چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
رده بندی صنایع در ۵۰۰ شرکت برتر جهان
در فهرست ۵۰۰شرکت برتر جهان در سال ۲۰۰۶ که توسط نشریه امریکایی فورچون تهیه شده، در مجموع ۵۳ فعالیت مختلف صنعتی و بازرگانی فهرست شده است. در این فهرست، ۵۰۰ شرکت برتر جهان از نظر شاخصهای مختلف از جمله میزان درامد و سودآوری ردهبندی شدهاند که از لحاظ درامدی، بالاترین ردههای آن به ترتیب مربوط به شرکتهای فروشگاههای زنجیرهای والمارت (۳۵۱میلیارد دلار)، اکسون موبایل (۳۴۷میلیارددلار) و رویال داچشل (۳۱۸میلیارددلار) است. درامد پایینترین شرکت این فهرست، ۱۴میلیارد دلار بوده است.
▪ در این میان، ۳۳شرکت از ۵۰۰شرکت برتر جهان (حدود ۷درصد) در زمینه تولید خودرو و قطعات فعالیت دارند که ۳خودروساز بزرگ آن (جنرال موتورز، تویوتا و دایملر/کرایسلر) از نظر میزان درامد بین ۱۰شرکت برتر نخست واقع شدهاند. البته جایگاه این خودروسازان طی سال ۲۰۰۶ با نوساناتی روبهرو بوده است. جنرال موتورز همانند سال ۲۰۰۵ رده پنجم جهانی را برای خود حفظ کرده، اما تویوتا با دو رده صعود، رده ششم و فورد موتورز با سه رده نزول، از جایگاه نهم به رده دوازدهم رسیده است.
▪ جایگاه این شرکتها از لحاظ تغییر در سودآوری دارای تفاوتهای قابل ملاحظه است. براساس این فهرست، بالاترین تغییر درصد سودآوری گروه های صنعتی در مقایسه با سال ۲۰۰۵ به ترتیب مربوط به بخشهای صنایع مرتبط با سرگرمیها (entertainment) صنایع و تجهیزات کشاورزی (Industrial & Farm Equipment) و مهندسی و ساختوساز (Engineering, Construction) بوده است. درصد تغییر سودآوری این صنایع به ترتیب ۴/۷۹، ۶/۵۸ و ۲/۵۱ درصد بوده است.
▪ درصد تغییر سود بخشهای انرژی، صنایع معدنی و تولید نفتخام نیز با رشدی ۷/۳۶ و ۸/۳۴درصدی در جایگاه ششم و هفتم درصد تغییرات سودآوری بوده است. در این میان، درصد تغییر سودآوری صنعت خودرو و قطعهسازی با ۶درصد رشد نسبت به سال ۲۰۰۵ در رده سیام فهرست صنایع سودآور قرار داشته است. جایگاه این بخش از لحاظ درصد رشد درامد نیز با ۷/۷درصد رشد در رده ۲۷ ردهبندی درامدی جهانی بوده است.
▪ از نظر بالاترین درصد افزایش سودآوری نیز بین ۵۰ شرکت برتر، سه شرکت خودروساز شانگهای اتوموتیو، فولکس واگن و گروه MAN قرار دارند. ردهبندی درامدی شرکت شانگهای اتوموتیو ۴۰۲ است که با ۴/۳۱۹درصد رشد سودآوری (Profit) نسبت به سال ۲۰۰۵ و کسب ۷/۸۹میلیون دلار سود، در رده ۱۲ قرارگرفته است. در این بین، رده درامدی فولکس واگن نیز ۱۶ بوده است، اما درصد تغییر سودآوری آن با ۸/۱۴۷درصد رشد از ۳/۱میلیارددلار در سال ۲۰۰۵ به ۴/۳میلیارد دلار رسیده است.
▪ از نظر شاخص درصد بازده دارایی (Return Assets) در بین ۳۶ گروه صنعتی فهرست شده، بیشترین درصد مربوط به بخشهای معدن و تولید نفتخام (Mining, Crude oil Production)؛ تجهیزات ارتباطات و شبکه و پتروشیمی به ترتیب با ۹/۱۲؛ ۳/۱۱ و۱۱ درصد بوده است. از نظر این شاخص بخشهای پالایش نفت با ۹/۸، محصولات غذایی با ۸/۸ و نوشیدنیها (Beverages) با ۶/۸درصد در ردههای بعدی قرار گرفتهاند. جایگاه صنعت خودرو و قطعهسازی ازنظر این شاخص از مجموع ۳۶گروه صنعتی رده ۲۷ و با ۲/۳درصد بازده دارایی است.
▪ زیاندهترین شرکتها (Biggest Money Losers) نیز در این فهرست معرفی شدهاند. شرکت خودروسازی فورد با ۶/۱۲میلیارددلار زیاندهی، جایگاه نخست در میان ۱۷شرکت زیانده را کسب کرده است. شرکت قطعهسازی دلفی و شرکت جنرال موتورز نیز به ترتیب با زیان ۴/۵میلیارد و ۹/۱میلیارد دلار، ردههای چهارم و پنجم شرکتهای زیانده را به دست آوردهاند.
نویسنده : محمدابراهیم فتاحی
منبع:
CNNMoney.com/Fortune Global ۵۰۰/۲۰۰۶
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست