چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
نامعلوم بودن هویت فسیل كشف شده در آفریقا من كی هستم
این پژوهشگران مدعی بودند كه فسیل های كشف شده متعلق به نخستین نخستی انسان نما یا «هومینید»ها است. آنها نام این گونه جدید را Sahelanthropus tchadensis گذاشته و به طور كلی آن را «تومای» (Toumai) نامیدند («تومای» در زبان محلی چاد-منطقه واقع در جنوب صحرای آفریقا- به معنای امید به زندگی است).
تعدادی از دانشمندان با نظر این گروه موافق نبوده و معتقد بودند كه جمجمه یافت شده بیشتر از اینكه متعلق به یك موجود هومینیدمانند باشد متعلق به یك موجود نخستی نماست.
بنابراین دیرین شناسان دوباره به چاد بازگشته و موفق به كشف شواهد دیگری در خصوص اثبات ادعای خود شدند، دو استخوان فك و یك دندان پیش آسیای بالا. تمامی این شواهد نشان می داد كه فسیل كشف شده دراصل، یك هومینید است.
دانشمندان دیگر طی این مدت دست خالی ننشسته و اقدام به بازسازی كامپیوتری ساختار سه بعدی جمجمه متعلق به یك انسان «تومای» كردند.
در گزارشی كه در شماره اخیر مجله نیچر چاپ شده است دكتر مایكل برونت از دانشگاه پویتیرس فرانسه و هم دانشگاهی های او گفته اند كه فسیل های جدیداً كشف شده اختلافات فاحشی را با انسان «تومای» و نخستی های آفریقا نشان می دهند. خصوصیات موجود همگی حاكی از این است كه فسیل كشف شده بیشتر متعلق به آخرین جد مشترك انسان و شمپانزه است.
اندازه مغز انسان «تومای» و شكل جمجمه اش بسیار شبیه جمجمه یك شمپانزه است اما صورتش، دندان ها و برآمدگی پیشانی آن بیشتر شبیه یك هومینید است.
گروه دیگری كه سرپرستی آنها به عهده دكتر كریستوف زولیكوفر از دانشگاه زوریخ است معتقدند كه بازسازی جمجمه تكه تكه شده و به شدت آسیب دیده این فسیل نشان می دهد كه «تومای» یك هومینید بوده و نزدیك ترین خویشاوند نخستی های بزرگ آفریقا محسوب نمی شود.
در گزارش جداگانه ای كه در مجله نیچر به چاپ رسید تیم تحت سرپرستی دكتر زولیكوفر گفته اند كه فسیل ها و بازسازی سه بعدی صورت گرفته درواقع دلالت بر این دارد كه «تومای» بر روی دوپا و به حالت قائم راه می رفته است.
یكی از كسانی كه با دیده شك به این قضیه می نگرد دكتر مارتین پیكفورد از موزه ملی تاریخ طبیعی پاریس است. وی معتقد است كه تحت تاثیر این یافته ها قرار نگرفته و عقیده اش را تغییر نداده است. وی در گفت وگویی كه با بی بی سی داشت، گفت: «آنچه كه ما در مورد آن صحبت می كنیم یك جانور نخستی نماست. شاید بسیاری از ویژگی های این موجود مشابه هومینیدی باشد كه بر روی دوپا راه می رفته است اما این موجود در اصل هومینیدی كه بر روی دوپا راه می رفته، نیست.»
دانشمندان دیگر معتقدند كه تحقیق جدید، به ویژه بازسازی دیجیتال جمجمه همگی نشان از این دارد كه این موجود یك هومینید بوده است.
دكتر یان تاترسال، دیرین شناس موزه تاریخ طبیعی آمریكا معتقد است كه شواهد موجود برای كشف هویت واقعی فسیل كشف شده، كافی نبوده و همین مسئله باعث می شود كه سئوالات بسیاری درخصوص گونه جدید مطرح شود.
وی در ادامه گفت به شدت از این نظریه كه این فسیل، متعلق به یك هومینید «تومای» است، حمایت می كند اما چشم انتظار كشف شواهد دیگری در چاد می باشد، خصوصاً چیزهایی با شرایط بهتر و عالی تر.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست