سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
چالش رئیس جمهور آتی آمریکا
میتوان گفت در شرایط فعلی اختلاف نظر بر سر سیاست خارجی آمریکا یکی از موضوعات اصلی مورد بحث در مسائل انتخاباتی این کشور است.
سیاست خارجی آمریکا اکنون بار دیگر در مرکز مسائل حساس در این کشور قرار گرفته است و رقابت دو کاندیدای انتخاباتی ریاستجمهوری این کشور و هم چنین مواضع آنها از این حساسیتها بیتاثیر نمانده است. میتوان گفت تغییرات احتمالی ایجاد شده در سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران در مرکز این حساسیتها قرار دارد.
البته این تغییر موضع عملا در حمایت از اوباما، نقش سازنده یا بالعکس نقش مخربی در حمایت از وی نخواهد داشت چرا که کاندیدای دموکرات انتخابات آمریکا پیش از این بهرغم تمام انتقادات وارد شده نسبت به او بر انجام مذاکرات مستقیم با ایران اصرار کرده بود.
این در حالی است که در برابر این موضع باراک اوباما، کاندیدای سیاهپوست انتخابات آمریکا رقیب وی یعنی جان مککین با ساده لوحانه خواندن اظهارات اوباما برقراری هر گونه ارتباط با تهران را محکوم کرده است.
علاوه بر موضوعاتی چون تغییر مواضع آمریکا در قبال ایران موضوعاتی چون سیاستهای امنیتی آمریکا در عراق و افغانستان نیز یکی از موضوعات مسلط در بحثهای انتخاباتی این کشور در شرایط فعلی است.
در حالی که مککین، این کهنه سرباز جنگ ویتنام و زندانی سابق هانوی بر ادامه سیاست سرسختانه آمریکا در عراق و افغانستان تاکید میکند و افزایش نیروها را مستقیما در خدمت بهبود شرایط امنیتی عراق میداند، کاندیدای دموکرات این رقابتها ضمن مخالفت با هر گونه افزایش نیروها در عراق خواهان متمرکز شدن قوای نظامی آمریکا در افغانستان است.
سوابق مککین مواضع فعلی او را به ویژه در مورد عراق توجیه میکند. مککین خود دراین ارتباط گفته است: من میدانم چگونه باید در جنگ پیروز شد.
تاکید فعلی اوباما تقویت نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان است چرا که وی معتقد است حتی آتش جنگ عراق از سوی تروریستهای پناه گرفته در افغانستان شعلهور میشود. اوباما خود اظهار داشته است که ما باید یا بن لادن را به اسارت بگیریم یا به قتل برسانیم. به عقیده اوباما، دولت بوش و طرفدارانش با انجام عملیات نظامی در عراق در تعیین اولویتهای خود دچار اشتباه شدهاند. به عقیده وی حتی این جنگ باعث کاهش امنیت و وجهه، اقتصاد و منابعی که آمریکا برای چالشهای قرن ۲۱ به آن نیاز دارد، شده است.
مککین نیز همچون گذشته در واکنش به اظهارات اوباما به انتقاد از مواضع وی در قبال عراق پرداخته و اظهار داشته است که برنامههای اوباما نابودی عراق را به دنبال خواهد داشت.
میتوان گفت در حالی که در شرایط فعلی سیاست امنیتی و خارجی آمریکا یکی از موضوعات جالب توجه است، اکنون این سوال مطرح است که چه کسی سیاستمدار بهتری در زمینه مسائل خارجی است؟
منبع: ایسنا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست