جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
آموزش موسیقی در ۵ دقیقه بدون درد و خونریزی
![آموزش موسیقی در ۵ دقیقه بدون درد و خونریزی](/web/imgs/16/144/azdh01.jpeg)
یکی از مهمترین بحثهای قابل طرح دربارهی موسیقی و هنرهای دیگر آموزش صحیح و انتقال درست آن به هنرجویان است. خصوصاً موسیقی که به خاطر عمق، وسعت و خصوصیت انتراعی آن از حساسیت بیشتری برخوردار است. نگاه درونی به هنر، آن را مخصوص اهل فن میداند و لذت بردن از آن را به طی کردن دورههای آموزشی و عالی مشروط میکند.
متأسفانه جز محدود آموزشگاههایی که توسط اساتید برجسته اداره میشوند؛ کمتر آموزشگاهی در حد استاندارد، شایستگی تدریس را دارد در حالی که روزانه هنرجویان زیادی با خیال آسوده وارد این مراکز به اصطلاح هنری میشوند به امید آن که در عرض چند هفته همانند جان ویلیامز گیتار بنوازند و....
اساتید و گردانندگان این قبیل آموزشگاهها با تبلیغات خود در روزنامههای کثیرالانتشار به خواهان علم موسیقی این نوید را میدهند که میتوانند ساز مورد نظر را در عرض ۳ تا۱۰ جلسه بیاموزند. این اساتید همچنین این روش را روش تضمینی و چندین ساله خود میدانند و میگویند:«عرض سه جلسه ۱۵۰ آهنگ به هنرجویی که در ابتدای راه است و میخواهد به طور مثال گیتار بیاموزد، یاد میدهیم» جالب اینجا است که شخصی که هیچ اطلاعی از موسیقی ندارد و حتی نحوهی نشستن و گرفتن آن را در دست نمیداند، چه طور میتواند در عرض سه جلسه هم استیل نوازندگی را بیاموزد و هم با تمام قسمتهای ساز آشنا شود، چه برسد به اینکه در این مدت کوتاه بتواند چندین آهنگ را بنوازد.
این اساتید برجسته و فوق بشر! ابراز میدارند: در جلسه اول یک مقدار از وقت مربوطه که۱تا ۲ ساعت است را به آشنایی با ساز و طریقه گرفتن آن و استیل نوازندگی اختصاص میدهیم بعد از آن آشنایی با ریتم و آکوردهای آهنگ آموزش دادهمیشود. به همین ترتیب آهنگهای بعدی و بعدی و ادامه جلسه، که هنرجو میتواند در جلسه اول هم بخواند و بنوازد و در کنار همه این موارد ملودی، شعر و آهنگ نیز یاد داده میشود که البته شهریه این کلاسها نسبت به کلاسهای گروهی و معمولی بیشتر است.
یکی دیگر از این قبیل اساتید میگوید: ساززدن کار مشکلی نیست و میتوان در جلسات معدودی آن را آموخت. در جلسه اول آهنگ و ریتم و نحوه درست گرفتن ساز، ملودی زدن و...واز همان جلسه اول تا سوم ۱۵۰ آهنگ با تکنیک را به هنرجو میآموزییم، در تمام این جلسه تمامی این آهنگها را به طور حرفهای کامل میکنیم و از جلسه سوم تا پنجم نیز کار را حرفهایتر کرده و در جلسه پنجم به تکنیکهای خاص میپردازیم و بسته به استعداد هنرجو بعد از این دوره آهنگسازی را پیش میگیریم. وی ادامه میدهد: زمان این جلسات ۱ الی ۲ ساعت است که حداقل فاصله زمانی کلاسها یک روز در میان و حداکثر یک هفته است که برای بازدهی خوب و تمرینهای مداوم یک روز در میان مفیدتر است. همچنین شهریه هر جلسه ۱۰ هزار تومان و بعد از ۵ جلسه چون کار حرفهایتر میشود این هزینه نیز افزایش مییابد.
بعضی دیگر از آموزشهای تضمینی که آگهیهای آنها نیز در کنار بقیه آگهیها به چشم میخورد این تفاوت را با بقیه دارد که خوشبختانه تعداد جلساتشان بیشتر است.( آموزش تضمینی موسیقی در ۲۵ جلسه) صاحبان این آگهیها که بیشتر مدرسین آنها هستند در مورد تشکیل کلاسها و روش آموزش خود میگویند: در طول این ۲۵ جلسه نتخوانی، روش صحیح گرفتن ساز در دست، آشنایی با اجزای آن، ریتم زدن تمامی موارد مربوط به آن آموزش داده میشود که بعد از یک ماه از هنرجو تست میگیریم و میزان یادگیری او را در این مدت مورد سنجش قرار میدهیم، این روش در واقع روش تضمینی است که با تستگیریهای پیدرپی هنرجو از نتیجه کار خود مطلع میشود.
شهریه این کلاسها نیز با توجه به آمدن استاد به منزل یک مقدار از شهریههای معمولی بیشتر است، همچنین استاد خانم و آقا نیز از لحاظ گرفتن شهریه با هم متفاوت هستند که هزینه اساتید خانم نسبت به آقا بیشتر است.
دیگر نکته جالب توجه در این آموزشگاه تفاوت شهریه استاد زن و مرد است که به قول خودشان این تفاوت شهریه از این بابت است که اساتید زن به مراتب از آقایان سختگیرتر هستند.
هر کسی که حتی یک مقدار در زمینه موسیقی اطلاعات داشتهباشد با شنیدن چنین مطالبی تعجب میکند حتی بعضی مواقع برای یادگیری سریعتر موسیقی وسوسه میشود. اولین نکته که باید در نظر گرفته شود این است که در همه مکان کلاسهای آموزش موسیقی هفتهای یک جلسه برگزار میشود که هنرجو بتواند در این فاصله مطالب استاد را پیاده کند که باز هم با تمرینات تعریفشده در این مدت نمیتواند آنچه راکه دلخواه استاد است تحویل دهد، حال چه طور ممکن است این جلسات یک روز در میان و با کیفیت مطلوب تشکیل شود. نکته دیگر اینکه موسیقی مسئلهای نیست که بتوان یادگیری آن را محدود به چند جلسه کرد، نه تنها برای موسیقی بلکه برای هر علم و هنر دیگری میتوان پایانی یافت پس چه طور امکان دارد درسه جلسه نتخوانی، آشنایی با ساز سلفژ و ریتمهایی که خود چندین ماه و شاید چندین سال یادگیری آنها طول میکشد را آموخت.
مسئله دیگر این است که تضمینیبودن بهچه معناست، آیا صرفاً این نیست که هر شخصی در هر زمینهای این اطمینان را دارد که پس از پایان دوره در کار خود موفق است. آیا واقعاً این مراکز آموزشی بعد از چند جلسه هنرجو را از کار خود راضی میکنند؟ آیا هنرجو با صرف هزینه زیاد به صورت تخصصی وبا معلومات کامل این دوره را پشت سر میگذارد یا نه؟ آیا این شیوه آموزشی درست است؟ اگر صحیح است چرا هیچ یک از اساتید بنام این روش را پیش نگرفتهاند.
اینها همه سوالاتی است که ناخودآگاه با خواندن این آگهیهای تبلیغاتی در صفحه نیازمندیها در ذهن مخاطب نقش میبندد. اگر این شیوه آموزشی به خوبی جواب میدهد و هر کسی که اراده کند، میتواند در عرض چند جلسه موسیقی را به طور کامل فراگیرد، به جرأت میتوان گفت تمام مردمان این کره خاکی به زودی زود موسیقیدان میشوند.
سحر طاعتی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست