یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
داروی بهاری
در فصل بهار که حساسیتها زیاد است داروهای ضد حساسیت نیز طرفداران زیادی پیدا میکند. یکی از این داروهای پرطرفدار لوراتادین است . لوراتادین به گروه داروهای آنتیهیستامین تعلق دارد. این داروها اثرات هیستامین را در بدن مهار میکنند. هیستامین مادهای است که باعث بروز آبریزش بینی، عطسه، قرمزی چشمها و اشک ریزش میشود. این علایم در حساسیتهای مختلف دیده میشوند. لوراتادین در درمان بیماران دچار کهیر مزمن ناشناخته نیز استفاده میشود.
مصرف صحیح
لوراتادین اغلب یکبار در روز و برای مصرف خوراکی تجویز میشود. دستورات بسته دارو را به دقت مطالعه کنید. لوراتادین را مطابق با دستور پزشک معالج خود مصرف و از تغییر خودسرانه میزان دارو پرهیز کنید. برای جذب بهتر دارو آن را یک ساعت قبل یا ۲ ساعت پس از غذا میل نمایید. لوراتادین را با آب پرتقال، آب گریپفروت یا آب سیب مصرف نکنید، چرا که ممکن است سطح خونی دارو را کاهش دهند.
عوارض جانبی
لوراتادین معمولا عوارض قابلتوجهی ایجاد نمیکند. اگر با مصرف این دارو دچار سردرد، خوابآلودگی، خشکی دهان، بینی و گلو شدید و این علائم طولانی شد یا شدت گرفت با پزشک خود مشورت نمایید. اما در صورت بروز سرگیجه، اختلال بینایی، ضعف عضلانی یا خستگی غیرمعمول، تپش یا تندی ضربان قلب، احساس گرفتگی در سینه و اشکال در دفع ادرار، مصرف دارو را قطع و بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید.
۱۰ فرمان
۱) لوراتادین بیماری شما را درمان نمیکند و فقط علایم شما را بهبود میبخشد.
۲) لوراتادین ممکن است باعث حساسیت پوست شما به آفتاب شود. برای جلوگیری از این مساله سعی کنید حین درمان با لوراتادین از قرار گرفتن غیرضروری در برابر نور آفتاب پرهیز کرده، لباس مناسب بپوشید و از عینک آفتابی و کرمهای ضد آفتاب استفاده نمایید.
۳) دارو را در بسته مخصوص آن، کاملا پوشیده و دور از دسترس اطفال نگه دارید. دارو باید در دمای اتاق، دور از نور مستقیم، حرارت زیاد و رطوبت نگهداری شود. با اتمام تاریخ اعتبار دارو، آن را دور بریزید.
۴) لوراتادین ممکن است روی نتایج آزمایش قند خون تاثیر بگذارد. اگر مبتلا به دیابت هستید یا قصد انجام این آزمایش را دارید، با پزشک خود مشورت نمایید.
۵) لوراتادین با تجویز پزشک معالج در دوران بارداری قابل استفاده است.
۶) لوراتادین به راحتی در شیر مادر ترشح میشود و نباید بدون اجازه پزشک در دوران شیردهی مصرف شود.
۷) در صورت فراموش کردن یک دوز دارو، به محض به خاطر آوردن دوز فراموش شده آن را میل کنید.
۸) اگر دارویی مصرف میکنید بخصوص عوامل ضد افسردگی، اریترومایسین، کتوکونازول، داروهای آسم یا سرماخوردگی، شلکنندههای عضلانی، داروهای ضددرد، داروهای آرامبخش یا خوابآور و ویتامینها حتما موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.
۹) اگر مبتلا به بیماری کبدی یا کلیوی هستید یا سابقه ابتلا به این بیماریها را دارید موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.
۱۰) در صورت مصرف بیش از اندازه دارو به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کنید.
دکتر علی اخوان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست