پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
۱۰ باور غلط درمورد کالریسوزی
اگر میخواهید به نتیجه دلخواهتان برای کاهش وزن برسید، این باورهای غلط را دور بیندازید.
با شکم خالی ورزش میکنید، آنقدر تلاش میکنید که موقع ورزش حتماً عرق کنید، و ۵ وعده سبک در روز غذا میخورید -- همه این عادتها برای دست یافتن به کاهش وزن واقعی ضروری هستند.
اما چرا عقربه ترازو هیچ تکانی نمیخورد؟
شاید دلیل آن این باشد که یکسری باورهای عمومی نادرست را باور کردهاید. اینها ۱۰ باور غلط درمورد کاهش وزن و کالریسوزی هستند که باید دور انداخته شوند.
باور غلط ۱: رابطهجنسی مقدار زیادی کالری میسوزاند
اشتباه متوجه منظورمان نشوید، منظورمان این نیست که رابطهجنسی تلاش ارزشمندی نیست! اما اگر تصور میکنید میتوانید به جای باشگاه رفتن و ورزش کردن، با همسرتان معاشقه کنید اشتباه کردهاید. طبق تحقیقی که در ژورنال نیوانگلند به چاپ رسیده است، مقدار کالری متوسطی که طی رابطهجنسی میسوزد، ۲۱ کالری است. بنابراین حتی اگر وقت کافی دارید که دفعات متعددی در روز رابطه جنسی داشته باشید، اگر میخواهید کالریسوزی کنید، باید به باشگاه هم بروید.
باور غلط ۲: همه کالریها به یک صورت میسوزند -- چه ۱۰۰ کالری شکلات باشد چه ۱۰۰ کالری کاهو
شدت تمرین شما است که مقدار چربی درمقابل کربوهیدراتی که میسوزانید را مشخص میکند. هرچه تمرینتان شدیدتر باشد، کربوهیدرات بیشتری میسوزانید. هرچه تمرینتان هوازیتر و یکنواختتر باشد، چربی بیشتری میسوزانید. ازآنجا که شکلات بیشتر از کربوهیدرات و چربی تشکیل شده است و کاهو فاقد چربی است، برحسب تمرینی که انجام میدهید، آنها هم با سرعتهای مختلفی میسوزند.
باور غلط ۳: عرق کردن یعنی مقدار زیادی کالری میسوزانید
میزان عرق کردن شما به عوامل مختلفی خارج از ورزشتان بستگی دارد. میزان عرق کردن افراد مختلف متفاوت است که به سطح تناسباندام، دمای بدن و رطوبت بستگی دارد. معمولاً افرادی که اندام متناسبتری دارند سریعتر عرق میکنند زیرا بدن آنها برای خنک کردن خود، کارایی بالاتری دارد.
باور غلط ۴: یک کیلومتر راه رفتن به اندازه یک کیلومتر دویدن کالری میسوزاند
شاید این باور به نظر منطقی بیاید. مدت زمان اتمام یک کیلومتر راه رفتن طولانیتر است بنابراین در انتها هر دو باید یک میزان کالری بسوزانند. اما اینطور نیست. در دویدن شما از یک قدم به قدم دیگر میپرید که به انرژی بسیار زیادی نیاز دارد و مقدار کالری بسیار بیشتر از راه رفتن میسوزاند. در یک تحقیق که بر روی گروهی از زنان انجام گرفت مشخص شده است که در یک مایل دویدن آنها به طور متوسط ۹۱ و در یک مایل راه رفتن ۴۳ کالری سوزاندند و این یعنی یک مایل دویدن تقریباً دو برابر یک مایل راه رفتن کالری میسوزاند.
باور غلط ۵: برای کم کردن وزن، باید تمرینات هوازی را با برنامه «چربیسوز» انجام دهید
برنامه چربیسوز دستگاههای هوازی به تمرینی با شدت پایین گفته میشود که در آن محدوده بیشترین چربیسوزی اتفاق میافتد. واقعیت این است که این باور براساس درصد چربی است که میسوزانید نه مقدار کالری کلی که میسوزانید. و برای کاهش وزن مقدار کلی کالری اهمیت بیشتری دارد تا درصد چربی سوزانده شده زیرا در نهایت از هر دو آنها مقدار بیشتری میسوزانید.
اینطور در مورد آن فکر کنید:
برای کم کردن وزن باید بیشترین تفاوت را بین کالریهای سوزاندهشده و کالریهای مصرفی ایجاد کنید. تحقیقات مختلفی نشان میدهد که تمرینات اینتروال (تمرینات با شدت بالا و پایین) بیشترین میزان کالری را سوزانده و برای کاهش وزن بهتر است.
باور غلط ۶: ورزش کردن با شکم خالی چربی بیشتری میسوزاند
خوردن اندکی غذا قبل از تمرین به شما این امکان را میدهد که در طول روز چربی بیشتری بسوزانید. در یک تحقیق مشخص شد شرکتکنندههایی که قبل از ورزش چیزی میخوردند نه تنها کالری بیشتری سوزاندند بلکه طی ۲۴ ساعت بعد از آن نیز درصد بالاتری کالری سوزاندند. متخصصین توصیه میکنند که ۳۰ دقیقه قبل از تمرین یک میان وعده سبک مثل یک عدد میوه یا ماست میل کنید.
باور غلط ۷: رژیمهای شلکن سفتکن متابولیسم شما را کند میکند
با این رژیمها آشنایی دارید :
۵ کیلو کم میکنید، دوباره ۵ کیلو زیاد میکنید و باز تکرار. و احساس بدتری نسبت به آن پیدا میکنید چون شنیدهید که تکرار این برنامه میتواند سوختو ساز کلی بدن شما را تخریب کند. اما در یک تحقیق جدید که بر روی ۴۳۰ زن چاق انجام گرفت مشخص شد که هیچ تفاوت عمدهای بین آنهایی که چنین رژیمهایی میگیرند و آنهایی که نمیگیرند درمورد تواناییشان برای کم کردن وزن وجود ندارد. البته منظور ما این نیست که این رژیمها اصولی و خوب هستند و آسیبی به شما وارد نمیکنند.
باور غلط ۸: برای کم کردن وزن باید ۵۰۰ کالری از کالریهای مصرفی روزانه خود کم کنید
ازآنجاکه برای کم کردن یک پوند (۲.۵ کیلوگرم) وزن باید در هفته ۳۵۰۰ کالری از موادغذایی مصرفی خود کم کنید، کم کردن ۵۰۰ کالری در روز برای کم کردن یک پوند وزن در هفته به نظر منطقی میرسد. اما واقعیت این است که اگر یک یا دو روز در هفته را پرکالری غذا بخورید اما کاهش کالریهای مصرفی هفتگی شما ۳۵۰۰ بماند باز هم وزن کم خواهید کرد.
باور غلط ۹: چند وعده در روز غذای سبک خوردن کالری بیشتری نسبت به خوردن غذای سنگینتر در وعدههای کمتر میسوزاند
خوردن وعدههای سبکتر و بیشتر در طور روز در مقایسه با خوردن وعدههای سنگینتر با تعداد کمتر همیشه بعنوان راهی برای بالا بردن متابولیسم پیشنهاد شده است. اما تحقیقات جدید نشان میدهد که این روش برای همه مناسب نیست. ایده کار این است که هر زمان که چیزی میخورید سوخت و سازتان بالا میرود. اما محققین دانشگاه میسوری در تحقیقی زنانی که سه وعده غذای حجیم طی ۱ ساعت خوردند را با آنهایی که همان تعداد کالری را در شش وعده مصرف کردند مقایسه نمودند و متوجه شدند که در خون زنان دسته اول چربی کمتری وجود دارد.
باید ببینید برای شما چه روشی کارامد است. اگر در هر وعدهغذایی عادت به پرخوری دارید، یه وعده در رور برای شما بهتر از شش وعده خواهد بود.
باور غلط ۱۰: اگر میخواهید وزن کم کنید، باید هر روز ورزش کنید
هر روز باشگاه رفتن نه تنها هدفی غیرواقعبینانه است، بلکه اگر قصد کاهشوزن دارید، غیرلازم خواهد بود. آنچه مهم است میزان کالری است که در طول هفته میسوزانید. سعی کنید ۵ روز در هفته به مدت ۳۰ دقیقه فعالیت جسمی داشته باشید و برحسب هدفتان ۱۲۵۰ تا ۱۳۰۰ کالری در هفته بسوزانید. در روزهایی که فعالیت ورزشی کمتری دارید کالری کمتری مصرف کنید و در روزهایی که ورزشتان سنگینتر است کالری بیشتر.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست