چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
انتشار اوبونتو ۷ ۱۰
دقیقا بعد از شش ماه انتظار جدیدترین نسخه لینوکس اوبونتو یعنی نسخه ۷.۱۰ با نام «میمون شجاع» منتشر شد. سری ۷.۱۰ که شامل توزیعهای Ubuntu و Kubuntu و Xubuntu و Edubuntu و Gobuntu است، از جدیدترین نسخه پایدار هسته و سایر نرمافزارهای کاربردی استفاده میکند.
● ویژگیهای جدید اوبونتو
اوبونتو که از میزکار «Gnome» استفاده میکند، همانند نسخههای قبلی بهصورت Live از روی CD یا DVD قابل اجراست. برای نصب آن بروی دیسک سخت، تنها کافیست روی آیکن Install در دسکتاپ کلیک کنید. نصب سیستمعامل به راحتی انجام میشود و حتا اگر اولین تجربه لینوکستان را میگذرانید، به راحتی میتوانید آن را نصب کنید.
امکانات جدید اوبونتو در نسخه جدید به قرار زیر است:
- GNOME ۲.۲۰
- امکانات گرافیکی سهبعدی مبتنی بر Compiz Fusion
- پشتیبانی از امکان Plug-and-Play در چاپگرها
- بهبود پشتیبانی از کارتهای گرفیک برای لپتاپها و پشتیبانی از کارتهای گرافیکی External
- پشتیبانی از امکان استفاده همزمان از چند مانیتور
- امکان خواندن و نوشتن به صورت پیشفرض بر روی پارتیشنهای NTFS
- جستوجوی میزکار (Desktop Search) با قابلیت جستوجو در فایلها، پوشهها، متنهای ذخیره شده گفتوگوهای اینترنتی (Chat Logs) و عکسها
- نصب خودکار افزونههای Firefox
- Kernel ۲.۶.۲۲, Xorg ۷.۳, OpenOffice ۲.۳, Firefox ۲.۰.۰.۶
سری ۷.۱۰ از سوی شرکت تولیدکننده، ۱۸ ماه پشتیبانی کامل دارد. این پشتیبانی هم برای نسخه کامپیوترهای شخصی و هم برای نسخه سرور صورت میگیرد. فرقی نمیکند که یک کاربر خانگی باشید یا در مدرسه یا یک اداره دولتی از اوبونتو استفاده میکنید؛ اگر از نسخههای قبلی به سری ۷.۱۰ بیایید، ۱۸ ماه پشتیبانی خواهید شد. اگر نیاز به خدمات اضافی به صورت تلفنی یا آنلاین دارید، پشتیبانی غیر رایگان اوبونتو نیز توسط تیم حرفهای پشتیبانی اوبونتو در شرکتCanonical در دسترس شماست.
● درباره خواهرها و برادرهای اوبونتو!
اوبونتو، خواهر و برادرهایی نیز دارد که آنها را با نامهای کوبونتو (Kubuntu)، ادوبونتو (Edubuntu) و زوبونتو (Xubuntu) میشناسیم. داشتن مختصری آشنایی با این توزیعها نیز خالی از لطف نیست:
کوبونتو بعد از اوبونتو محبوبترین توزیع سری اوبونتو است. فرق این توزیع با برادرش در این است که در اوبونتو از میزکار Gnome استفاده میشود اما در کوبونتو از میزکار KDE. در نسخه ۷.۱۰ کوبونتو KDE ۳.۵.۸ ، Amarok ۱.۴.۷ و نسخههای جدید سایر نرمافزارها در دسترس هستند. فرق کوبونتوی جدید نسبت به نسخههای قبلی در استفاده از نرمافزار مدیریت فایل Dolphin به صورت پیشفرض به جای کانکرر (Konqueror) است. البته به کانکرر همچنان راه پیشگزیده KDE برای مرور سایتهای اینترنت است.
زوبونتو هم مانند دو توزیع بحث شده بالا، تفاوتش در میزکارش است. میزکار مورد استفاده زوبونتو Xfce است و برخی از نرمافزارهای محبوب Gnome نیز در این توزیع گنجانده شده است. ادوبونتو نیز برای اهداف آموزشی در مدارس و موسسات طراحی شده است.گوبونتو که جدیدا و در سری ۷.۱۰ به جمع سایر خواهر و برادرهایش آمده است، توزیعی است که فقط از نرمافزارهای آزاد استفاده میکند و هیچ نرمافزار غیرآزادی در آن یافت نمیشود.
گنوم یک میزکار سبک و ساده است. اصل سادگی در آن موج میزند!
کیدیای به نسبت گنوم سنگینتر است و شیکتر و پیچیدهتر.
اکسافسیای نیز میزکاری بسیار بسیار سبک است و برای کامپیوترهای قدیمی توصیه میشود.
سینا سعیدی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست