چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
دفتر تبلیغات اسلامی
دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم متشکل است از چهار معاونت؛ آموزش، پژوهش، فرهنگی و تبلیغی، منابع انسانی و پشتیبانی، پنج اداره کل؛ دفتر ریاست، اداره کل امور حقوقی و مجلس، اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل، دفتر نظارت و بررسی، دفتر برنامهریزی و توسعه فناوری اطلاعات، پنج موسسه و مرکز وابسته؛ دانشگاه باقرالعلوم(ع)، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، موسسه بوستان کتاب، صندوق قرض الحسنه، موسسه دهکده محققین (وسف) و سه شعبه خراسان، اصفهان و ایرانشهر و دو نمایندگی در تهران و خوزستان است.
معاونت پژوهش و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی: با تاسیس دفتر تبلیغات اسلامی، فعالیتهای پژوهشی در این دفتر آغاز شد. با گذشت حدود دو دهه اقدامات پژوهشی، با عنوان «مرکز مطالعات و تحقیقات اسلامی» سرانجام در سال ۱۳۸۳ «پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی» از سوی شورای عالی گسترش به تصویب رسید. امروز دفتر و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بهرهمندی از ۸۲ عضو هیات علمی و ۵۵۰ نفر محقق به «تولید و توسعه دانش و معرفت اسلامی»، «تامین نرمافزاری و محتوایی ساحتهای فرهنگ» و «معطوفسازی پژوهش به تامین نیازهای معرفتی جامعه و نظام» مشغول است. این مجموعه هماکنون دارای ۵ پژوهشکده «فلسفه و کلام اسلامی»، «فقه و حقوق»، «علوم و اندیشهسیاسی»، «تاریخ و سیره اهل بیت» و «انتظار نور» و ۶ مرکز علمی پژوهشی «پاسخگویی به سوالات دینی»، «فرهنگ و معارف قرآن»، «احیای آثار اسلامی»، «اطلاعات و مدارک اسلامی»، «مطالعات فرهنگی و اجتماعی» و «جنبش نرمافزاری و توسعه علوم اسلامی» و ۶ گروه مستقل پژوهشی در قم، مشهد و اصفهان؛ «اخلاق و تربیت اسلامی»، «غربشناسی»، «ادیان»، «مذاهب و فرق اسلامی»، «علوم اقتصادی» و «علوم اجتماعی» و ستاد ساماندهی مراکز پاسخگویی دینی است. همچنین وجود یک سامانه انتشاراتی با عنوان نشر پژوهشگاه و بیش از ۱۵ کتابخانه عمومی و تخصصی (با بیش از ۱۰۵ هزار عنوان کتاب) و کتابخانه دیجیتال (با ۴ هزار عنوان کتاب و ۳ هزار عنوان مقاله) از دیگر مراکز این بخش است. انتشار ۳۴۷ عنوان کتاب، ۱۱۲ اثر در حال نشر و بیش از ۳۰۰ طرح در دست تحقیق و ترجمه، ۸ عنوان نشریه تخصصی «نقد و نظر، آیینه پژوهش، حوزه، فقه، پژوهشنامه جامعه، اخلاق، پژوهشهای قرآنی و پگاه حوزه»، انتخاب بیش از ۱۰۰ اثر برگزیده در جشنوارههای مختلف و کسب عناوین کتاب سال کشوری، حوزوی، دانشجویی و دینپژوهی و...، و برگزاری دهها کنگره بینالمللی، همایش ملی، کرسی نظریهپردازی، مناظره علمی، کرسی آزاداندیشی و جلسات نقد کتاب و ایجاد ۱۴ سایت فعال و ارائه ۷ نرمافزار علمی و پژوهشی، در کارنامه این مجموعه وجود دارد.
معاونت آموزش و دانشگاه باقرالعلوم(ع): در سال ۱۳۷۰ با اخذ موافقت اصولی از شورای عالی گسترش، موسسه آموزش عالی باقرالعلوم(ع) راهاندازی شد. موسسه آموزش عالی باقرالعلوم(ع) با رویکرد تعریف و راهاندازی رشتههای علوم انسانی-اسلامی مورد نیاز عرصه فرهنگ، با اخذ مجوز قطعی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال ۱۳۸۴ با عنوان دانشگاه باقرالعلوم(ع) فعالیت آموزشی خود را استمرار داد. هماکنون بخش آموزشی دفتر و دانشگاه باقرالعلوم(ع) دارای ۳ دانشکده «علوم سیاسی، اجتماعی و تاریخ»، «معارف، فلسفه و کلام اسلامی» و «دانشکده زبانهای خارجی(عربی، انگلیسی و فرانسه)» و ۴ مرکز تخصصی «آموزشهای علوم اسلامی»، «فرهنگی کاربردی»، «ادبی و هنری» و «تربیت مربی کودکان و نوجوانان»، ۹ گروه مستقل آموزشی در مشهد و ۲ گروه مستقل در اصفهان و ۲ «کتابخانه تخصصی» با بیش از ۵۹ هزار عنوان کتاب به زبانهای فارسی، عربی و انگلیسی و بهرهمند از ۲۷۰ نفر استاد و ۳۴ نفر عضو هیات علمی و حضور سالانه بیش از ۲ هزار طلبه- دانشجو است. انتشار ۲۲ عنوان کتاب و ۳ عنوان نشریه (فصلنامههای تخصصی علوم سیاسی و تاریخ اسلام و آیینه حکمت)، برگزاری ۳۱ همایش و سمینار علمی، تدوین بیش از هزار پایاننامه در عرصههای مختلف علوم انسانی–اسلامی، کسب دهها رتبه کشوری در جشنوارههای مختلف، عقد ۱۲ تفاهمنامه با مراکز و دانشگاههای داخل و خارج از کشور و مشارکت در برگزاری دورههای آموزشی روحانیون حج و تربیت اساتید معارف اسلامی دانشگاهها در کارنامه این مرکز موجود است.
معاونت فرهنگی و تبلیغی: دفتر تبلیغات اسلامی در بدو تاسیس اقدام به جذب و اعزام مبلغ کرد. امروز این مجموعه نزدیک به ۳۰ هزار مبلغ از طلاب و فضلای حوزههای علمیه قم، مشهد و اصفهان برخوردار است که در ۱۵۰ روز در سال به پوشش تبلیغی مشغولند. این معاونت در این راستا به برگزاری همایش و نشست علمی و کاربردی برای مبلغان، برگزاری جشنواره سالیانه برترینهای تبلیغ در قم، مشهد و اصفهان، انجام پروژههای مطالعاتی در راستای فعالیتهای فرهنگی و تبلیغی، حمایت از ایدههای نو و ابتکاری مبلغین، جمعآوری اطلاعات جامع مبلغان، تهیه و انتشار ۶ نشریه فرهنگی ترویجی «پیام زن»، «پاسدار اسلام»، «معارف اسلامی»، «سنجاقک»، «پوپک»، «سلام بچهها» و تدوین و نشر محتوای تبلیغی در قالب کتاب و جزوات «رهتوشه راهیان نور» میپردازد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست