شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

کشتی فصل قهرمانی و همدلی


کشتی فصل قهرمانی و همدلی

قهرمانی جهان خارج از خانه پس از ۴۸ سال

کشتی ایران در سال ۹۲ بویژه در نیمه اول سال با مشکلات عدیده و بی‌سابقه‌ای همچون تزلزل در مدیریت فدراسیون و بدهی هفت ، هشت میلیاردی مواجه بود و کار به جایی رسید که نوجوانان فرنگی‌کار ایران را به دلیل بدهی از هتل محل اقامت خود در مغولستان بیرون انداختند.

فرنگی‌کاران المپیکی نیز همچون مربی خود محمد بنا حاضر به بازگشت به کشتی نبودند و انواع و اقسام مشکلات حاشیه‌ای دیگر در برهه زمانی نیمه اول سال گریبان کشتی را گرفته بود، اما در نیمه دوم با انتخاب رسول خادم به عنوان رئیس فدراسیون، کشتی به آرامش رسید؛ برای مثال در کشتی فرنگی یکی پس از دیگری بزرگان این رشته از جمله محمد بنا، حسن بابک و... یک گوشه کار را گرفتند و فرنگی‌کاران المپیکی نیز در چنین شرایطی به تمرینات بازگشتند تا روح همدلی بر کشتی حاکم شود. هر چند بدهی سنگین میلیاردی همچنان کشتی را آزار می‌دهد، اما حاشیه‌ها در کشتی به حداقل ممکن کاهش یافته است.

صرف‌نظر از این شرایط، بررسی کارنامه بین‌المللی کشتی ایران در سال ۹۲ حاوی نکات جالبی است. در نیمه اول سال در حالی که خبری از محمد بنا و کشتی‌گیران المپیکی نبود تیم ملی کشتی فرنگی در رقابت‌های جهانی مجارستان با هفت کشتی‌گیر به نام‌های محمد فقیری، محمد نوربخش، افشین بیابانگرد، هادی علیزاده، طالب نعمت‌پور، مهدی علیاری و امیر علی‌اکبری روی تشک حاضر شد و با دو مدال طلای طالب نعمت‌پور و امیر علی اکبری به رده چهارم جهان دست یافت. اما پس از چندی علی اکبری برای دومین بار دوپینگی اعلام شد و عنوان چهارمی ایران نیز به هشتمی تنزل یافت. اما در کشتی آزاد شرایط طور دیگری بود. در مجارستان ۲۰۱۳ کشتی آزاد ایران پس از ۴۸ سال در رقابت‌های جهانی خارج از خانه بر سکوی قهرمانی ایستاد. در این رقابت‌ها ایران با کسب دو مدال طلا (حسن رحیمی و رضا یزدانی)، یک مدال نقره (عزت‌الله اکبری) و دو مدال برنز (مسعود اسماعیل‌پور و احسان لشگری) با ۴۶ امتیاز بالاتر از روسیه ۴۴ امتیازی قهرمان شد. علاوه بر قهرمانی ارزشمند تیم ملی در این رقابت‌ها، به باور کارشناسان چهره نخست کشتی آزاد ایران در این رقابت‌ها و به طور کلی سال ۹۲ حسن رحیمی بود. کشتی‌گیر جوانی که سال ۲۰۱۱ مدال برنز رقابت‌های جهانی را از آن خود کرد در المپیک مبارزات قابل قبولی به نمایش گذاشت و سرانجام در جهانی ۲۰۱۳ با درخششی مثال زدنی پس از ۲۳ سال کشتی ایران را در سبک وزن صاحب مدال طلای جهان کرد.

اما ملی‌پوشان کشتی در سال ۹۲ رقابت‌های قاره‌ای را نیز پشت سر گذاشتند، تیم ملی کشتی فرنگی اوایل سال در رقابت‌های قهرمانی آسیا با سه نقره (عبدالمحمد پاپی، مهدی زیدوند و هادی علیزاده) و دو برنز طالب نعمت‌پور و داوود گیل نیرنگ پس از کره جنوبی نایب‌قهرمان‌ آسیا شد و آزادکاران نیز با کسب یک مدال طلا توسط پرویز هادی و سه برنز (عزت‌الله اکبری، احسان امینی، حامد تاتاری) پس از تیم کشور میزبان (هندوستان) به مقام نایب‌قهرمانی دست یافتند.

کشتی سال ۹۲ نیز در رقابت‌های رده‌های نوجوانان و جوانان قاره‌ای و جهانی شرکت کرد و به مدال‌های متعددی دست یافت. آزادکاران نوجوان در رقابت‌های قهرمانی آسیا با کسب سه مدال طلا، سه نقره، دو برنز و ۸۰ امتیاز به عنوان نایب‌قهرمان چهاردهمین دوره رقابت‌های قهرمانی آسیا دست یافتند. در این رقابت‌ها کامران قاسمپور، علی موجرلو و علی‌اصغر اکبری به مدال طلا دست یافتند. خیرالله قهرمانی، جمال عبادی و امیرحسین باباشاهی نقره گرفتند و یونس امامی و علی اسماعیل‌پور صاحب مدال برنز شدند. اما در رقابت‌های جهانی صربستان تیم ایران با کسب سه مدال نقره (یونس امامی، کامران قاسمپور و علی‌اصغر اکبری) و دو برنز (خیرالله قهرمانی و علی موجرلو) عنوان سوم تیمی را پس از روسیه و آذربایجان از آن خود کرد.

در کشتی فرنگی نوجوانان آسیا که در قرقیزستان برگزار شد تیم ایران با کسب چهار مدال طلا (رضا‌خدری، علی ارسلان، پرهام قنبری و دانیال اکبری)، تک مدال نقره علی محمود و برنز مهدی نوروزی پس از تیم قرقیزستان عنوان نایب‌قهرمانی را از‌آن خود کردند.

اما در پیکارهای جهانی، نوجوانان فرنگی‌کار کشورمان به تک مدال طلای محمد سلطانی منفرد در وزن ۴۶ کیلو بسنده کردند تا تیم ایران با ۲۷ امتیاز در رده نازل هشتمی این رقابت‌ها قرار گیرد؛ عنوانی که در سال ۲۰۱۲ نیز در کارنامه تیم کشتی فرنگی نوجوانان ایران ثبت شده بود.

همچنین در رده سنی جوانان، آزادکاران جوان در تایلند سه طلا (مصطفی قیاسی، علیرضا کریمی و عبدالله قمی)، یک نقره (مصطفی یعقوبی) و دو برنز (فرزاد کولیوند و پیمان یاراحمدی) کسب کردند و پس از هند قرار گرفته و نایب‌قهرمان شدند. این در حالی بود که در رقابت‌های جهانی جوانان یونس سرمستی طلا گرفت، عبدالله قمی صاحب مدال نقره شد، مصطفی قیاسی و پیمان یاراحمدی برنز گرفتند و تیم ایران با ۴۶ امتیاز پس از روسیه ۶۲ امتیازی و آذربایجان ۴۹ امتیازی در جایگاه سوم این رقابت‌ها قرار گرفت.

همچنین جوانان فرنگی‌کار در رقابت‌های قهرمانی آسیا با دو مدال طلا (یوسف قادریان و سید مصطفی صالحی‌زاده)، یک نقره (رامین طاهری)، دو برنز (بهروز ملکی و فرشاد رستمی‌کیا) و کسب ۵۶ امتیاز پس از کره جنوبی ۵۷ امتیازی قرار گرفت و دوم شد. این تیم در رقابت‌های جهانی با طلای فرشاد عیسی‌وند، نقره یوسف قادریسان و برنز رامین طاهری پس از روسیه و آذربایجان در رده سوم جهان قرار گرفت.

امید توفیقی



همچنین مشاهده کنید