چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
آموزش مقدماتی چهار شنا
قصد ما از ارائه آموزشهای مقدمات آشنا کردن دستهٔ اول با رشتهٔ ورزشی شنا است. در قسمت اول شما را با چهار شنای اصلی که در رقابتهای سطوح مختلف (از مسابقات محلی گرفته تا مسابقات جهانی) اجراء میشوند آشنا میکنیم. سپس از قسمتهای بعدی بهتدریج نه تنها بهطور گسترده به هر یک از شنا خواهیم پرداخت بلکه به مهارتهای اولیه مثل سر خوردن و مهارتهای پیشرفته مثل استارت و برگشتها نیز اشاره خواهیم کرد.
شنای کرال سینه
سریعترین سبک شنا، شنای کرال سینه است. این سبک دارای تاریخ تحولات طولانی میباشد. شنای کرال سینه زودتر از سه سبک دیگر پیدایش یافته است. در مسابقات رسمی هرگاه به شناگران آزادی انتخاب سبک داده میشود آنها ترجیح میدهند تا شنای کرال سینه را برگزینند. این سبک به شناگران این فرصت را میدهد تا با صرف انرژی کم با سرعت در آب به پی بروند. این سبک شنا را بیشتر مردم میشناسند. در مقایسه با سایر سبکهای شنای کرال سینه را اکثر مردمی که کمی شنا میدانند بهتر اجراء میکنند. اما باید دانست که اجراء مطلوب شنای کرال سینه نیاز به تمرین فراوان دارد. شاید یکی از دلایلی که مردم این شنا را زودتر یاد میگیرند، آن باشد که حرکات دست و پای کرال سینه نیاز به هماهنگی زیادی ندارند. یعنی میتوان حرکات دست را مستقل از حرکات پا فرا گرفت و اجراء کرد. در این شنا حرکات دست به اندازهٔ ۷۰ درصد و حرکات پا به اندازهٔ ۳۰ درصد در پیشروی نقش دارند.
شنای کرال پشت
در سال ۱۹۰۲ اولین مسابقهٔ رسمی و بینالمللی شنا برگزار شد. درست در همین سال شنای کرال پشت برای اولینبار شناخته شد. ولی کسی در رقابتهای شنای سال ۱۹۰۲ با این سبک شنا نکرد. اما درست ۱۰ سال بعد یعنی در سال ۱۹۱۲ این شنا رسماً در کلیهٔ مسابقات گنجانده شد. هنگام شنای کرال پشت بدن به حالت طبیعی خوابیده روی تختخواب است. حرکات پا بهجای آنکه مانند کرال سینه آب را به سمت استخر براند به سمت بالا میراند. نقش پا در شنای کرال پشت به مانند شنای کرال سینه برای حفظ شناوری بدن است. بنابراین حرکات دستها نقش اصلی را در پیشروی بهعهده دارند. مربیان بعد از آموزش شنای کرال سینه شنای کرال پشت را آموزش میدهند. علت این کار شباهت زیاد حرکات پاها در این دو رشته شنا میباشد.
شنای قورباغه
سومین شنای رسمی که در استخرها آموزش داده میشود شنای قورباغه است. سبک شنای قورباغه از روش شنا کردن قورباغه اقتباس شده است. همانطور که در تصویر روبهرو دیده میشود انسان قادر است حرکات دست و پای قورباغه را تقلید کرده و مانند یک قورباغه در آب شناور شده و به پیش برود. فراگیری شنای قورباغه نیازمند ایجاد هماهنگی بین دستها و پاها است. برخلاف شناهای کرال سینه و کرال پشت که شناگر برای پیشروی نیازی به هماهنگ کردن دستها و پاها ندارد. شنای قورباغه دارای کاربردهای زیادی است. از این شنا در نجات غریق برای حمل شناگر خسته یا آسیبدیده استفاده میشود. همچنین چنانچه این شنا را سربالا شنا کنیم سبک مناسبی برای شنا کردن در آبهای آزاد مثل رودخانه و دریا میباشد.
شنای پروانه
همچون شنای قورباغه، شنای پروانه نیز از حرکات اندام جانوران تقلید شده است. منتها در شنای پروانه بهجای تقلید از یک جانور از ترکیبی از حرکات دو جانور دیده میشود. حرکات دست از پروانه و حرکات پا از حرکت دم دلفین و حرکات تمامی بدن نیز از شنای دلفین در آب تقلید میشود. یادگیری شنای پروانه نیازمند فراگیری حرکات دست و پا بهطور جداگانه است. برای اجراء مطلوب و زیبای این شنا، شناگر باید بین حرکات دستها و پاهای خود هماهنگی بهوجود آورد. اجراء این شنا نسبت به سه شنای دیگر مشکلتر است همچنین یادگیری این شنا نیز وقتگیر میباشد. بنابراین مربیان شنا به تجربهٔ آموزش شنای پروانه را پس از آنکه فرد سه شنای کرال سینه، کرال پشت و قورباغه را به خوبی فراگرفت، آغاز میکنند. اکثر مربیان، شناگران و مردم بر این اعتقاد هستند که شنای پروانه زیباترین سبک شنا است که بشر توانسته است آن را اجراء کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست