چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
درس آموزی شوخ طبعانه پیامبر
سلام، کلید ارتباطات اجتماعی در جوامع مسلمان است. بدین جهت بر سلام کردن بسیار تاکید شده است و پاسخ دادن به سلام، واجب دانسته شده است. حتی تاکید بر آن است که برای تعامل بیشتر و گرمتر، پاسخی که به سلام و تحیت داده می شود کامل تر باشد. این نکته صریحا در قرآن نیز آمده است:
و اذا حییتم بتحیه فحیوا باحسن منها او مثلها.
اما همواره چنین مواردی ممکن است دستخوش افراط و تفریط شود. پیامبر اکرم که با اخلاق عظیم و رافت فراگیر خود حتی بر سلام کردن به کودکان پیشی می جست، در عمل به طرزی ظریف و لطیف، درس آموزی می کرد و راه میانه و معتدل را نشان می داد.
پیامبر اکرم در مجلسی نشسته بودند و افراد وارد می شدند. اولی گفت: سلام. پیامبر پاسخ داد: سلام علیکم. دومی گفت: سلام علیکم. پیامبر پاسخ داد: سلام علیکم و رحمه الله. سومی گفت: سلام علیکم و رحمه الله. پیامبر پاسخ داد: سلام علیکم و رحمه الله و برکاته. چهارمی گفت: سلام علیکم و رحمه الله و برکاته. پیامبر اما، این بار فقط پاسخ داد: سلام علیکم. پرسیدند جرا در این مورد به پاسخ کوتاه اکتفا کردید؟ پیامبر در پاسخ مزاح آمیز درس آموز خود گفت: چون او دیگر چیزی برای من نگذاشت!
http://mgt.blogfa.com/cat-۱۵.aspx
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست