یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا
اهمیت تغذیه در ماه رمضان
همزمان با حلول ماه مبارک رمضان، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اطلاعیه نکات تغذیهای را در این ماه اعلام و هموطنان را به رعایت این نکات دعوت کرد.
در این اطلاعیه آمده است:
در ماه رمضان به جای غذاهای چرب و سرخ شده از غذاهای آبپز، بخارپز و کبابی استفاده کنید.
همچنین بر ضرورت استفاده از پنج گروه اصلی غذایی (نان و غلات+ میوهها+ سبزیها+ گوشت و حبوبات و تخممرغ+ شیر و لبنیات) تأکید فراوان شده است.
افراد روزهدار همانند زمانی که روزه نیستند، ملزم به استفاده از سه وعده غذایی هستند که این وعدهها شامل افطار، شام و سحر است، البته مصرف غذا در دو وعده(سحری و افطار) نیز اشکالی ندارد. بهتر است غذای مصرفی در سحر، ویژگی وعده ناهار در سایر ایام سال را داشته باشد.
مصرف شیر گرم و فرنی یا شیر برنج در هنگام افطار مناسب است.
همچنین استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ، آش، حلیم بدون روغن و مایعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه دار می شود .
استفاده از سبزی ها و میوه ها در هنگام افطار و در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل اینکه منبع خوبی از فیبر هستند، برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و مانع بروز یبوست می شود.
مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی شود، زیرا با تحریک ترشح انسولین موجب ورود قند خون به داخل سلول ها و در نتیجه کاهش قند خون می شود .
همچنین مصرف مواد غذایی حاوی قندهای ساده مثل شیرینی و شکلات در وعده سحری موجب می شود شخص زودتر گرسنه شود .
برای تامین آب مورد نیاز پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدریج انواع میوه، چای کمرنگ و سایر مایعات به ویژه آب نوشیده شود.
افطار خود را با کمی آب گرم و یا چای آغاز کرده و پس از آن می توان از خرما یا کشمش استفاده کنند، زیرا این دو سبب کنترل اشتها می شود.
مصرف خرما در ماه مبارک رمضان در تنظیم قند خون بسیار مفید است.
به جای مصرف انواع شیرینی ها مانند زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی ویتامین ها و املاح هستند، از مواد غذایی طبیعیشیرین مثل خرما، کشمش و انواع میوه استفاده شود.
مصرف آب زیاد به هنگام صرف افطار سبب اختلال در هضم مواد غذایی میشود. همچنین مصرف مقدار زیاد آب پس از صرف سحری نیز توصیه نمی شود.
از مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی و غذاهای حاوی مقادیر زیاد قندهایساده مانند قند و شکر پرهیز شود.
از نوشیدن بیش از حد چای در وعده سحری اجتناب شود، زیرا چای باعث افزایش ادرار و از دست رفتن نمک های معدنی بدن می شود.
از مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر پرهیز شود.این مواد موجب می شود به هنگام سحر به دلیل پر بودن معده میل به غذا کاهش پیدا کند.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
امیرعبداللهیان حسین امیرعبداللهیان سازمان همکاری اسلامی دولت سیستان و بلوچستان جنگ انتخابات مجلس شورای اسلامی حجاب دولت سیزدهم مجلس حسن روحانی
سیل یسنا تهران هواشناسی شهرداری تهران بارندگی سازمان هواشناسی باران فضای مجازی آتش سوزی هلال احمر آموزش و پرورش
هوش مصنوعی خودرو بانک مرکزی قیمت خودرو قیمت دلار مسکن قیمت طلا تورم دلار بازار خودرو حقوق بازنشستگان ایران خودرو
تلویزیون صدا و سیما جهان مهران غفوریان موسیقی صداوسیما سریال سینمای ایران سازمان صدا و سیما
رژیم صهیونیستی فلسطین اسرائیل جنگ غزه روسیه آمریکا ترکیه انگلیس اوکراین نوار غزه ایالات متحده آمریکا یمن
فوتبال پرسپولیس رئال مادرید استقلال سپاهان لیگ برتر باشگاه استقلال بازی باشگاه پرسپولیس علی خطیر جواد نکونام بایرن مونیخ
آیفون اینستاگرام دیابت اپل ناسا عکاسی تبلیغات موبایل گوگل
کبد چرب فشار خون