چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

درس آموزی شوخ طبعانه پیامبر


درس آموزی شوخ طبعانه پیامبر

سلام، کلید ارتباطات اجتماعی در جوامع مسلمان است. بدین جهت بر سلام کردن بسیار تاکید شده است و پاسخ دادن به سلام، واجب دانسته شده است. حتی تاکید بر آن است که برای تعامل بیشتر و گرمتر، …

سلام، کلید ارتباطات اجتماعی در جوامع مسلمان است. بدین جهت بر سلام کردن بسیار تاکید شده است و پاسخ دادن به سلام، واجب دانسته شده است. حتی تاکید بر آن است که برای تعامل بیشتر و گرمتر، پاسخی که به سلام و تحیت داده می شود کامل تر باشد. این نکته صریحا در قرآن نیز آمده است:

و اذا حییتم بتحیه فحیوا باحسن منها او مثلها.

اما همواره چنین مواردی ممکن است دستخوش افراط و تفریط شود. پیامبر اکرم که با اخلاق عظیم و رافت فراگیر خود حتی بر سلام کردن به کودکان پیشی می جست، در عمل به طرزی ظریف و لطیف، درس آموزی می کرد و راه میانه و معتدل را نشان می داد.

پیامبر اکرم در مجلسی نشسته بودند و افراد وارد می شدند. اولی گفت: سلام. پیامبر پاسخ داد: سلام علیکم. دومی گفت: سلام علیکم. پیامبر پاسخ داد: سلام علیکم و رحمه الله. سومی گفت: سلام علیکم و رحمه الله. پیامبر پاسخ داد: سلام علیکم و رحمه الله و برکاته. چهارمی گفت: سلام علیکم و رحمه الله و برکاته. پیامبر اما، این بار فقط پاسخ داد: سلام علیکم. پرسیدند جرا در این مورد به پاسخ کوتاه اکتفا کردید؟ پیامبر در پاسخ مزاح آمیز درس آموز خود گفت: چون او دیگر چیزی برای من نگذاشت!

http://mgt.blogfa.com/cat-۱۵.aspx