پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

كوفته با سس گوجه و بادمجان


●مواد لازم :
▪گوشت چرخ كرده :: ۷۵۰ گرم
▪نعناع خرد شده :: ۲ قاشق غذاخوری
▪زنجبیل :: ۲قاشق مرباخوری تازه رنده شده یا یك قاشق مرباخوری خشك و پودر شده
▪پودرتخم گشنیز :: یك قاشق مرباخوری …

مواد لازم :

گوشت چرخ كرده :

: ۷۵۰ گرم

نعناع خرد شده :

: ۲ قاشق غذاخوری

زنجبیل :

: ۲قاشق مرباخوری تازه رنده شده یا یك قاشق مرباخوری خشك و پودر شده

پودرتخم گشنیز :

: یك قاشق مرباخوری

گرام ماسالا :

: نصف قاشق مرباخوری ( طرز تهیه آن در پایین آمده است)

پودر فلفل قرمز :

: به دلخواه

ماست :

: یك چهارم فنجان

نمك :

: به میزان لازم

مواد لازم برای سس :

كره :

: ۳ قاشق غذاخوری

روغن :

: ۳ قاشق غذاخوری

پیاز خلال شده :

: ۲ عدد متوسط

سیر خرد شده :

: ۲ حبه

هل پودر شده :

: نصف قاشق مرباخوری

گرام ماسالا :

: یك قاشق مرباخوری

زردچوبه :

: یك قاشق مرباخوری

زیره سبز :

: یك قاشق مرباخوری

رب گوجه فرنگی :

: یك قاشق غذا خوری

گوجه فرنگی درشت خرد شده :

: ۲ عدد

بادمجان متوسط :

: ۲عدد ( با پوست خرد شود)

آب یا آب گوشت :

: یك فنجان

گشنیز تازه خرد كرده :

: یك قاشق غذا خوری

مواد لازم برای درست كردن آب گوشت:

قلم گوساله حدود :

: ۲ كیلوگرم

پیاز متوسط :

: ۲عدد

كرفس خرد شده :

: ۲ ساقه

هویج متوسط خرد شده :

: ۲ عدد

برگ بو :

: ۳ عدد

فلفل سیاه نكوبیده :

: یك قاشق مرباخوری

آب :

: سه لیتر

طرز تهیه آب گوشت :

قلم گوساله و پیاز را گذاشته حدود یك ساعت در ظرف فر می گذاریم تا وقتی كه پیاز و استخوان طلایی شود. سپس پیاز و استخوان را در قابلمه گذاشته و كرفس، هویج، برگ بو، دانه فلفل سیاه و آب را اضافه می كنیم و حدود ۳ ساعت می پزیم. سپس آن را صاف می كنیم.

۴ روز قبل آب گوشت را می توان درست كرد و در یخچال نگه داشت یا در ظرف های كوچك ریخته، در فریزر گذاشت و در موقع نیاز از آن استفاده كرد.

مواد لازم برای تهیه گرام ماسالا:

زیره سبز :

: ۴۵ گرم

دانه فلفل سیاه :

: ۲۰ گرم

هل سیاه :

: ۳۵ گرم

رازیانه :

: ۱۵ گرم

هل سبز :

: ۲۰ گرم

تخم گشنیز :

: ۳۰ گرم

میخك :

: ۱۰ گرم

دارچین :

: ۲۵ گرم

زیره سیاه :

: ۲۰ گرم

گل سرخ :

: ۱۰ گرم

برگ بو :

: ۸ گرم

پودر زنجفیل :

: ۱۰ گرم

جوزهندی :

: ۲ عدد

طرز تهیه گرام ماسالا :

تركیبات گوناگونی از ادویه های مختلف وجود دارد و همه ی آنها ماسالا نامیده می شود. در هند هر غذا به نام خود ماسالای مخصوص دارد. همه ی ادویه های ذكر شده را پودر كرده ، با هم مخلوط می كنیم . سپس در شیشه ریخته و در آن را محكم می بندیم. اگر دوست ندارید از فلفل استفاده كنید، می توانید آن را حذف كنید.

طرز تهیه كوفته :

گوشت چرخ كرده ، نعناع، زنجبیل، پودر تخم گشنیز، گرام ماسالا، فلفل قرمز، ماست و نمك را دركاسه ای مخلوط می كنیم و ورز می دهیم.

از مایه به اندازه یك قاشق غذا خوری بر می داریم و به شكل بیضی فرم می دهیم و در سینی چیده، یك ساعت در یخچال می گذاریم، تا گوشت مزه دار شود.

كره را در ماهی تابه گرم می كنیم و كوفته ها را سرخ می كنیم.

سپس در همان ماهی تابه پیاز، سیر، هل، گرام ماسالا، زردچوبه و زیره را ریخته و تفت میدهیم تا پیاز كمی طلایی شود.

گوجه فرنگی ، رب گوجه و بادمجان ها را اضافه می كنیم و حدود ۵ دقیقه تفت می دهیم تا گوجه و بادمجان نرم شوند.

آب یا آب گوشت را ریخته و كوفته ها را اضافه می كنیم. در ظرف را بسته و حدود ۳۰ دقیقه می گذاریم كوفته ها بپزد تا سس غلیظ شود. در آخر گشنیز خرد شده را اضافه می كنیم.

توجه: برای این كه بادمجان له نشود و شكل آن حفظ شود ، بادمجان را با پوست خرد می كنیم. پوست بادمجان نازك است و موقع پختن خوب نرم می شود.

بهتر است سبزیجات را كمتر پوست بگیریم، چون مقدار زیادی از مواد مفید آنها در پوستشان نهفته است.