پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

تله گرفتاری های روزمره


تله گرفتاری های روزمره

عصر حاضر زمان خوب و مناسبی برای زندگی است در هیچ دوره ای از تاریخ این همه امکانات و فرصت های گوناگون برای کسب موفقیت وجود نداشته است

عصر حاضر زمان خوب و مناسبی برای زندگی است. در هیچ دوره‌ای از تاریخ این همه امکانات و فرصت‌های گوناگون برای کسب موفقیت وجود نداشته است. در واقع به قدری کارهای خوب و زیاد برای انجام دادن وجود دارد که می‌توان از میان آنها کارهایی را انتخاب کرد که موفقیت ما را در زندگی تامین کند. اما با این همه چرا بسیاری از انسان‌ها هیچ حرکتی نمی‌کنند تا کیفیت زندگی خود را بهتر کنند. چرا بسیاری از انسان‌ها در تله گرفتاری‌های زندگی افتاده‌اند و هر روز درگیر روزمرگی‌های زندگی می‌شوند. چرا با وجود قدرت نامحدود و بسیار عظیم درونی انسان، درصد کمی از افراد از نعمت خوشبختی، سلامتی، شادکامی، آرامش، ثروت و... بهره مندند.

شاید فراموش کرده‌اند که همه ما فرصت‌های شگفت انگیزی برای زندگی کردن، لذت بردن و عشق ورزیدن داریم و عظمت دنیای درون به همان عظمت و پهناوری بیرون است. همه ما انسان‌ها بدون استثنا به دنبال شادی، موفقیت و آرامش هستیم. اما آیا همه ما جست‌وجوگران به دنبال آنچه هستیم رسیده ایم؟ اگر چه ممکن است هر کدام از ما تعریف‌های متفاوتی از این واژه‌ها داشته باشیم، اما در رسیدن به آنها اصول مشترکی وجود دارد که می‌گوید اگر انسان‌ها به دنبال موفقیت، خوشبختی و نشاط در زندگی خود هستند باید بدانند که آدمی تنها در سایه تولید افکار درست،مثبت، خلاق، هدفمند و روحیه آفرین است که می‌تواند به دستاوردهای عالی برسد و سعادت و خوشبختی را در آغوش بگیرد.

اکثر مردم افراد موفق را خیلی خوش‌شانس تصور می‌کنند و نمی‌دانند که موفقیت و خوشبختی نیز مانند هر کاری در این جهان اصولی دارد و دلیل پیروزی انسان‌های موفق فقط آشنایی با این اصول و کاربرد دقیق آنهاست. انسان‌های موفق تفاوت خیلی زیادی از نظر هوشی با دیگران ندارند، فقط بلدند چگونه و در چه راههایی از هوش و استعداد یا فرصت‌های زندگی استفاده کنند. اگر شما هم خواهان موفقیت هستید حتماً نکات زیر را بخوانید.قبل از هر چیزمی‌بایست خانه تکانی فکری کنید. دنیای انسان دنیای خلق اندیشه‌های اوست. آدمی هر پدیده‌ای را که در دنیای واقعیات خلق می‌کند، ابتدا در کارگاه ذهن خود به صورت یک اندیشه تولید می‌کند. به گفته استفان کاوی، همه چیز دو بار آفریده می‌شود. همه چیز آفرینشی ذهنی یا نخستین و آفرینشی جسمانی یا دوم دارد. شما چگونه فکر می‌کنید؟اگر با دقت به اطراف خود بنگرید خواهید دید که انسان‌ها حتی در برابر واقعه‌ای یکسان واکنش‌های متفاوتی از خود نشان می‌دهند و این تفاوت واکنش‌ها به دلیل تفاوت باورهای انسان هاست. در واقع فرق بین انسان‌ها فرق در نظام باورهای آنان است. و باور همان اطلاعات اولیه‌ای است که با تکرار و تایید عواملی همچون پدر و مادر و معلم که الگو و تکیه گاهی برای ما در دوران کودکی محسوب می‌شوند، نسبت به هر چیزی در ذهن ما نشانده شده است. بسیاری از باورهای ساخته شده در وجود ما می‌توانند ما را به رشد و تعالی و در یک کلام به خودشکوفایی نزدیک‌تر و ما را نسبت به توانایی و ناتوانایی‌هایمان بینا کنند و همچون چراغی در تشخیص راه از بیراهه به ما یاری برسانند.

اما بسیاری از باورهای شکل گرفته در ما باورهای غلطی هستند که نه تنها کمک کننده نیستند، بلکه همچون سدی بزرگ جلوی هر نوع حرکت و پیشرفتی را از ما گرفته اند. باورهای غلطی که می‌توانند منشاء بسیاری از امراض جسمی و روحی باشند. شاید تعجب کنید اما این یک واقعیت است که چگونگی فکر ما حتی می‌تواند بر فیزیولوژی ما تاثیرات مثبت و منفی داشته باشد. باورهایی از این دست که گاه مرتباً با خود زمزمه می‌کنیم که من همیشه شکست خورده ام- من هیچ گاه نمی‌توانم به آنچه می‌خواهم برسم- همه آدم‌ها باید مرا دوست داشته باشند و... اینها باورهای غلطی هستند که ممکن است در برهه‌هایی از زندگی به دلایل مختلف در شما شکل گرفته باشند، اما شما هیچ‌گاه محکوم نیستید که با این باورهای مسموم زندگی کنید. اگر انسان‌ها بخواهند تفکر و نظام فکری خود را عوض کنند، باید به تغییر در نظام باورهای خود بپردازند. باورهای غلط را شناسایی کنند و باورهایی مثبت و صحیح را جایگرین آن کنند. در حقیقت باید گفت همه افراد دارای نقاط ضعف و قوت هستند. بهتر است این حقیقت را بپذیرید و از توجیه کردن نقاط ضعف خویش دست بردارید. در عوض بهتر است با شجاعت کامل نقاط ضعف خود را مشخص و بعد برنامه‌ریزی کنید تا نقاط ضعف خود را برطرف کرده و مهارت‌های لازم را به دست آورید.

یک انسان موفق فروتن است. اشتباهات خود را قبول کرده و عذرخواهی می‌کند. به توانایی‌های خود اعتماد دارد؛ اما مغرور نمی‌شود و اگر از دیگران درسی بیاموزد خشنود می‌شود. یک انسان سالم و موفق یک صافی در ذهن دارد که از ورد احساسات نامطلوب به ذهن جلوگیری می‌کند و به همین دلیل هرگز آلت دست و قربانی احساسات و هیجانات منفی نمی‌شود.

افراد موفق عقیده به سرنوشت، تقدیر، شانس و اقبال ندارند و منتظر نمی‌نشینند تا این عوامل آینده آنها را شکل دهد. آنها معتقدند خودشان هستند که باید آگاهانه و فعالانه زندگی را خلق کنند.باید تلاش کنید و استعدادهای خاص خود را کشف و خود را موظف کنید که در آن حوزه‌ها خود را تقویت نمایید تا به یکی از سرآمدهای نسل خود تبدیل شوید. همین امروز اهدافتان را مشخص کنید. خلقت جهان هستی توسط خدای رحمان بر اساس طراحی و هدف‌گذاری بوده است. همه چیز در جهان هستی در مسیر و مداری مشخص در حرکت است. انسان نیز از این قاعده مستثنی نیست. یکی از دلایلی که بعضی از افراد سریع تر و بهتر از دیگران کارهای خود را انجام می‌دهند، این است که از اهداف و مقاصد خود آگاهی کامل دارند و از آن منحرف نمی‌شوند. انسان هدفمند مرتباً بر میزان شدت مغناطیسی وجود خویش می‌افزاید، زیرا همواره از خود سوال می‌کند که چگونه باید به اهدافم برسم. چنین انسان پویایی همواره شاد زندگی می‌کند. آنها واضح و با یقین می‌دانند که برای زندگی خود چه می‌خواهند و چه نمی‌خواهند. حقایق زندگی را در نظر می‌گیرند و بر اساس آن برنامه‌ریزی می‌کنند، در حالی که دیگران فقط تماشاچیان زندگی هستند.

در هدف گذاری آگاهانه و صحیح این موارد را مورد دقت قرار دهید: به طور دقیق معلوم کنید که چه می‌خواهید. هدف خود را روی کاغذ بنویسید. برای هدف خود مهلت تعیین کنید.فهرستی از تمام کارهایی که باید انجام دهید، تا به هدف خود برسید تهیه کنید.فهرست خود را به یک برنامه سازمان یافته تبدیل کنید.فوراً کار را بر اساس برنامه‌ای که نوشته‌اید شروع کنید. هر روز گامی به سوی هدف خود بردارید و کاری انجام دهید. انسان‌هایی که مرتباً اهداف جدیدی برای خود طراحی کرده و برای رسیدن به آنها برنامه‌ریزی می‌کنند، خود را همواره در مسیر کمال و مسیر تحول می‌بینند. چنین انسان‌هایی وقت ندارند که به چیزهای منفی و مخرب بیندیشند و افسرده شوند. افراد موفق همواره در حال کار، پر انرژی و فعال هستند. در حالی که بسیاری از مردم روی کاناپه دراز می‌کشند و برنامه‌ریزی می‌کنند، اما هیچ کدام را انجام نمی‌دهند و دور خود می‌چرخند. پس هر روز به هدف‌های خود بیندیشید و آنها را مرور نمایید. اگر صبح خود را با انجام مهم‌ترین کار آغاز کنید، آن گاه به تدریج به مهم‌ترین هدف خود دست پیدا خواهید کرد. اگر در ذهنتان به هدفی که انتخاب می‌کنید، اعتقاد داشته باشید مغز شما هدف مورد نظر را به شکل واقعی می‌پذیرد. در این صورت اطمینان پیدا می‌کنید که به این هدف می‌رسید.

آسیه ملک دار