جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
مجله ویستا

۲۷ نوامبر ۲۰۰۴ ـ کشمکش غرب با روسیه بر سر انتخابات سال ۲۰۰۴ اوکراین در هفتمین روز آن - حرف های حساسی که در آن میان زده شد


«پراودا» ۲۷ نوامبر ۲۰۰۴ در ادیشن انگلیسی زبان آنلاین خود درباره مداخله غرب در امور داخلی اوکراین و در آن زمان «انتخابات» آن کشور نوشت: انتخابات اوکراین به تایید آمریکا، انگلستان …

«پراودا» ۲۷ نوامبر ۲۰۰۴ در ادیشن انگلیسی زبان آنلاین خود درباره مداخله غرب در امور داخلی اوکراین و در آن زمان «انتخابات» آن کشور نوشت: انتخابات اوکراین به تایید آمریکا، انگلستان و یا کانادا نیاز ندارد و به کشورهای غرب که بلوک خود (ناتو) را برغم انحلال پیمان ورشو همچنان فعال نگهداشته اند مربوط نیست که بگویند نتایج این انتخابات را قبول دارند و یا رد می کنند. بروند نظری به انتخابات خودشان بیافکنند که ناقص، ساختگی (تصنعی) و پر از مسئله است. اوکراین کشوری است دارای حاکمیت ملی و سازمانها و دوائر قانونی برای رسیدگی به شکایتها و اعتراضها.

از مقالات رسانه های روسیه چنین بر می آید که مسئله اوکراین و مداخله برخی دولتهای غربی در آن، برای نخستین بار این رسانه ها را برانگیخته و برخی از آنها از جمله اشاره کرده بودند که تعیین دولت موقت و انتخابات در عراق آشفته و در آتش و خون، درست است، و در اوکراین که حتی یک بی سواد ندارد نادرست!.

در ششمین روز کشمکش (شنبه ۲۷ نوامبر) پس از این که پارلمان اوکراین نظرداد که نتیجه انتخابات نمی تواند خواست همه مردم باشد، صدها هزار تن در کریمه، دونتسک و لوگانتسک و سایر مناطق شرقی اوکراین که هوادار رئیس جمهور منتخب وقت بودند دست به تظاهرات خیابانی زدند و خواستار الحاق مجدد این مناطق مهم و حساس به روسیه و دست کم جدا شدن از پیکر اوکراین شدند و از دولتهای محلی خود خواستند که مقدمات برگزاری رفراندم را فراهم سازند و به این ترتیب یک "ضعف همیشگی" اوکراین را منعکس ساختند که رئیس دولت آن نمی تواند برای مدتی طولانی به آهنگ غرب برضد مسکو برقصد و تمامیت اوکراین محفوظ بماند. اوکراین قرنها گوشه ای از روسیه بود.

برخی از روسها در واکنش شدید به اظهارات «یوشکا فیشر» وزیر امورخارجه وقت آلمان که گفته بود روسیه باید خواست اوکراینی ها را در نظر بگیرد و رئیس جمهورشدن یانوکوویچ (سیاستمدار اوکراینی هوادار مسکو)، راه مردم اوکراین نیست گفته بودند که به دولت متبوع (مسکو) اصرار خواهند کرد که غرامت خونبهای ۲۷ میلیون روس را در جریان جنگ دوم که به دست آلمانی ها کشته شدند و آن همه ویرانی را مطالبه کند. جنگ را آلمانی ها بر ضد ما آغاز کردند و مسئول هستند و «دوما» باید قانون تصویب کند که اگر آلمان غرامت عادله را نپردازد روسیه متوسل به زور شود؛ ما این همه سلاح اتمی و موشک را برای چه می خواهیم؟، برای دفاع از حقوقمان.

روسها نسبت به اظهارات ۲۸ نوامبر سال ۲۰۰۴ وزیر امور خارجه هلند نیز عکس العمل شدید نشان داده بودند که به نمایندگی از سوی اتحادیه اروپا گفته بود: بهترین راه که مورد قبول است؛ تجدید انتخابات اوکراین است. در پاسخ به این اظهارات، گریزلوف رئیس «دوما» ی روسیه تاکید کرده بود که یانوکوویچ برگزیده به حق مردم اوکراین است و کوچما رئیس جمهور اوکراین کار درستی کرد که بر انتخاب او صحه گذارد.