جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
رویاهای بر باد رفته
● آلمان - پرتغال
شنبه تیمهای ملی آلمان و پرتغال در شصت و سومین دیدار جامجهانی هجدهم برای به دست آوردن مقام سوم این رقابتها به پیكار یكدیگر خواهند رفت.
دیدار ردهبندی جام هجدهم را داوری از خاور دور سوت خواهد زد. «توروكامیكاوا» از ژاپن این دیدار را كه ساعت ۳۰:۲۲ در ورزشگاه جامجهانی اشتوتگارت برگزار خواهد شد، قضاوت خواهد كرد.
نبردی كه یك روی آن یك افتخار است و روی دیگر آن هیچ!
● آلمان: رویاهای بر باد رفته
میزبان جامجهانی، این رقابتها را در حالی شروع كرد كه كارشناسان شانس چندانی برای این تیم قایل نبودند. نتایج ضعیف در بازیهای دوستانه در آستانه شروع جامجهانی امیدواری چندانی را برای هواداران فوتبال ژرمنها باقی نگذاشته بود.
شكست چهار بر یك برابر ایتالیا و تساوی بدون گل برابر ژاپن در آلمان از جمله این نتایج ضعیف بودند. به هرحال هرچه كه بود با وجود همه انتقادها كلینزمن و بازیكنانش جام را با پیروزی پر گل چهار بر دو برابر كاستاریكا شروع كردند.
منتقدان كوشیدند این پیروزی و نمایش پر گل را با انتقاد از خط دفاعی آلمان لوث كنند. اما، هرچه كه از بازیها گذشت، این تیم نمایش بهتری از خود نشان داد. دو پیروزی یك بر صفر برابر لهستان و دو بر صفر برابر اكوادور، آلمان را با نه امتیاز در صدر جدول گروه یك نشاند. منتقدان باز هم با كوچك شمردن این دستاورد، حریفان گروهی آلمان را «آسان» برشمردند.
اما، هنگامی كه آلمان در پانزده دقیقه آغازین بازی مرحله یك هشتم نهایی با دو گل نسخه سوئد را پیچید، دیگر همه منتقدان را یارای انتقاد نبود و ورق به نفع كلینزمن و تیمش بازگشت. همگان به تعریف از كلینزمن پرداختند و بحث ماندن این مربی چهل و یك ساله در رسانههای آلمان مطرح شد. با این حال هنوز هم تردیدهایی وجود داشت چراكه حریف مرحله یك چهارم نهایی آلمان، آرژانتین مدعی نخست قهرمانی این رقابتها بود.
به هر حال حاصل تلاش فینالیستهای جام جهانی ۱۹۸۶ و ۱۹۹۰ در وقتهای قانونی و اضافی ثمری نداشت و ضربههای بیرحم پنالتی حكم به صعود آلمان میزبان به دور بعد رقابتها داد. در همین دیدار بود كه ینسلمان خود را بخوبی نشان داد و نقش مهمی در ماندن تیمش در ادامه رقابتها ایفا كرد.
اما، این آلمان خسته در دیدار نیمه نهاییها برابر ایتالیا تلخترین شكست را پذیرا شد. آنها با وجود تلاشی صد و بیست دقیقهیی در دو دقیقه پایانی بازی با دریافت دو گل دیر هنگام نتوانستند برای بار هشتم راهی دیدار نهایی جام جهانی شوند و اكنون این تیم برای كسب مكان سوم باید برابر «فیل بزرگ» و بازیكنانش به میدان برود.
● پرتغال: تاریخ تكرار میشود
نایب قهرمان یورو ۲۰۰۴ با سرمربی تیم قهرمان جهان با این امید پای به جام هجدهم گذاشته بود كه بتواند به افتخاری فراتر از آن چه چهل سال پیش بدان دست یافته بود، برسد. پرتغال با سه پیروزی و نه امتیاز كامل از دیدار با تیمهای آنگولا، ایران و مكزیك به مرحله یك هشتم نهایی پای گذاشت.
این تیم در این مرحله در دیداری كه در تاریخ رقابتهای جامجهانی بیسابقه بود توانست هلند را از پیش رو بردارد. مانیش با تك گل خود در دیداری كه چهار بازیكن اخراجی و شانزده بازیكن اخطاری داشت حكم صعود این استعمار كهن را به مرحله بعد صادر كرد.
انگلستان و اریكسون حریف بعدی «وارثان اوزه بیو» بودند. تلاش صد و بیست دقیقهیی دو تیم آن هم در حالیكه انگلستان با اخراج وین رونی بیش از یك ساعت ده نفره در میدان حاضر بود، به پایانی جز ضربههای پنالتی ختم نشد.
ریكاردو، دروازهبان پرتغالیها بیگمان ستاره بیچون و چرا و فرد اول این ضیافت بود. او با مهار ضربههای «بازیكنان جزیره» آنها را راهی كشورشان كرد.
اما، «فیل بزرگ» در دیدار مرحله نیمه نهایی مغلوب فرانسه و زیدان آمادهاش شد. یك پنالتی و یك گل از «زیزو» حكم به تكرار تاریخ برای هواداران پرتغال داد. چراكه پرتغالیها یك بار در جام ملتهای اروپا در سال ۲۰۰۰ در همین مرحله مغلوب زیدان و فرانسه شده بودند. حال اگر این تیم در دیدار ردهبندی برابر میزبان بتواند پیروز میدان باشد، باید گفت كه تاریخ برای پرتغال تكرار شده است.
