چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
نقش مصرف شیر و فرآورده های آن در سلامت دندان ها
یکی از مقالات برگزیده در اولین کنگره علمی نقش مصرف فرآورده های شیری در سلامت جامعه ״نقش مصرف شیر و فرآورده های آن در سلامت دندان ها״است .بر اساس این مطالعه اثر حمایت کنندگی شیر و ترکیبات آنها در سلامت دندان بزرگسالان نیز تایید شده است . برای پیشرفت یک پوسیدگی دندانی ، چهار عامل سطح دندان مستعد، میکرو- ارگانیسم های خاص ،کربوهیدراتهای قابل تخمیر و زمان دخالت دارند. بیماری های دندانی از جمله بیماریهای چند عاملی هستند. مطالعات و بررسیها نشان داده که گروهی از پنیرها نقش محافظت کنندگی در برابر پوسیدگی دندان از خود نشان میدهند و به شکل موثری دندان را در برابر پوسیدگیهای سطحی و ریشه ای محافظت می کند.
شیر نیز با ترکیبات بینظیر و خاص خود بواسطه مکانیسم های ویژه ای در کاهش پوسیدگیهای دندانی موثر است . توانایی فراورده های شیری در افزایش ترشحات بزاقی و حضور پروتئین ،چربی،کلسیم و فسفر موجود در آنها در کاهش روند پوسیدگی دندان نقش اساسی دارد. محققان به این نتیجه رسیده اند که افراد بزرگسالی که پنیر زیادی می خورند نسبت به گروهی که مصرف پنیر پایین تری دارند کمتر در معرض خطر پوسیدگی های ریشه ای دندانی هستند. بر اساس مطالعات انجام شده ،افرادی که اصلا پوسیدگی ریشه ای نداشتند نسبت به افرادی که پوسیدگی دندانی داشتند۵۰ درصد پنیر بیشتر و۲۵ درصد از سایر فرآورده های لبنی بیشتر استفاده می کرده اند.
شیرهای شکلاتی که مقدار متعادلی ساکارز دارند نسبت به سایر قندها ، احتمال تاثیر آنها در پوسیدگی دندان کمتر است .قند در شیر در مقایسه با قند در آب به طور قابل ملاحظه ای ،کمتر در پوسیدگی دندان نقش دارد. بر اساس این مقاله ، هیچ مدرک علمی که ثابت کند،مصرف شیر باعث ایجاد پوسیدگی دندان در اوایل دوران کودکی میگردد وجود ندارد.
این پوسیدگی شدید که معمولا قبل از سن سه سالگی دیده میشود،ناشی از تغذیه نامناسب یا تغذیه کودکان با غذاهای حاوی کربوهیدراتهای قابل تخمیر به مقدار زیاد می باشد. بر اساس مطالعات انجام شده باقی ماندن سر پستانک شیشه شیر در دهان کودک می تواند از ترشح بزاق و رسیدن آن به سطح دندان جلوگیری کند و باعث به وجود آمدن پوسیدگی دندان ها شود. لیپیدهای موجود در شیر و فرآورده های آن از طریق تشکیل یک پوشش محافظ بر روی مینای دندان خطر ״دمینراله ״ شدن آن را کاهش میدهند و یا اینکه بواسطه عمل ضد میکروبی اسیدهای چرب خود این عمل حفاظتی را اعمال می نمایند. اولین کنگره علمی ״نقش مصرف فرآورده های شیری در سلامت جامعه ״ شانزدهم و هفدهم مهرماه در تهران برگزار شد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست