پنجشنبه, ۲۸ تیر, ۱۴۰۳ / 18 July, 2024
مجله ویستا

مقابله با کمبود آب بدن در ماه رمضان


مقابله با کمبود آب بدن در ماه رمضان

نتایج تحقیقات نشان می دهد که روزه ماه رمضان به سلامت بدن کمک می کند اما گاهی تحمل تشنگی به خصوص در فصل گرما برای بعضی دشوار است. به نقل از سایت «رمدان» از آن جا که ۷۰ درصد وزن بدن ما …

نتایج تحقیقات نشان می دهد که روزه ماه رمضان به سلامت بدن کمک می کند اما گاهی تحمل تشنگی به خصوص در فصل گرما برای بعضی دشوار است. به نقل از سایت «رمدان» از آن جا که ۷۰ درصد وزن بدن ما انسان ها را آب تشکیل می دهد، اهمیت نوشیدن آب را نمی توان نادیده گرفت. آب برای عملکرد اعضای بدن حیاتی است ازجمله دفع ضایعات، کمک به هضم غذا، حفظ سلامت پوست و انتقال مواد مغذی به کل بدن.با تعریق، بدن دچار کمبود آب می شود زیرا بیشتر از مصرف میزان آب، مایعات از بدن دفع می شود. این امر در تعادل مواد مغذی حیاتی و مواد معدنی ایجاد اختلال می کند وجایگزین نکردن مواد مغذی و معدنی از دست رفته هنگام افطار و سحر ممکن است باعث ضعیف شدن فرد شود.کمترین تاثیر کمبود آب در بدن روی عملکرد روزانه است به گونه ای که فرد دچار خستگی مفرط، سرگیجه و سردرد می شود و قدرت تمرکز وی کاهش می یابد. برای پیشگیری از این حالت به چند نکته مفید توجه کنید.

از قرار گرفتن در معرض نور خورشید بپرهیزید و در جای خنک بمانید. از کلاه استفاده کنید و فعالیت شدید انجام ندهید.

بلافاصله پس از افطار آب و مایعات بنوشید. کمبود آب بلافاصله پس از باز کردن روزه به آسانی با خوردن آب برطرف می شود. از خوردن چای، قهوه و نوشابه که حاوی میزان بالای کافئین و قند است، بپرهیزید.

ماده مغذی و معدنی از دست رفته را جایگزین کنید.

علاوه بر نوشیدن آب و آب میوه طبیعی، مصرف میوه و سبزی به خصوص میوه های آب دار مرکباتی توصیه شده است. آب میوه های طبیعی سرشار از ویتامین A و کلسیم است. هم چنین حاوی فیبر، آهن، پتاسیم و ماده معدنی و ویتامین های B۱ ، B۲ و C است.

نکته: نوشیدنی های حاوی شیرین بیان مانند چای شیرین بیان سرشار از فیبر و برای سیستم ایمنی بسیار مفید است.

مترجم: علیرضا