سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

آداب و عادت‌های هر کودک برای خوابیدن


درست است که نیاز به خواب و کیفیت آن در کودکان مختلف متفاوت است ولی یک نقطه مشترک در همه آنها وجود دارد و آن عبارت از عادات و آداب آنها است. این عادت‌ها معمولاً در حدود ۲۱ ماهگی شروع …

درست است که نیاز به خواب و کیفیت آن در کودکان مختلف متفاوت است ولی یک نقطه مشترک در همه آنها وجود دارد و آن عبارت از عادات و آداب آنها است. این عادت‌ها معمولاً در حدود ۲۱ ماهگی شروع می‌شود، و در بسیاری از خانواده‌ها موجب مشغولیت و خنده افراد و به‌طور کلی تبدیل به یک کمدی می‌گردد. برای جلوگیری از هرگونه دردسر و ناراحتی مربوط به بدخوابی کودک به فرزندتان یاد دهید که چگونه بخوابد و برای این منظور شرایطی ثابت، ساعاتی منظم و محیطی آرام برای او تأمین کنید. تا آنجا که ممکن است از خارج کردن طفل در ساعت خواب به بهانه اینکه گریه می‌کند و یا می‌خواهد چیزی ببیند، خودداری کنید. مطمئن باشدی که این بهانه‌ها همیشه هست و اگر شما در برابر آنها از خود انعطاف نشان دهید تمامی نخواهد داشت.

در ضمن بدانید که از سن ۹ سالگی ممکن است کودک خوابی آشفته داشته باشد. فقط به‌دلیل اینکه محیط خواب و اطراف تختش تغییر کرده است و یا به‌دلیل‌های مشابه دچار پریشان‌خوابی می‌شود. همچنین امکان دارد که در سن‌های کشف تازگی‌های محیط، هنگام آغاز راه رفتن و یا شروع به حرف زدن دچار این عارضه گردد.

در اینجا این سؤال مطرح می‌شود که آیا عادت‌ها و بهانه‌گیری‌های طفل هنگام خوابیدن امری طبیعی است؟ در جواب باید گفت که همه عادت‌ها و اعمال طفل را بایستی در این‌گونه موارد بپذیرید و به او خرده نگیرید، زیرا انجام این اعمال ناشی از نیازهای درونی طفل است و به او امنیت و آرامش می‌دهد. وی می‌خواهد که تمام دنیای کوچکش بر طبق رؤیاهای خود او تنظیم گردد. او می‌خواهد که هنگام خواب پرده‌ها کاملاً کشیده، ملافه‌ها به شکل دلخواه وی مرتب گردیده و عروسک در جای مخصوصش و در حالتی که او می‌خواهد قرار گرفته باشد. اگر چنانچه برخلاف آداب و عادات او عمل کردید و او به شم آمد بر او خرده نگیرید زیرا همه ما احتیاج به امنیت داریم و این احتیاجی است ذاتی که شامل تمام انسان‌ها می‌شود.