق طبیعی توماس هابز می‌پردازد.

نویسنده در این کتاب برداشت و قرائتی خاص از حقوق طبیعی توماس هابز را ارائه می‌دهد.

فلسفه اخلاق، متدها و روشها، قضاوت اخلاقی و از فلسفه تا فلسفه اخلاق موضوعاتی هستند که در این کتاب مورد بررسی قرار گرفته است.

قانون طبعی: تعریف و کاربرد و تفاسیر دو گانه از فلسفه اخلاق هابز سایر موضوعاتی هستند که در این کتاب مورد توجه قرار گرفته است.

توماس هابز (۱۶۷۹- ۱۵۸۸ ) یکی از فیلسوفان سیاسی انگلستان بود که بیشتر شهرت او بخاطر کتاب وی به نام لویاتان (Leviathan) است.

از دیدگاه هابز، اندیشه نوعی محاسبه است، یعنی روندی مکانیکی درست مانند همان‌هایی است که فیزیک‌دانان می‌خواستند در مورد کارکرد طبیعت به طور کلی شرح دهند.

هابز در نوشته‌های سیاسی‌اش به‌ویژه در معروف‌ترین اثرش لویاتان دیدگاهی را در مورد جامعه ارائه داد که نه تنها از علمی مکانیکی بلکه از چالش شک‌آوری الهام گرفته بود. این دیدگاه از این نظر مرتبط با مکانیسم یا ماشین‌وارگی بود که موضوع روان‌شناسی بشر را امیال و نفرت‌هایی می‌دانست که وی را به این سو و آن سو می‌کشانند.

در عین حال این دیدگاه به دنبال آن بود که با مطرح کردن اصولی عملی که حتی هر فرد مشکوک به کشف حقیقت می‌توانست آنها را برای زندگی معقول بخواند، شک‌آوران را خرسند کند.