شنبه, ۱۹ خرداد, ۱۴۰۳ / 8 June, 2024
مجله ویستا

خانه داری


خانه داری

هرچه قدر از نظم و انضباط بگوییم کم گفته ایم؛ هر کسی در هر زمان و مکانی نیاز دارد که شیوه های صحیح برقراری نظم و انضباط را فرابگیرد.برای نظافت سریع منزل نیاز به دسترسی راحت و آسان …

هرچه قدر از نظم و انضباط بگوییم کم گفته ایم؛ هر کسی در هر زمان و مکانی نیاز دارد که شیوه های صحیح برقراری نظم و انضباط را فرابگیرد.برای نظافت سریع منزل نیاز به دسترسی راحت و آسان به ابزار و لوازم شوینده است، بنابراین سعی کنید تمام وسایل لازم را در محل مناسب قرار دهید تا برای پیدا کردن آن، وقت شما گرفته نشود. در این مطلب از About.com، چند نکته برای نظافت و دسترسی آسان به لوازم و ابزارهای مورد نیاز ذکر شده است.

١) از شلوغ ترین اتاق آغاز کنید: نظافت را از اتاقی که در آن لوازم زیادی است و تمیز کردن آن زمان زیادی می برد آغاز کنید. زیرا در ابتدای کار انرژی و انگیزه بیشتری دارید، ضمن این که این امر باعث می شود تمیز کردن بقیه اتاق ها آسان تر به نظر بیاید.

٢) وقت خود را هدر ندهید؛ وقت خود را روی لوازمی که تمیز است، صرف نکنید. اگر داخل یخچال را چند روز گذشته تمیز کرده اید چه نیازی است که دوباره این کار را انجام دهید؟اگر از یکی از سرویس های بهداشتی کمتر استفاده می کنید و تمیز است چه نیازی است که دوباره تمیز کنید؟ این که شما امروز را به نظافت اختصاص داده اید دلیل نمی شود که مکان ها و لوازمی را که نیاز به نظافت ندارد هم تمیز کنید.

٣) به محض کثیف شدن محل آلوده را سریع تمیز کنید تا کارها روی هم انباشته نشود. اگر از یک اتاق به اتاق دیگری می روید، وسایلی را که متعلق به اتاق دیگری است، با خود ببرید. شیر یا غذای ریخته شده روی گاز را قبل از خشک شدن پاک کنید.

٤) در استفاده از مواد شوینده زیاده روی نکنید. مصرف بیش از حد مواد شوینده، به کف سالن و اتاق یا وسایل دیگر صدمه می رساند. علاوه بر آن باقی مانده مواد مصرف شده همانند یک آهن ربا، گرد و خاک را به خود جذب می کند. بنابراین فقط به مقدار کافی از این مواد استفاده کنید. توجه داشته باشید بعضی از این نوع مواد بلافاصله تاثیر نمی گذارد اجازه دهید چند دقیقه بگذرد تا بدون نیاز به برس کشیدن تمام جرم ها از بین برود.

٥) از بالا به پایین شروع کنید: این کار از چکه کردن مواد شوینده یا خاک گرفتن مجدد سطوح جلوگیری می کند به عنوان مثال برای تمیز کردن کابینت ها از کابینت های بالا شروع کنید و سپس به نظافت کابینت های پایین بپردازید.

٦) ابتدا کارهایی را که نیاز به شست وشو ندارد، انجام دهید: ابتدا کارهایی که نیاز به آب و شست وشو ندارد مانند گردگیری، دستمال کشیدن و... را انجام دهید تا از پخش کثیفی جلوگیری و میزان مصرف آب نیز کم شود.

٧) وسایل و لوازم مخصوص نظافت را برای استفاده دفعه بعد به محل ویژه آن بازگردانید.