سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مراقب فرش زیر پایمان باشیم
خانههای بیشتر ما ایرانیها فارغ از وضعیت مالی و سلیقههای شخصیمان مزین به فرش است و كمتر خانهای را میتوان یافت كه حداقل یك قالیچه كوچك در قسمتی از آن پهن نشده باشد. مهم نیست فرش زیر پای ما چه قیمت و جنسی داشته باشد، دستباف باشد یا ماشینی؛ مهم این است كه بدانیم چطور از آن مراقبت و نگهداری كنیم كه تا مدتها آن را سالم، نو و مرغوب در خانه داشته باشیم. مراقبتهای عمومی اگر خانه خیلی نورگیر است، بهتر است از پردههای ضخیم استفاده شود. به یاد داشته باشید که اگر فرشها مدتی طولانی در برابر نور مستقیم خورشید قرار بگیرند، رنگ اصلی خود را از دست میدهند. بد نیست هر از چندگاهی فرشها را پشت و رو شوند و برای ساعاتی پشت آنها را در معرض هوای تازه و نور ملایم قرار دهیم. این كار به بیشتر شدن عمر فرشها كمك میكند. اگر فرشها هفتهای یکبار جارو شوند، عمرشان بیشتر میشود، زیرا جارو از جرمگرفتن رشتههای آن جلوگیری میکند. هر چند هفته یک بار بد نیست حاشیه فرشها گردگیری شود. جارو کردن فرشها را میتوان با قسمت کردن آن به تکههای کوچک در ذهن، با دقت بیشتری انجام داد. برای جارو کردن فرش مخصوصاً فرشهایی با پرزهای بلند (مثل گبه) باید وقت و دقت بیشتری به خرج داد، زیرا غبار و جرم در آنها دیرتر از بین میرود. لكهزدایی بهترین واكنشی كه در هنگام ریختن چیزی روی فرش میتوان انجام داد، این است که خیلی زود آن را بشوییم. اگر همان لحظه که چیزی روی فرش ریخت آن را پاک کنیم امکان از بین رفتن جای آن بیشتر وجود دارد. قبل از استفاده از شویندهها مادهای را كه روی فرش ریخته باید کاملاً پاك كرد. حتماً روی قسمت کوچکی از فرش، ماده پاککننده را امتحان کنید تا مطمئن شوید آسیبی به فرش نمیرساند. لك را طوری باید تمیز كرد كه کثیفی به نقط دیگر نرسد و پس از انجام کار خیلی زود آن نقطه را با دستمال خیس پاک كرد. پس از خشک کردن نقطه شسته شده هم باید یک حوله نازک روی نقطه خیس پهن كرد و جسم سنگینی روی آن قرار داد.
۱) لکههای خاص اسیدیها:
این لکهها که ممکن است حتی با ریختن مقداری سرکه به وجود آیند، به عکسالعمل سریع نیاز دارند؛ اگر فوری روی آن مقدار کمی جوش شیرین و آب و سپس مقدار بسیار کمی محلول رقیق آمونیاک و آب ریخته، بعد از چند دقیقه هم فرش آب كشیده و خشك شود، نجات پیدا میكند.
۲) خون:
تا آنجا که میشود باید لكه را با پارچهای جذب کرد، سپس با یک قاشق چایخوری ماده شوینده كه با همان میزان سرکه سفید و كمی آب ولرم مخلوط شده تمیز شود، دیگر اثری از لكه نمیماند.
۳) کره:
اول باید كره را از فرش جدا كرد و سپس مقدار کمی محلول شوینده را به محل مالید و گذاشت تا خشک شود.
۴) آدامس و شمع:
با مقداری یخ میتوان باعث یخزدن آدامس و شمع شد و بعد به راحتی آن را از روی فرش تمیز كرد، به شرط آنكه در گذاشتن یخ روی لكه سرعت عمل داشته باشیم.
۵) آبرنگ:
باید بلافاصله روی آن جوهرخشککن قرار داد و آنرا با اتو گرم کرد تا لک را به خود بکشد، سپس برای شستوشوی آن از مواد شوینده استفاده کرد.
۶) میوه:
لکههای میوهها گاهی خیلی سخت پاک میشوند، مگر اینكه به محض افتادن میوه آن را برداشت و جای آن را با ناخن خراشید، سپس با استفاده از مخلوط آب ولرم، کمی سرکه سفید و مایع شستشوی رقیق آنرا تمیز کرد.
سس سالاد و آب گوشت:
۷) بدون آنکه به آنها دست بزنیم تا پخش شوند با استفاده از آب و سرکه سفید و مایع تمیزکننده تمیزش كنیم. ظریف و مهم اگر به خاطر پاک کردن یک لکه قسمتی از فرش کمرنگ شد، میتوان مقداری رنگ اکرولیک یا جوهر رنگ مورد نظر را با احتیاط روی پرزهای آن چكاند. اگر پرزهای قسمتهایی از فرش به خاطر قرار گرفتن طولانی مدت پایههای وسیلهای سنگین دچار تورفتگی شد، میشود اتوی بخار را با فاصله روی محل گرفت تا دوباره به حالت اول برگردند. اگر قسمتی از چلههای فرش کوتاه شد یا از بین رفت، بهترین راه، یك اندازه كردن همه چلهها را با قیچی است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست