سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
عفونتهای دستگاه تناسلی زنان
شایعترین علت مراجعه زنان به متخصص بیماریهای زنان، عفونتهای ناحیه واژن و با شیوع کمتر رحم و لولههاست. این بیماران اغلب به دلیل علائم همراه و گاه تکرار این علائم یا طولانی شدن علائم مراجعه میکنند. اما قبل از شرح علائم باید راجع به حالات طبیعی واژن توضیح داد.
در حالت عادی واژن دارای ترشحاتی است که این ترشحات در زمان میانه سیکل یا چهاردهمین روز پس از شروع پریود به حداکثر میزان خود میرسد.
این ترشحات که پس از پایان پریود و پاک شدن شروع میشود، در ابتدا شفاف بوده و بتدریج غلیظتر شده، رنگ آن سفید مایل به زرد میشود و در میانه سیکل به حداکثر میزان خود میرسد.
پس برخی مواقع وجود این ترشحات طبیعی بوده و نیاز به درمان ندارد.عامل عفونتهای واژن باکتریها و عوامل بیماریزای متعددی هستند و گاه چند عامل بیماری زا با هم موجب عفونت میشوند و با معاینه و با توجه به علائم و همینطور با کمک آزمایشگاه علت آن معلوم و درمان انجام میشود.
در برخی موارد به دلیل تغییرات محیط واژن باکتری در این محیط ماندگار شده و بهرغم درمان مناسب مجددا بیماری عود میکند اما ترشحاتی که علامت اولیه و اصلی عفونتهای واژن است به اشکال مختلفی میتوانند باشند: از ترشحات اندک تا فراوان، از ترشحات کم بو تا بسیار بد بو با رنگهای مختلف بخصوص خاکستری یا زرد مایل به سبز، همراه با خارش یا سوزش یا خونریزی حین نزدیکی یا خونریزی حین معاینه، یا وجود ترشحات پنیری شکل همراه با خارش یا سوزش حین نزدیکی یا سوزش حین ادرار کردن.
علائمی که ذکر شد شایع ترین علائم در انواع عفونتهای واژن است که در صورت وجود این علائم باید به پزشک جهت معاینه مراجعه شود. نباید هرگز بدون معاینه و نظر پزشک دارو مصرف کرد چون در بسیاری از موارد چند عفونت با هم اتفاق میافتد و درمان یکی به تنهایی کافی نیست و در مواردی هم علائم یک عفونت شبیه دیگری است.
به علاوه در برخی از موارد باید همسر بیمار هم درمان شود چون عامل عفونت به مرد منتقل شده و هر چند ممکن است در مردان بیماری علامت داری ایجاد نشود، اما قابلیت انتقال مجدد به زن وجود داشته و موجب عود مجدد میشود.
بعضی عفونتها مثل عفونت قارچی آنقدر شایع هستند که ۷۵ درصد بانوان در طول زندگی حداقل یک بار آن را تجربه میکنند و برخی هر سال چند بار دچار این مشکل میشوند.
علامت این بیماری خارش و ترشحات پنیری است. این بیماری به خصوص در زنان باردار، افراد دیابتی و کسانی که ضعف سیستم ایمنی بدن دارند یا به طور مرتب داروهای کورتوندار مصرف میکنند، دیده میشود.
درمان آن ساده است اما برخی اوقات مزمن میشود که در این صورت درمان آن مشکل خواهد بود. عفونتهای دیگر واژن به دو دلیل مهم هستند یکی اینکه احتمال انتقال به همسر و عود مجدد وجود دارد.
دلیل دیگر این که انواعی از این عفونتها که در رحم و لولهها اتفاق میافتد، در صورت عدم درمان منجر به چسبندگی لولهها و در نهایت نازایی میشود.
دکتر ثریا عالمی
جراح و متخصص بیماریهای زنان و زایمان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست