چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
مجله ویستا

پدیده Yellowpages


تمام آنهایی که به کشورهای غربی سفر کرده اند با یلوپیجز مواجه شده اند و آنهایی که در آنجا به نحوی اقامت داشته و مدتی را در آنجا زندگی کرده اند آنرا بهتر می شناسند . اگر هم به فرنگ …

تمام آنهایی که به کشورهای غربی سفر کرده اند با یلوپیجز مواجه شده اند و آنهایی که در آنجا به نحوی اقامت داشته و مدتی را در آنجا زندگی کرده اند آنرا بهتر می شناسند . اگر هم به فرنگ نرفته باشید فکر میکنم باید آنرا در کنار میز تلفن بازیگرهای فیلم های خارجی دیده باشید . به هر صورت اهمیت یلوپیجز در ساختار اجتماعی کشورهای پیشرفته بر کسی پوشیده نیست و بر این باور هستم که اگر روزی بر فرض قرار باشد یلوپیجز از ساختار اداره این کشورها حذف شود مسلما نابسامانی جدی در اداره امور جاری آنها پدید خواهد آمد . این را از باب غلو و بزرگنمایی نمیگویم و تمام کسانی که در آن ساختار زیسته اند این نکته را اذعان دارند .

هیچ خانه و دفتر کاری را بدون یلوپیجز نمی توان یافت . اگر برای یافتن چیزی به آدمها رجوع کنید با تعجب به تو می نگرند و بلافاصله تو را به مراجعه به یلوپیجز دعوت خواهند کرد. هیچ اتوموبیلی را بدون نقشه راهنما ( A to Z ) نمی بینی . اگر آدرس جدیدی داشته باشی بطور طبیعی نمی توانی بدون مراجعه به نقشه راهنما آنرا بیابی و لازم است آنرا روی نقشه بیابی و برای رسیدن به آن برنامه ریزی و سپس حرکت کنی اگر نخواهی این زحمت را به خودت بدهی مطمئنا سر در گم خواهی شد . کافی است بطور مثال در یک بزرگراه یک خروجی را زودتر و یا دیرتر اقدام کنی در آن صورت وقت زیادی را باید صرف جبران اشتباه صورت گرفته کنی تا بتوانی به موقعیت قبلی برگردی و سپس راه درست را بیابی . اینها فرهنگی است که اداره کنندگان یک کشور پیشرفته صنعتی به شهروندان خود تحمیل کرده و همه آنها به این سازمان عادت کرده اند و موجب ایجاد سامان در همه چیز شده است . به عبارت دیگر هر کس تکلیف خودش را میداند و هیچکس سر گردان نیست . هزینه های اداره شهرها را از این طریق پایین آورده اند . به عبارت خیلی ساده یلوپیجز یک زیر ساخت است برای اداره بهتر امور یک جامعه شهری . یک زیر ساخت از نوع اطلاعات . مسلما اطلاعات بدون ساختار و برنامه نمی تواند مشکلی را حل کند . پردازش و معماری اطلاعات و فرهنگ سازی و تبلیغ این رسانه و همچنین گسترش آن توانسته جایگاه آنرا در جوامع پیشرفته والا کند .

امروزه یلوپیجز جزو پرتیراژترین آثار چاپی در کشورهای پیشرفته است است و اثری به تیراژ همه سقفهای موجود در شهرهای کشور و استفاده کنندگان احتمالی در سایر شهرهای دیگر. نمیدانم آیا میتوانید تصور کنید چه حجم عظیمی از کاغذ و نیروی انسانی و منابع مالی صرف این پدیده شگرف می شود؟