دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

برخورد با کودکان مشکل دار


برخورد با کودکان مشکل دار

کاملا طبیعی است که والدین انتظار داشته باشند فرزندان آنها همانند فرشته ها رفتار کنند ولی در زندگی واقعی این وضعیت مشاهده نمی شود.
اگر پای درددل هر پدر و مادری بنشینید می توانید …

کاملا طبیعی است که والدین انتظار داشته باشند فرزندان آنها همانند فرشته ها رفتار کنند ولی در زندگی واقعی این وضعیت مشاهده نمی شود.

اگر پای درددل هر پدر و مادری بنشینید می توانید گله و شکایت آنها را در مورد رفتار فرزندانشان بشنوید. این، یک مشکل عمومی میان والدین است و عجیب نیست که تا این حد مراجعه به مشاوران افزایش یافته است. کودک مشکل دار کیست و آیا راه مناسبی برای تربیت چنین کودکانی وجود دارد؟

به نظر می رسد امروزه تربیت کودکان دشوارتر از گذشته شده است.

کودک مشکل دار کودکی است که با دستورات والدین مخالفت کرده و هر کاری که بخواهد انجام می دهد. سروکله زدن با چنین کودکانی کار دشواری است و والدین را دچار استرس زیادی می کند مخصوصاً اگر در خارج از خانه نیز مشغول به کار باشند.

چنین وضعیتی نه تنها می تواند در میان والدین و کودکان مشکل ایجاد کند بلکه امکان دارد به اختلاف میان پدر و مادر منجر شود. آیا می توان در این گونه موارد کاری کرد؟

اول از همه باید بدانید که در چه برهه ای از زندگی کودکان سروکله زدن با آنها سخت تر است. شاید بگویید کودکان در سنین پائین تر مشکلات زیادی ایجاد می کنند ولی باید بدانید این مشکلات در مقایسه با زمانی که به نوجوانی می رسند هیچ است، به خصوص زمانی که نوجوان شما متمرد و سرکش باشد.

برای حل این مشکل بهتر است از همان کودکی به فرزند خود بیاموزید که عضو مفیدی برای جامعه باشد. اما برای رسیدن به این هدف چه باید کرد؟

شما باید از همان ابتدا رابطه نزدیکی با کودک خود برقرار کنید و یادتان باشد این کار با تنبیه، میسر نیست. در واقع تنبیه در درازمدت به اعتمادبه نفس فرزندتان لطمه می زند و بهتر به سیاست های تشویقی روی آورید.

به جای اینکه تنها به رفتارهای منفی کودک خود توجه کنید رفتارهای مثبت او را نیز مدنظر قرار داده و وی را تشویق کنید.

به فرزند خود بگویید که چرا از او راضی هستید. این کار علاقه او به انجام کارهای مثبت را بیشتر می کند.

البته منظور ما این نیست که از تنبیه استفاده نکنید بلکه به جای فریاد کشیدن، به نرمی ولی با قاطعیت کودک خود را مورد مواخذه قرار دهید.

یادتان باشد کودک را از علاقه خود نسبت به او مطمئن کنید ولی به وی تذکر دهید که نباید اشتباه خود را تکرار کند.

به تدریج که کودکان بزرگتر می شوند پی می برند در صورت انجام خطا از تمجید شما محروم خواهند بود و و این کار باعث علاقه آنها به کارهای خوب می شود. بهترین توصیه ما این است که از فرزندان خود زیاد تمجید کنید.

درست است که سروکله زدن با فرزندان بزرگتر سخت تر می باشد ولی هرگز برای ایجاد رابطه نزدیک با کودکان دیر نیست.

شما می توانید به فرزندان نوجوان خود ابراز علاقه کنید ولی باید در قبال آنها شکیبایی بیشتری به خرج دهید.

ترجمه از آذر شایان