چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

۱۰ گلزن برتر تاریخ تیم ملی فوتبال


۱۰ گلزن برتر تاریخ تیم ملی فوتبال

جواد نکونام با گلزنی مقابل اردن شمار گلهای ملی خود را به عدد ۲۴ رساند و این تعداد گل همچنان چهارمین گلزن در تاریخ فوتبال ملی ایران است

جواد نکونام با گلزنی مقابل اردن شمار گلهای ملی خود را به عدد ۲۴ رساند و این تعداد گل همچنان چهارمین گلزن در تاریخ فوتبال ملی ایران است.

سایت گل در گزارشی ۱۰ گلزن برتر تاریخ تیم ملی فوتبال ایران را معرفی کرده است که در پی از نظر می‌گذارنید:

۱) علی دایی (۱۰۹ گل)

علی دایی، برترین گلزن ملی ایران و تاریخ فوتبال ملی جهان است که رکورد جاودانه وی بعید است به این زودی توسط بازیکنی شکسته شود. استرن جان بایکن ترینیداد و توباگو تنها بازیکنی است که شانس نزدیک شدن به علی دایی را در سالهای‌ آینده دارد. این بازیکن تاکنون ۶۹ گل به ثمر رسانده، اما بعید است که حتی به عدد ۱۰۰ نزدیک شود. دایی این تعدادگل را در ۱۴۹ بازی ملی به ثمر رسانده و میانگین گلزنی او در هر بازی ۷ درصد است که آمار خوبی برای مهاجم سابق ایران است. دایی با ۱۴ گل زده بهترین گلزن تاریخ جام ملتهای آسیاست.

۲) کریم باقری (۵۰گل)

کاپیتان فعلی تیم پرسپولیس، برترین هافبک گلزن تاریخ فوتبال ملی دنیا محسوب می‌شود. کریم با این تعداد گل، سی‌مین گلزن برتر ملی دنیاست و نکته جالب در مورد باقری اینکه تا دو سه سال پیش تعداد گلهای باشگاهی او کمتر از تعداد گلهای ملی‌اش بود. کریم، رکورد گلزنی باشگاهی را در سه سال اخیر بالا برده است. او، نخستین گل خود را در سال ۷۲ و آخرین گل را در سال ۸۷ به قمر رسانده است. باقری در ۸۶ بازی ملی موفق به ثبت ۵۰ گل شده و میانگین گلزنی او در هر بازی ۶درصد است. کریم با زدن هفت گل در یک بازی ملی نیز در تاریخ فوتبال ایران رکورد منحصر بفردی دارد.

۳) علی کریمی (۳۶ گل)

بازیکن تازه خداحافظی کرده تیم ملی، سومین گلزن برتر فوتبال ایران است که در ۱۱۱ بازی ملی موفق به زدن ۳۶ گل شد. علی کریمی نخستین بار در فینال بازیهای آسیایی بانکوک ۱۹۹۸ موفق به گلزنی شد و‌ آخرین بار نیز در بازی مقابل امارات در مقدماتی جام جهانی گلزنی کرد. دو گل به نیوزیلند در جام بین‌قاره‌ای و همچنین هت‌‌تریک مقابل کره جنوبی در جام ملتهای ۲۰۰۴ از گلهای به یاد ماندنی جادوگر فوتبال ایران است.

۴) جواد نکونام (۲۴ گل)

جواد نکونام، کاپیتان فعلی نیز ملی با ادامه روند گلزنی‌های خود می‌تواند به رکورد کریم باقری دست یابد. نکونام که در تیم ملی جانشین خوبی برای کریم باقری بوده است، تاکنون در ۱۰۲ بازی ملی ۲۴ گل زده است. نکونام، بهترین گلزن تیم ملی در یک سال اخیر بوده و در مقدماتی جام جهانی با زدن ۴ گل برترین گلزن تیم ملی بود.

۵) غلامحسین مظلومی (۱۹گل)

درباره بازیکنان نسل قدیمی تیم ملی باید یک نکته را یادآوری کرد و آن این که تعداد بازیهای دوستانه و رسمی تیم ملی در دهه‌های ۵۰ و ۶۰ بسیار کمتر از دهه‌های اخیر بوده است، در غیر این صورت بازیکنانی مثل مظلومی و پیوس می‌توانستند گلهای زیادی را به ثمر برسانند. مظلومی در فاصله سالها ۴۸تا ۵۶ در ۴۱ بازی موفق به زدن ۱۹ گل شد و میانگین حدود نیم گل در هر بازی را بر جای گذاشت. غلامحسین مطلومی تا قبل از ظهور فرشاد پیوس به مدت حدود ۱۵ سال رکوردار تیم ملی بود.

۶) فرشاد پیوس (۱۹ گل)

برترین گلزن تاریخ فوتبال ایران در ۳۵ بازی ملی موفق به زدن ۱۹ گل شد. پیوس نخستین گل خود را در سال ۶۳ به یوگسلاوی زد و در بازیهای آسیایی ۱۹۹۰ با زدن ۴ گل آقای گل مسابقات شد و نقش مهمی در قهرمانی ایران داشت. فرشاد پیوس تعدادی از بازیهای ملی را به دلیل یک سال محرومیت از دست داد، وگرنه شمار گلهای ملی او افزایش می‌یافت.

۷) همایون بهزادی (۱۴ گل)

برترین گلزن تیم ملی در دهه چهل، همایون بهزادی است که تا سال‌ها با همین تعدادگل رکوردار تیم ملی بود. بهزادی در ۳۵ بازی موفق به زدن ۱۴ گل شده است و نخستین گل خود را در سال ۴۲ به پاکستان زد. دو گل او به هند در بازی مقدماتی المپیک ۶۴ توکیو باعث شد تا تیم ملی ایران برای نخستین‌بار راهی المپیک شود، هر چند که خود بهزادی از حضور در المپیک محروم شد. بهزادی در جام ملتهای آسیا ۱۹۶۸، ستاره تیم ملی ایران بود و با زدن ۴ گل، آقای گل جام ملتهای آسیا شد.

۸) پرویز قلیچ‌خانی (۱۴ گل)

کاپیتان اسبق تیم ملی در ۶۵ بازی ملی ۱۴ گل به ثمر رساند. نخستین گل ملی او باعث نخستین قهرمانی تیم ملی ایران در جام ملتهای آسیا ۱۹۶۸ شد. در جام استقلال برزیل به تیمهای ایرلند و اکوادور گل زد و نخستین بازیکن ایرانی بود که دروازه یک تیم اروپایی را باز کرد. قلیچ‌خانی در مقدماتی جام جهانی ۱۹۷۴ دو گل به استرالیا زد که البته این گل‌ها نیز برای صعود ایران چاره‌ساز نشد. آخرین گل وی نیز در المپیک ۱۹۷۶ مقابل شوروی بود که از نقطه پنالتی دروازه این تیم را باز کرد.

۹) ناصر محمدخانی (۱۴ گل)

ستاره تیم پرسپولیس در دهه شصت در ۲۴ بازی ۱۴گل به ثمر رسانده است. اگر تیم ملی در آن دوره تعداد بازیهای بیشتری داشت، محمدخانی می‌توانست بر شمار گلهای خود اضافه کند. ستاره تیم ملی در دهه ۶۰ نخستین گل ملی خود را در بازیهای آسیایی ۱۹۸۲ دهلی به تیم یمن زد و اوج درخشش او در جام ملتهای آسیا ۱۹۸۴ بود که در مرحله مقدماتی و نهایی با زدن ۱۲ گل بهترین گلزن ایران در سال ۶۳ لقب گرفت.

۱۰) وحید هاشمیان (۱۴ گل)

مهاجم لژیونر ایران که همین چند وقت پیش از تیم ملی خداحافظی کرد، در دوره‌ای ظهور کرد که علی دایی گزینه اصلی مربیان تیم ملی برای قرار گرفتن در ترکیب اصلی تیم ملی بود. هاشمیان که درنخستین بازی ملی خود ۲ گل به ثمر رساند، مدتی را از تیم ملی کناره‌گیری کرد و در بازگشت دوباره گلهای حساسی مقابل ژاپن و قطر در مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۶ به ثمر رساند که نقش مهمی در صعود ایران به جام جهانی داشت. وحید هاشمیان در ۵۲ بازی ملی موفق به زدن ۱۴ گل شد که آخرین گل او مقابل جامائیکا در یک بازی دوستانه بود.