یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

۸ مهارتی که در مدرسه نمی آموزیم


۸ مهارتی که در مدرسه نمی آموزیم

موفقیت به مهارت نیاز دارد

به تازگی محققان به این نتیجه رسیده‌اند برای رسیدن به موفقیت داشتن مهارت‌هایی ویژه بسیار لازم است که در مدرسه نه تنها آموزش داده نمی‌شوند که حتی به آنها اشاره‌ای هم نمی‌شود و همین عامل باعث می‌شود تا بسیاری از ما با داشتن مدارک تحصیلی، آینده‌ای روشن را پیش روی خود نبینیم...

در ادامه نگاهی داریم به مهارت‌هایی که لازم است خودمان یا فرزندانمان برای ورود به جامعه داشته باشیم. مهارت هایی که در مدرسه نمی‌آموزیم.

۱) چطور مردم را به خودمان و فعالیتمان علاقه‌مند کنیم؟

این مهارتی حیاتی است که در هر مرحله از زندگی (خانواده، کار، ازدواج و...) باید به آن توجه کرد ولی جالب آن است که اکثر افراد چنین مهارتی را ندارند و آن را نادیده می‌گیرند. شاید بگویید این مهارتی است که بعضی از افراد با آن متولد می‌شوند و بقیه ما شانس داشتن آن را نداشته‌ایم ولی باید بدانید که این مهارت آموختنی است. توانایی حل مشکلات به کمک افراد، تاثیرگذاربودن هنگام سخنرانی‌ها و جلسات، تحت‌تاثیر قرار دادن تماشاگران، اعتمادجلب کردن و معتبر بودن و توانایی برقراری دوستی با دیگر افراد قدرتی مضاعف به شما می‌دهد. افراد خجالتی هیچ‌گاه نمی‌توانند از حداکثر پتانسیل و نهایت استعداد خود بهره ببرند و سیستم مدارس بچه‌ها را به سمت اجتماعی‌شدن سوق نمی‌دهد.

۲) چطور سریع‌خوانی کنیم؟

سریع‌خوانی و درک سریع مطالب مهارت مهمی برای زندگی امروز محسوب می‌شود که کم‌اهمیت دانستن و عدم سرمایه‌گذاری روی آن باعث می‌شود کل زندگی‌تان را به دنبال موفقیت بگردید. اما تصور کنید زندگی‌تان چه تغییر بزرگی خواهد کرد اگر بتوانید هفته‌ای یک کتاب مفید بخوانید و آن را بفهمید. همین موضوع در مورد کتاب‌های صوتی هم صادق است. اگر هر روز فقط یک ساعت را که در ماشین نشسته‌اید به جای گوش دادن به صدای بوق ماشین‌های دیگر یا به جای گوش دادن موسیقی به کتاب‌های صوتی گوش دهید طی مدتی کوتاه به اندازه یک نیم‌ترم دانشگاهی می‌توانید آنچه را که می‌خواهید بیاموزید.

۳) چطور هدف‌هایمان را تنظیم و زمان?مان را مدیریت کنیم؟

دوست دارید بدانید در زندگی‌تان چطور می‌توانید همه کارهایتان را انجام دهید و به تمام اهدافتان برسید؟ در مدارس هیچ‌وقت این احساس را در بچه‌ها ایجاد نمی‌کنند که واقعا این موضوع تا چه اندازه مهم است. برای رسیدن به این توانایی‌ باید یاد بگیرید که چند کاره‌بودن را حذف کنید، هر چیزی که وقت‌تان را می‌گیرد (مثل تلفن، چک‌ کردن ایمیل و...) را قطع کنید، اولویت‌هایتان را فهرست‌‌بندی کنید، کارهای غیرضروری‌تان را در مقایسه‌ با کارهای مهم و اصلی‌تان کنار بگذارید. اگر این مهارت را یاد بگیرید دیگر روزهایی را نخواهید داشت که از صبح تا شب مشغول باشید ولی در آخر به چیزی نرسیده باشید. شما به چنان سطحی از مفید بودن خواهید رسید که افراد دیگر به سختی به نیمی از آن دست پیدا می‌کنند.

۴) چطور اقتصاد یاد بگیریم؟

روبرت کیو ساکی می‌گوید: «آموزشی مفید و ثمربخش است که در آن به بچه‌ها دانش اقتصاد را بیاموزند و اگر چنین نباشد آن آموزش مفید نیست.» مدارس هیچ‌وقت در یاد دادن اینکه چطور می‌توان پولدار شد، موفق نبوده و راهکاری نداشته‌اند زیرا معلم‌ها خودشان پولدار نبوده‌اند پس نمی‌توانند چنین چیزی را به بچه‌ها آموزش دهند.

۵) چطور مذاکره کنیم؟

اگر بخواهید به اهداف مهم و معنی‌داری برسید باید با سایر انسان‌ها کار کنید. افرادی که با آنها کار می‌کنید چه پیمانکار باشند، چه بازاریاب باشند، چه کارمند یا کارگر و... باید بلد باشید قراردادهای مفید و سودمندی بین آنها تنظیم کنید و این یک هنر واقعی است. باید بدانید نتیجه این قرارداد چه خواهد بود؟ چطور می‌توانید با قرارداد کسی را استخدام کنید؟ چطور می‌توانید با قرارداد بستن باعث پیشرفت کارتان بشوید...

۶) چطور پس‌انداز و چگونه سرمایه‌گذاری کنیم؟

باز هم بچه‌ها در مدرسه یاد نمی‌‌گیرند که چگونه سرمایه‌گذاری کنند. همچنین هیچ‌وقت به این فکر نمی‌کنند که چطور می‌توانند از قدرت جریان انفعالی درآمدشان در راه موثر استفاده کنند و آن را تبدیل به یک سرمایه‌ کنند نه اینکه فقط آن را خرج کنند.

۷) چطور در زندگی موفق باشیم؟

هنوز خیلی از افراد زندگی‌شان را بر سر این مورد می‌گذارند که چه چیزی انسان‌ها را خوشحال می‌کند و آنها را به موفقیت می‌رساند. سه عامل بزرگ وجود دارد؛ سلامت، دارایی و روابط. شما باید بدانید که واقعا از زندگی‌تان چه می‌خواهید (فقط تعداد کمی از ما به این موضوع در طول دوران تحصیل?مان فکر می‌کنیم.) ما نیاز داریم بدانیم که چگونه موضوع‌های ترسناک زندگی‌مان را به مواردی خوب و مثبت برای خودمان تبدیل کنیم و از آنها سود ببریم. ما باید عادت‌های بدمان را کنار بگذاریم، باید چیزهای بدی که درگذشته برایمان اتفاق افتاده را فراموش کنیم و از آنها رها شویم و...

۸) چگونه نظرمان را بسط بدهیم؟

همه باید اصول ابتدایی بازاریابی را بلد باشند حتی اگر بازاریاب نیستند. اگر ایده‌ای در کارتان دارید، یا می‌خواهید آن را ارتقا دهید یا حتی اگر می‌خواهید بچه‌هایتان را مجاب کنید که فیلم خاصی را ببینند، نکاتی در آنهاست که مربوط به مهارت بازاریابی می‌شود که اگر شما آنها را نداشته باشید به هیچ‌وجه نمی‌توانید دیگران را به این موارد جلب کنید.

منبع: success magazine

ترجمه: سحر حبیبی