یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
عوامل ایجادکننده بوی دهان
بوی دهان عمدتا توسط باکتریهای تولیدکننده ترکیبات گوگرددار ایجاد میشود. این باکتریهای بیهوازی در محیط دهان پراکنده هستند اما بیشتر در نیمه عقبی زبان، زیر زبان و حلق زندگی میکنند.
هر چه میزان اکسیژن دهان کمتر باشد فعالیت این باکتریها بیشتر است. اگر چه آنها را در دسته بیهوازی تقسیمبندی میکنند اما به این معنی نیست که فقط در محیط فاقد اکسیژن فعال هستند بلکه به این معنی است که در غلظت کم اکسیژن نیز فعالیت و رشد دارند.
این باکتریها در هضم ترکیبات پروتئینی موجود در دهان کمک میکنند که متاسفانه حاصل فعالیت آنها گازهای گوگرددار مانند سولفید هیدروژن و متیل مرکاپتان است. این ترکیبات را ترکیبات فرار گوگرددار(VSC) مینامند. همان طور که مشخص است باکتریهای مولد بوی دهان باکتریهای مفیدی هستند که در دهان همه وجود دارند و هیچکس نمیتواند خود را از آنها خلاص کند چون به محض ریشهکنی سایر باکتریها مخصوصا قارچها جایگزین شده و مشکلاتی ایجاد میکنند که در بعضی موارد از بوی دهان نیز بدتر است.اما در اینجا یک سوال در ذهن مجسم میشود و آن که اگر این باکتریها در دهان همه وجود دارد چرا تمام افراد به بوی دهان مبتلا نمیشوند؟
پاسخ به این پرسش آن است که صرف وجود باکتری باعث ایجاد بوی دهان نمیشود بلکه عوامل مستعدکننده دیگری نیز باید وجود داشته باشند به عنوان مثال افرادی که به دلایل مختلف به خشکی دهان مبتلا میشوند بیشتر دهنشان بو میدهد چون باکتریها در این شرایط بیشتر رشد میکنند..
● درمان بوی دهان
درمان بوی دهان بر اساس تشخیص نوع و علت آن متفاوت است. در صورتی که منشاء دهانی داشته باشد دندانپزشکان و سایر تخصصهای پزشکی که با دهان مرتبط هستند میتوانند به بیماران کمک کنند. اگر بوی دهان منشا غیردهانی داشته باشد، متخصصان مختلف پزشکی در درمان شرکت خواهند داشت.به عنوان مثال اگر بوی دهان ناشی از عفونتهای ریوی باشد متخصصین دستگاه تنفس، کادر درمانی مرتبط خواهند بود. درمانهای دهانی بوی دهان عمدتا مکانیکال و تا حدی شیمیایی است. استفاده صحیح از مسواک و نخ دندان نقش اساسی در رفع بوی دهان دارا است به علاوه چکاب دندانها و لثه نقش مهمی در درمان بوی دهان ایفا میکند. مراجعه به دندانپزشک و انجام درمانهای دندان و لثه جزو اساس درمان محسوب میشود.
تقریبا تمام افراد مبتلا به بوی دهان به درجاتی به پوسیدگی دندان و ناراحتی لثه مبتلا هستند. در بعضی موارد نیز لازم است از دهانشویه استفاده کنند. از روشهای درمانی مکمل روشهای مکانیکال هستند. در مواردی لازم است افراد مبتلا تا پایان عمر از دهانشویه استفاده کنند. از روشهای درمانی مکمل نیز در درمان استفاده میشود نظیر استفاده از قطرههای بینی، آدامسهای مخصوص، بزاق مصنوعی، خوشبوکنندههای دهان و غیره.
نکته مهم در درمان بوی دهان، استمرار آن است. ممکن است با شروع درمان، احساس کنید بوی دهانتان برطرف شده و ممکن است درمان را متوقف کنید ولی توجه به این نکته لازم است که در این صورت پس از مدتی دوباره مشکل برگشت خواهد کرد. لذا تا زمانی که کادر درمانی صلاح میدانند باید درمان ادامه یابد.گفتنی است جهت کسب اطلاعات بیشتر در جهت رفع مشکل بوی دهان با ورود به سایت فوقالذکر راههای بیشماری در راستای برطرف کردن این مشکل به دوستداران این موضوع و یا بیماران ارایه خواهد شد.
انار را می توان به عنوان یکی از میوه هایی که بوی بد دهان را بر طرف می کند دانست. انار سرشار از ویتامینهایA ،B ،C وE ، مواد قندی، پتاسیم و منیزیم و اسیدهای آلی است. پوست، ریشه و ساقه درخت انار تانن فراوان دارد و آلکالوئیدهای مختلف دارد که یکی از آنها پلهتیرین است که بهترین داروی بیماریهای انگلیس روده است.
انار میوهای سرد و خنک است و خوردن آن از ابتلا به بیماری قند جلوگیری میکند. انار خون را تصفیه کرده و تقویتکننده قلب است.
مصرف انار بوی دهان را از بین برده و دهان را پاک میکند. همچنین انار شیرین را جهت تسکین درد سینه، سرفه و انار ترش را جهت غلظت خون، فشار و چربی خون مصرف میکنند. انار شیرین میوهای مقوی است که صدا را صاف میکند و برای درمان درد سینه و سرفه کاملا موثر است و باعث تسکین خارشهای بدن میشود. خوردن انار شیرین شادیبخش بوده و درخشانکننده چهره است. انار ترش طبیعت سرد و خشک دارد. همچنین زخمهای دهان را شفا میدهد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست