چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

خطرات مصرف غذاهای پرچرب در دوران بارداری


بارداری و مصرف غذاهای چرب

به دنیا آوردن نوزادی سالم و تندرست یکی از مهم ترین اهداف والدین است و به دلیل آن که جنین ارتباط محکمی با مادر دارد، سلامت مادر در دوران بارداری ، رشد جسمانی جنین را تضمین خواهد کرد. اهمیت دادن به نوع تغذیه و پرهیز از موادغذایی مضر یا کم ارزش از برنامه های اصلی در دوران بارداری است که باید به آن توجه شود.

در دوران بارداری به دلیل افزایش نیاز به موادغذایی و تأمین نیازهای جنین و جفت، ممکن است مصرف چربی ها افزایش پیدا کند. همچنین کاهش فعالیت زن باردار او را در معرض چاقی و افزایش توده چربی های بدن قرار می دهد.


خطرات مصرف غذاهای پرچرب در دوران بارداری

چه مواد غذایی را مصرف کنیم؟

با توجه به آن که نوع موادغذایی مصرفی نسبت به مقدار آن در دوران بارداری اهمیت بیشتری دارد، بنابراین لازم است زن باردار بداند به جای افزایش مقدار غذای روزانه خود کیفیت موادغذایی مصرفی را افزایش دهد و موادغذایی کم ارزش مانند شیرینی جات و چربی ها را کمتر استفاده کند. مهم ترین مشکل حاصل از مصرف زیاد چربی در بارداری، چاقی است که علاوه بر عوارض بارداری، باعث زایمان سخت خواهد شد. همچنین ممکن است افزایش وزن اضافه پس از زایمان از بین نرود. 

بر اساس پژوهش های جدید، رژیم غذایی پرچرب در دوران بارداری نه تنها باعث کوچک شدن کبد نوزاد می شود بلکه سیستم ایمنی بدن کودک را ضعیف می کند.


خطرات مصرف غذاهای پرچرب در دوران بارداری

فست فود و غذاهای پرکالری را فراموش کنید

بر اساس مطالعات جدید داشتن رژیم غذایی پرچرب و پرخوری در دوران بارداری بر سیستم سلول های بنیادی خون ساز در کبد نوزاد و سیستم ایمنی بدن تأثیر می گذارد.

با انجام پژوهش های متعدد محققان دریافتند، رژیم غذایی پرچرب و پرخوری که مادران در دوران بارداری دارند، محدودیت های قابل توجهی در رشد سلول های بنیادی خون در کبد جنین ایجاد می کند و درنهایت سیستم ایمنی بدن در حال رشد جنین به خطر می افتد.

این پژوهش ها روش غلط بسیاری از مادران را که تصور می کنند در دوران بارداری باید تغذیه خود را افزایش دهند و از غذاهای پرچرب و پرکالری استفاده کنند، تکذیب کرده و ضرورت درک بهتر نسبت به اثر این رژیم غذایی نادرست را ثابت می کند.

خطرات مصرف غذاهای پرچرب در دوران بارداری