●● دوئلها:
● اسكولاری ـ كلینزمن
اسكولاری شاید انگیزه چندانی برای این دیدار نداشته باشد. او كه تا پیش از شكست تیمش برابر مردان «دومنك» به دوقهرمانی با دو تیم مختلف در جامجهانی و ثبت یك ركورد جدید در این باره میاندیشید، اكنون این رویای خود را بر باد رفته میبیند.
در مقابل، كلینزمن هم بدش نمیآمد افتخار قهرمانی با عنوان سرمربی آلمان را به افتخارات قبلیاش در فوتبال (قهرمانی جهان در سال ۱۹۹۰)، (قهرمانی اروپا ۱۹۹۶) بیفزاید. اما، نشد كه نشد. به هرحال به دست آوردن مقام سوم برای میزبان با وجود همه رخدادها برای «كلینزی» چندان هم بد به نظر نمیآید. چه اینكه او نخستین رقابتهای بزرگ خود را به عنوان سرمربی تجربه میكند.
● بالاك ـ فیگو
برای پیرمرد پرتغالیها قهرمانی در جامجهانی میتوانست پایانی خوش باشد اما، این بازیكن در نبرد پیرمردها، بازی را به هم بازی پیشینش زیدان واگذار كرد تا در دیداری سخت به پیكار با بالاك جوان و با انگیزه برود.
بالاك هم قصد دارد آلمان را با خاطرهیی خوش به مقصد جزیره ترك كند. مقام سومی برای این بازیكن بازیساز میتواند وداعی با شكوه پیش از ترك آلمان و بایرن به مقصد انگلستان و چلسی باشد.
● فرصت پایانی
میروسلاو كلوزه مهاجم پنج گله تیم ملی آلمان اكنون درست در همان جایی قرار گرفته است كه چهار سال پیش در كره و ژاپن بود. گلزنی او در این دیدار كه آخرین نود دقیقه او در جام هجدهم خواهد بود، میتواند خیال او را از بابت دست یافتن به عنوان آقای گلی رقابتها و به دست آوردن « كفش طلا» رقابتها آسوده خاطر سازد؛ چه اینكه تیریآنری از فرانسه در فاصله یك متری او قرار دارد و فرصت گلزنی او در دیدار پایانی جام را هم نباید از نظر دور داشت.
كلوزه درباره این دیدار به سایت جام جهانی گفت: «میخواهم، هرطور شده یك عنوان برای آلمان در خانه بماند.»
این مهاجم بیست و هشت ساله ادامه داد: «طبیعی است كه برای من بسیار رویایی خواهد بود اگر بتوانم بهترین گلزن رقابتها بشوم.»
كلوزه در جامجهانی گذشته در كره و ژاپن هم با به ثمر رساندن پنج گل از بهترینهای آن دوره بود.
كان؛ بالاخره نوبت او شد
از نگاه كیكر سنگربان آلمان در دیدار نیمه نهایی جام جهانی اولیور كان خواهد بود.
اولیور كان با وجود همه شایستگیها به صلاحدید كلینزمن دخیره لمان شد و به ناچار روی نیمكت نشست تا تنها، تماشاگر جامجهانی باشد. او در جام جهانی ۲۰۰۲ كره و ژاپن بهترین بازیكن جام شد اما، تا این جای جام حتی فرصت نیافت تا حضوری كوتاه داشته باشد.
او حتی یك بار هم در این بازیها از نیمكتنشینی خود گله كرد اما، هنگامی كه این دروازهبان بزرگ پیش از شروع ضربههای پنالتی برابر آرژانتین در كنار لمان قرار گرفت و او را حمایت كرد، همگان را به تحسین واداشت.
این تصمیم در حالی صورت گرفت كه مشاجره كان و لمان مدتها عنوان نخست روزنامهها بود و اكنون كار به جایی رسیده است كه لمان رقیب كان آرزو دارد كان در جامجهانی بازی كند: «امیدوارم او در بازی برابر پرتغال به میدان برود. او دروازهبان بزرگی است و شایستگی حضور در بازیها را دارد.»
اولین حضور كان در جامجهانی آلمان شاید آخرین حضور او در جامهای جهانی باشد.
▪ داور: تورو كامیكاوا (ژاپن)
● تركیب احتمالی:
▪ آلمان: الیوركان، برند اشنایدر، روبرت هوث، كریستف متسلدر، فیلیپ لام، تیم بوروفسكی، تورستن فرینگز، میشاییل بالاك، هیتسل اشپرگر، میروسلاو كلوزه، لوكاس پودلسكی.
▪ سرمربی: كلینزمن
▪ پرتغال: ریكاردو، پائولو فریرا، فرناندو میرا، كانیرا، نونو والنته، كوشتینیا، مانیش، فیگو، دكو، كریستیانو رونالدو، پدرو پائولتا.
سرمربی: اسكولاری
▪ غایبان:
▪ آلمان: ارنه فریدریش، پر مرته ساكر
▪ پرتغال: ریكاردو كاروالیو (دو اخطاره)
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست