یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
مجله ویستا

جادوگری با صفر و یک ها


جادوگری با صفر و یک ها

وارد دفتر کار شیک و تر و تمیزت می شوی, مثل همیشه ساکت است و پر از آرامش یکراست می روی و می نشینی پشت میزت گوشی های همراهت را از دسترس خارج می کنی تا حواست حسابی جمع کارت شود یک نفس عمیق می کشی و لپ تاپت را روشن می کنی درون ذهنت پروژه جدیدت را مرور می کنی یک هفته وقت دارم برای تحویل کار, سرم قرار است خیلی شلوغ بشود اما به قرارداد ۲ میلیونی اش می ارزد

وارد دفتر کار شیک و تر و تمیزت می‌شوی، مثل همیشه ساکت است و پر از آرامش. یکراست می‌روی و می‌نشینی پشت میزت. گوشی‌های همراهت را از دسترس خارج می‌کنی تا حواست حسابی جمع کارت شود. یک نفس عمیق می‌کشی و لپ‌تاپت را روشن می‌کنی. درون ذهنت پروژه جدیدت را مرور می‌کنی؛ یک هفته وقت دارم برای تحویل کار، سرم قرار است خیلی شلوغ بشود اما به قرارداد ۲ میلیونی‌اش می‌ارزد... تا می‌آیی کارت را شروع بکنی، ساعت‌ات شروع به زنگ زدن می‌کند و وقتش است که از خواب بیدار شوی و راست راستی بروی دنبال گرفتن یک پروژه جدید! حتما خیلی از شما دوست دارید یک شغل این شکلی برای خودتان دست و پا کنید؛ پر مشغله اما آرام و پردرآمد. کاری که نه رئیسی بالای سرت داری و نه مجبوری ساعت ۹ صبح تا ۵ عصر کارت شناسایی‌ات صدای جیغ دستگاه کارت‌خوان حضور و غیاب اداره را دربیاورد! اگر همین امسال شروع کنید و تلاش هم چاشنی کارتان کنید، ما به شما این نوید را می‌دهیم که تا تحقق این رویا بیش از ۵ سال زمان نمانده است. طراحی وب‌سایت و خدماتی از این قبیل، یکی از کارهایی است که همه این ویژگی‌ها را دارد و اگر پشتکار داشته باشید، حسابی نان‌تان در روغن فرو خواهد رفت؛ هم از نظر مالی و هم از نظر موقعیت اجتماعی و چشم‌درآری دوست و آشنا! اما برای این‌که یک طراح وب حرفه‌ای شوید، باید مهارت‌تان را به حد قابل قبولی برسانید و اگر یک مدرک دانشگاهی را هم بزنید تنگش که دیگر عالی می‌شود. البته این را فراموش نکنید که نابرده رنج، گنج میسر نمی‌شود.

● درآمد

پول خوب دینامیک!

برای اینکه انگیزه‌تان را قلقلک دهم، بهتان می‌گویم که چقدر خرج‌تان می‌شود که یک طراح وب‌سایت شوید، چقدر سرمایه برای شروع کارتان می‌خواهید و از همه مهم‌تر اینکه برای طراحی چه سایت‌هایی، چقدر پول به جیب می‌زنید.

● خرج

تا ۲ میلیون تومان

گذراندن دوره‌ها در آموزشگاه‌های آزاد معتبر، حدود یک تا دو میلیون تومان برای‌تان تمام می‌شود. اما شما این مبلغ را به مرور و طی تقریبا دو سال خرج می‌کنید. مطمئن باشید این مبلغ در برابر دخل آینده‌تان بسیار ناچیز خواهد بود.

این دوره‌ها را می‌توانید به صورت مجزا و دوره به دوره بگذرانید و یا می‌توانید به یک آموزشگاه بروید و در دوره طراحی وب‌سایت شرکت کنید. تفاوت بین این دو حالت هم فقط مخارج آن است که اولی، ارزان‌تر تمام می‌شود. چون در دوره‌های طراحی وب، ممکن است مهارتی را به شما آموزش دهند که یا به آن مسلط هستید و یا اینکه دانشش خیلی ضروری نیست و دردی از شما دوا نمی‌کند. اما اگر آماتور و تازه‌کار هستید، توصیه می‌شود دوره‌های آموزشگاه را انتخاب کنید.

ابزار کارتان هم فقط یک سیستم رایانه است و دیگر هیچ! حالا چه لپ‌تاپ و چه دسک‌تاپ؛ که این هم با یک میلیون تومان جمع می‌شود. اصل کارتان هم خیلی زمان نمی‌برد؛ یک هفته زمان کافی است برای تحویل یک کار باکیفیت. حتی خیلی از طراحان سایت اعتقاد دارند کسی که نتواند کاری را یک هفته‌ای جمع کند، این‌کاره نیست!

● دخل

تا ۳۰ میلیون تومان!

شما که این همه مهارت را با دود چراغ خوردن به دست آورده‌اید، می‌توانید از هزار راه دیگر، غیر از طراحی وب، پول در بیاورید. از تدریس خصوصی نرم‌افزارهای ساده گرفته تا برنامه‌نویسی حرفه‌ای. اما اصل کار و درآمد شما در موارد زیر خلاصه می‌شود:

● وب سایت‌های static (ایستا)

این‌ها ساده‌ترین سفارش‌هایی هستند که می‌گیرید و تقریبا همه طراح‌ها از پس این‌ها برمی‌آیند. پولی که برای طراحی این وب‌سایت‌ها گیرتان می‌آید بین ۷۰۰هزار تا یک میلیون و نیم است که برای شروع کار رقم خوبی است.

● وب سایت‌های dynamic (پویا)

نوع حرفه‌ای‌تری از سفارش کارهایتان این‌ها هستند. برای طراحی این نوع وب‌سایت‌ها فقط طراح سایت بودن کفایت نمی‌کند و باید یک برنامه‌نویس یا یک نرم‌افزارنویس حرفه‌ای هم باشید. یا اگر خودتان هنوز به این مرحله نرسیده‌اید، باید یک نفر حرفه‌ای را هم در کارتان شریک کنید. نرخ طراحی یک سایت dynamic با توجه به ویژگی‌های سایت و معیارهای دیگر، بسیار متغیر است اما تا به حال رکورد ۳۰ میلیون تومانی هم برای طراحی این نوع سایت‌ها وجود داشته است.

● آموزش

رازهای صفر و یک

قبل از اینکه این بخش را شروع کنم لازم است یادآوری کنم که شما که قصد دارید پا در عرصه طراحی وب سایت بگذارید، از قبل با نحوه روشن و خاموش کردن رایانه و این حرف‌ها آشنا هستید و به علاوه دوره‌های مقدماتی ICDL و اینترنت را گذرانده‌اید و بر آن‌ها مسلط هستید و حالا قصد دارید کار طراحی را شروع کنید. با این حساب، اگر می‌خواهید از همان ابتدا حرفه‌ای بار بیایید، بهتر است با طراحان وب شروع به همکاری کنید. البته فقط می‌توانید در طراحی سایت وارد شوید و بخشی از کار که مهارتش را دارید، انجام دهید. عنوان برنامه‌نویس یا programmer سایت در این مراحل هنوز برایتان خیلی زود است. اما برای اینکه خودتان بتوانید مستقل کار کنید، باید مهارت‌های زیادی را به دست بیاورید. به طور کلی یک طراح وب این مراحل را برای ایجاد یک سایت دینامیکی طی می‌کند:

۱ مرحله اول ایجاد یک وب سایت، طراحی گرافیک کلی آن است. عموما برای این کار از نرم‌افزار Photoshop استفاده می‌شود. ایجاد فایل‌های تزئینی فلش و انیمیشن‌های کوتاه (GIF) هم در حین کار انجام می‌شود.

۲ طراحی اسکلت نمایشی یک سایت عموما به وسیله زبان HTML و با کمک CSS صورت می‌گیرد. نرم‌افزارهایی مثل adobe Dreamweaver مخصوص چنین کارهایی هستند و کارشان این است که صفحه وبی که مانند یک فایل word طراحی شده را به کدهای HTML تبدیل می‌کنند. بیشتر افکت‌ها و BBcodeهای HTML هم در این نرم‌افزار موجود است.

۳ مرحله بعدی کار، ساخت و طراحی برنامه و به اصطلاح هوش مصنوعی سایت است. این کار توسط زبان‌های برنامه‌نویسی مانند PHP و ASP انجام می‌شود. زبان ASP در ویندوز اجرا و نمایش داده می‌شود ولی PHP روی اکثر سیستم عامل‌ها از جمله Linux قابل اجراست.

۴ سپس طراح وب، فایل‌های برنامه ساخته شده را به دیتابیس (بخوانید پایگاه داده) از پیش طراحی شده متصل می‌کند. دیتابیس همانند یک جدول است که اطلاعات اصلی و جزئی سایت را در آن وارد می‌کنند.

۵ در مرحله آخر، وب سایت از نظر SEO (search engine optimization) بهینه‌سازی شده و نرم‌افزار تولید بازبینی نهایی و ایرادات احتمالی برطرف می‌شود.

● ستون گام‌به‌گام

رسیدن به ماتریکس!

فرض ما این است که شما آخر استعداد هستید و قصدتان این است که طراح حرفه‌ای سایت بشوید، بنابراین باید هر حرفه‌ای را که ذره‌ای با آن در ارتباط است یاد بگیرید. به هرحال این عواقب تصمیم خودتان بوده!

۱ سر راست‌ترین راه این است که بروید دبیرستان فنی حرفه‌ای در رشته رایانه مشغول شوید. حسنش این است که پایه‌تان حسابی قوی می‌شود. مخصوصا اگر بتوانید در همین رشته در دانشگاه قبول شوید.

۲ اگر دیپلم‌تان را گرفته‌اید و نتوانسته‌اید یا نخواسته‌اید در رشته مرتبط با رایانه قبول شوید، نگران نباشید. ماهی را هر وقت از آب بگیرید، می‌میرد! خیلی راحت می‌توانید مهارت‌های لازم را در کلاس‌های آموزشی آزاد یاد بگیرید.

۳ اگر صفر کیلومتر هستید، در کلاس‌های بیرون که پیدا کردنشان هم مثل آب خوردن است، می‌توانید طی دو سال دوره‌های مختلف را برای طراحی وب بگذرانید. اما یادتان باشد که مهم‌ترین مسئله در طراحی سایت مهارت و تسلط بر کار است و بس. حالا به هر طریقی که می‌توانید!

نویسنده: محمدمهدی اعتمادی