پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

زیبایی تاریخ دارد


زیبایی تاریخ دارد

اهمیت توجه به تاریخ مصرف و انقضای لوازم آرایش

براساس برخی مطالعه‌ها بیش از نیمی از خانم‌ها هنگام خرید لوازم آرایش، کوچک‌ترین توجهی به تاریخ مصرف این محصولات ندارند و به علاوه تا وقتی که تمام نشوند آن را دور نمی‌ریزند. این درحالی است که بسیاری از این محصولات ماه‌ها نیز در فروشگاه‌ها، کمرگ و... باقی می‌مانند و وقتی به فروش می‌رسند چیزی به پایان تاریخ‌مصرفشان باقی نمانده است....

توصیه می‌کنیم هنگام خرید لوازم آرایش قبل از پسندیدن رنگ این محصولات به دنبال تاریخ‌‌مصرف آنها باشید. محصولات معتبر حتما دارای تاریخ تولید و تاریخ انقضا هستند. محصولات آرایشی در صورتی که بوی بدی بگیرند و دیگر قوام و پوشانندگی اولیه خودشان را نداشته باشند از تاریخ انقضای آنها گذشته است.

● عوارض لوازم آرایش تاریخ گذشته

از هنگامی که در وسایل آرایش را باز می‌کنید، باید از آنها استفاده کنید. باکتری‌ها با بازشدن در لوازم آرایش می‌توانند وارد آنها شوند و در این حالت، مواد نگهدارنده به خوبی روز اول نمی‌توانند عمل کنند. در صورتی که زمان مصرف آن رعایت نشود، منجر به بروز التهاب ملتحمه چشم در مورد لوازم آرایش چشم یا بروز آلرژی تماسی می‌شود که دیده شده در برخی خانم‌ها در پی استفاده از لوازم آرایش کهنه پوستشان تحریک شده و ضایعات آلرژیک شبیه آکنه روی صورت یا موضع مورد استفاده ایجاد شده است. بوی غیرمعمول محصولات آرایش اغلب نشانه وجود باکتری است. مدت نگهداری کرم‌پودرها معمولا تا یک سال است و با دیدن علایمی مثل رنگ غیرعادی، بوی بد و غلیظ‌شدن باید دور انداخته شود. رژلب معمولا ۲-۱ سال نگهداری می‌شود و بعد از این مدت، رنگ آن تغییر و حالت چسبندگی پیدا می‌کند و شکننده می‌شود. سایه چشم حداکثر ۲ سال دوام دارد اما بهترین تاریخ مصرف آن ۳ تا ۶ ماه است. پس از این مدت ممکن است رنگ آن تغییر کند و دیگر نرمی اولیه خود را نداشته باشد و ریمل ۶-۴ ماه دوام دارد و معمولا پس از این مدت کم‌کم خشک می‌شود و بوی آن تغییر می‌کند بنابراین با وجودی که زیبایی تاریخ ندارد ولی محصولاتی که به سلامت و زیبایی شما کمک می‌کنند، تاریخ مصرف دارند. به‌ علاوه وسایل آرایشی مثل اسفنج ها و فرچه ها مرتب باید تعویض شود. برای اغلب خانم‌ها دورانداختن لوازم آرایش خصوصا اگر گران خریداری کرده باشند، امری دشوار است ولی باید بدانند که عمل‌نکردن به این توصیه‌صدمه?های بیشتری را برای آنها به وجود خواهد آورد.

همچنین استفاده چند نفر از یک رژلب‌ راه دیگری است که می‌تواند باعث انتقال بیماری‌ خصوصا ویروس از جمله تبخال شود. لوازم آرایش که استفاده چندمنظوره دارند؛ مثل فرچه‌هایی که رژلب و یا سایه را روی پوست پخش می‌کنند، می‌توانند آثار مضر آنها را تشدید کنند چون میکروب‌ها را بین پوست و چشم منتقل و آلرژی و حساسیت را تشدید می‌کنند. در یک بررسی، ۶۰ درصد بانوانی که دچار آلرژی شده‌ بودند، لوازم آرایشی خود را به دوستانشان قرض داده بودند.

● محصولات با کیفیت بخرید

از لوازم آرایشی معتبر استفاده کنید و از برچسب وزارت بهداشت و پلمپ بودن آن محصول مطمئن شوید. براساس ماده ۱۱ قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی باید روی تمام اقلام خارجی برچسب فارسی‌نویسی شامل نام محصول، نام تجاری، ‌تاریخ تولید و انقضا، شماره مجوز ورود از وزارت بهداشت و نام شرکت واردکننده درج شده باشد. بیشتر مصرف‌کنندگان، توجه کافی به کیفیت محصول ندارند. علت اصلی مصرف گسترده لوازم آرایشی تقلبی، ارزانی آنهاست. از آنجا که حد بالایی از لوازم آرایشی کشور ما وارداتی است (حدود ۹۰ درصد) توجه به اصل بودن محصول بسیار حائزاهمیت است.

توصیه ما این است که برای پیشگیری از خطرهای احتمالی ناشی از مواد آرایشی و بهداشتی خارجی فقط از لوازم آرایشی و بهداشتی که دارای مجوز ورود از وزارت بهداشت و درمان هستند، استفاده و تا حد ممکن لوازم آرایشی و بهداشتی موردنیاز خود را از مکان‌های مطمئن نظیر داروخانه‌ها یا نمایندگی‌های رسمی آنها خریداری کنید و تنها به صرف ارزانی و تنوع لوازم تقلبی و فاقد کیفیت آنها را خریداری نکنید، زیرا در درازمدت مجبور خواهید شد با مراجعه به پزشک هزینه بسیاری برای بهبود سلامت ازدست‌رفته‌تان صرف کنید.

حتی اگر به دنبال لوازم آرایشی و بهداشتی باکیفیت مطمئن و ضمنا ارزان‌قیمت از لوازم آرایشی با مارک‌های معروف هستید از محصولات تولید داخل که تحت نظارت وزارت بهداشت و درمان هستند، استفاده کنید. اخیرا امکانات آزمایشگاهی معتبری نظیر درمال لب در مراکز تحقیقاتی دانشگاه تهران از جمله مرکز تحقیقات پوست و سلول‌های بنیادی بنیان‌گذاری شده است که با استفاده از این تکنولوژی کیفیت بسیاری از محصولات قابل ارزیابی و بررسی است.

دکتر محمدعلی نیلفروش‌زاده

متخصص پوست و رییس مرکز تحقیقات پوست و سلول های بنیادی