چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مادر و پدر های پر حرف!
تاحالا چند بار زمانی که خواسته اید با کودکتان صحبت کنید، او به جای دیگری نگاه کرده، غرولند کرده، آه کشیده و از همه بدتر طوری نگاهتان کرده که انگار دلش نمیخواهد به حرف شما گوش بدهد این سریالی تکراری که هرشب در خانههای ما پخش میشود، نه بیننده ای دارد و نه مخاطبی و نه حتی شنونده ای؛ زیرا بازیگران آن تنها حرف میزنند ، فریاد میکشند و بد و بیراه میگویند ، بدون آن که بازی کنند.
مگر میشود پدر و مادر خیر و صلاح فرزندشان را نخواهند کمتر پدر و مادری را میبینیم که برای فرزندش نقشه نکشیده و او را در اوج موفقیت ندیده باشد «خدایا! میشه فریبرز منم مهندس بشه!» «الهی قربونت برم، کی میشه بتونم بگم خانم دکتر »و این دلیلی میشود تا سعی کنیم کودکانمان اشتباهات ریز و درشت کودکی ما را تکرار نکنند، مثل ما بازیگوشی نکنند و درس بخوانند و درس بخوانند. اما وقتی میبینیم که آنها در پی بازیهای خودشان و در پی دلمشغولیهای خودشان هستند و به گفتههای ما بهایی نمیدهند یا بهای اندکی میدهند، صدایمان را بلند میکنیم، حرفهایمان را چندین و چند بار تکرار میکنیم. آنقدر که کودکمان سرسام بگیرد و بدتر از آن پرچانگیهای ما برای او امر عادی و بدیهی میشود و آن وقت است که با عصبانیت میگوییم: «با توام ، مگه توی گوش ات سرب ریختن »شما درست میگویید.
وظیفه هر پدر و مادری است که کودکش را راهنمایی کند و او را با خطرات احتمالی و مسائلی که درجامعه با آنها دست به گریبان خواهد بود، آشنا سازد. اما چه باید کرد تا کودک بدون آن که در مقابل ما حالت تدافعی بگیرد و سپرش را میان خودش و ما حائل کند و شمشیر به دست در مقام دفاع از خود برآید، به حرفهای ما گوش بدهد جواب این سؤال بسیار سهل است. سعی کنید خلاصه حرف بزنید، پرحرف نباشید، صراحت لهجه داشته باشید. روشن و واضح، آنچه را که از کودک یا نوجوانتان انتظار دارید، به او بگویید.منفی بافی را کنار بگذارید و مثبت حرف بزنید. کودکی خود را به یاد بیاورید و حرفی را بزنید که وقتی کودک یا نوجوان بودید دوست داشتید پدر و مادرتان به شما بگویند.
وقتی کوتاه، مختصر و موجز با فرزندتان صحبت میکنید، فرصت بیشتری مییابید تا به او نزدیک شوید و از عقاید و افکار او سردربیاورید. هرچه کمتر حرف بزنید، او بیشتر به حرفهای شما دل میسپارد و این، رمز موفقیت شما خواهد بود.
زمانی که کوتاه صحبت میکنید، عجله نمیکنید و این امر باعث میشود تا تأثیر گفتههایتان را پس از مدتی ببینید.
بعضی از ما عادت کرده ایم از این شاخه به آن شاخه بپریم. بعضی اوقات به خاطر این که دوست داریم زودتر به نتیجه مطلوب مان برسیم از روشی به روش دیگر و از توصیه ای به توصیه دیگر پناه میبریم، به این امید که فرزندمان سر به راه شود، غافل از این که این کار نه تنها نتیجه مطلوبی نخواهد داشت، بلکه موجب خواهد شد که پرچم سفید را به نشانه تسلیم بالا ببریم. به یاد داشته باشیم که کودکان ما با ما بازی میکنند و دراین بازی سعی میکنند جدیت ما را مورد آزمایش قرار دهند. آنها میخواهند بفهمند ما تا کی میتوانیم در روش جدید باقی بمانیم و منتظرند ببینند که ما در راند چندم از پای درمیآییم. پس به یاد داشته باشید: «حرف اضافی ممنوع.»
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست