یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
مجله ویستا
علت افزایش ناباروری، عامل مهم پیش رو
یکی از مشکلات عمدهای که در سالهای اخیر زوجهای جوان را درگیر خود کرده، افزایش نرخ باروری است.
از هر 5 زوج ایرانی، یک زوج در معرض ناباروری قرار دارد. براساس آمار جهانی حدود ۴۰درصد عوامل ناباروری مردانه و۴۰درصد آن زنانه است، همچنین حدود ۱۵درصد عوامل مشترک و حدود 5 درصد نیز عوامل ناشناخته هستند. با این حال بررسیها نشان میدهد افزایش سن ازدواج یکی از عواملی است که روی نرخ باروری کشور تأثیر مستقیم گذاشته است.
دکتر محمد اسماعیل مطلق، رئیس دفتر سلامت، خانواده و جمعیت وزارت بهداشت یکی از مهمترین علل افزایش ناباروری را بالاتر رفتن سن ازدواج قلمداد کرد. وی با بیان اینکه از سال1345 تاکنون متوسط سن ازدواج بالاتر رفته، گفت: این متوسط در زنان بین 4 تا 6 سال افزایش پیدا کرده است که همین امر تأثیر خود بر باروری را نیز گذاشته است.
اسماعیل مطلق افزود: سن باروری هرچه بالاتر برود و 35سالگی را رد کند، از یک طرف مشکلات باروری بالاتر میرود و از طرف دیگر نرخ ناباروی افزایش پیدا میکند و هم اینکه باید میزان مراقبتها برای بارداری را افزایش داد.
وی با بیان اینکه بهترین سن ازدواج بین 18 تا 35سالگی است، گفت: اگر بتوانیم تنها 2سال میانگین سن ازدواج را پایینتر بیاوریم، دغدغههای 3 تا 4دهه آینده درباره بالاتر رفتن نرخ سالمندی در کشور نیز مرتفع میشود.
محمداسماعیل مطلق همچنین گفت: رهبر معظم انقلاب در اردیبهشت سال۹۳ سیاستهای افزایش جمعیت را در ۱۴بند ابلاغ کردند که 5 بند از این سیاستها به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مربوط است.
وی افزود: بند اول سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری یعنی ارتقای پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی و بند دوم این سیاستهای ابلاغی که شامل رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزند، کاهش سن ازدواج و حمایت از زوجهای جوان و توانمندسازی آنان در تأمین هزینههای زندگی و تربیت نسل صالح و کارآمد است به وزارت بهداشت مربوط است.
میانگین ناباروری کشور 20/2 درصد است
از سوی دیگر دکتر محمدمهدی آخوندی، رئیس پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی درباره طرح ملی «بررسی وضعیت باروری در کشور» گفت: براساس بررسیهای صورت گرفته شده، میزان ناباروری در کل کشور ۲۰٫۲درصد، در مناطق شهری ۱۹٫۹درصد و در مناطق روستایی ۲۲درصد گزارش شده است. این موضوع به معنی آن است که بهطور میانگین در کل کشور یک زوج از میان هر 5 زوج نابارور است.
آمار نگرانکننده «دوره ازدواج تا فرزندآوری»
محمد اسلامی، معاون دفتر سلامت، خانواده و جمعیت وزارت بهداشت: میانگین فاصله ازدواج تا فرزند نخست 3/5سال، فرزند نخست تا دوم 5/4 سال و فرزند دوم تا سوم5/3 سال است که با احتساب میانگین سن ۲۳سال برای ازدواج دختران کشور، این آمار نشان میدهد که رفتارهای عمومی جامعه رفتار آسیبزاست و باید این رفتارها برای بهبود نرخ باروری تغییر یابد. این در حالی است که تأخیر در فرزندآوری باعث میشود تشخیص و درمان ناباروری طول کشیده و امکان فرزندآوری کاهش یابد. بنابراین نباید فاصله بین ازدواج و فرزند نخست 3/5سال باشد، بلکه باید این رقم به زیر ۲سال کاهش یابد. اگر در موضوعات جمعیتی و بهویژه این حوزه نخبهها قانع شوند، بقیه مردم هم همراهی میکنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست