یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

جمعیت,فقر,توسعه جهانی


جمعیت,فقر,توسعه جهانی

در مراحل خاصی رشد سریع جمعیت روستایی باعث فشارهای سنگینی در تهیه غذا و محصولات کشاورزی می شود متاسفانه روستاییان فقیر به جمعیت شهرها اضافه می شوند و این مسئله منجر به رشد سریع شهر نشینی ودرنتیجه افزایش زیانهای وارده و کاهش استفاده هر شخص از محیطش می شود

● جمعیت ، فقرو اهداف جهانی توسعه

▪ چارچوب کاری :

▪برنامه توسعه : شکست فقر

سران برنامه هزار ساله توسعه از سال ٢٠٠٠ تا کنون تلاشهایشان را در سیستم جوامع بین المللی و ملل متحد برای پایان بخشیدن به فقر متمرکز کرده اند . اهداف سران توسعه شامل بسیاری از اهداف موافق همایش بین المللی فقر و توسعه درسال ١٩٩٤ است . که این اهداف عبارتند از سلامتی بهتر، افزایش امید به زندگی ، جلوگیری از شیوع ایدز ، آموزش های اولیه عمومی برای کاهش جمعیت و جلوگیری از مرگ و میر نوزادان .

درجریان نظریه سران توسعه مهمترین اهداف توسعه تشخیص داده شده اند که نمایانگر منتخبی از همایش های جهانی اولیه است و تلاشی است برای همصدا کردن استراتژی ملل مختلف برای رسیدن به هدف.

●اهداف ICPD و عوامل وابسته :

معیار ICPD مجموعه ای از جمعیت وابسته به توسعه عینی تایید شده است که شامل حفظ رشد اقتصادی ، در متن حفظ ونگهداری توسعه و برقراری عدالت بین زنان و مردان می باشد.

کشورها خواستار شرکت نماینده های مردم در استراتژیهای توسعه و تلاش برای ازبین بردن آسیبهای جنسی و روشهای زیان آور سنتی که شامل قطع زاد و ولد زنان می شد،‌ بودند.

●اهداف وابسته در سه مرحله قرار گرفته اند :

آموزش عمومی مسئولان درتقاوتهای جنسی اولیه و آموزش وابسته به آن تا سال ٢٠٠٥ و تکمیل رسیدگی به مدارس ابتدایی همسان کردن دختران و پسران باسرعت ممکن تا قبل از سال ٢٠١.

سران ملل این اهداف و ازبین بردن تمایزهای جنسی را در تمام مراحل آموزشی تا سال ٢٠١٥ پذیرفته اند. میزان مرگ و میر فرزندان و همچنین کودکان زیر ٥ سال بیش از ٥٠ تا ٧٠ نفر از هزار تولد در سال ٢٠٠٠ بوده است که این رقم در سال ٢٠١٥ کمتر از ٣٥ تا ٤٥ نفر خواهد بود. همچنین میزان مرگ و میر مادران در سال ٢٠١٥ تقریبا برابر نصف مرگ میر در مراحلی از سالهای ١٩٩٠ تا ٢٠٠٠ خواهد بود.

اظهاریه کمیسیون اقتصاد کلان و سلامتی : سرمایه گذاری در بازسازی سلامت خانواده و رسیدگی به جلوگیری از آبستنی ، ضمیمه های قاطع سرمایه گذاری در کنترل بیماری ها میباشند. موارد کنترل بیماری و بازساخت سلامت شامل سرمایه گذاری درست برای سلامتی ، آموزش به هر فرزند و کاهش رشد جمعیت است . اگر این موارد دربین برنامه های خانواده کنترل و بررسی شود دیگر معیار خانواده ها برای لذت از زندگی ، طولانی بودن ، و فرزندان بیشتر نخواهد بود بلکه آنها باید زندگی با فرزندان کم ، امنیت و مراقبت در تحصیل فرزندان و قراردادن فرزندان در محیط آموزشی مناسب و سلامت هر فرزند را معیار زندگی خود قراردهند.

دادن برخی ازاین مسئولیت ها در موقعیت های خاص به زنان و انجام خوب این مسئولیتها توسط آنان سبب موفقیت های چشمگیری خواهد شد. مدارک و شواهد نشان میدهد که اغلب خانواده ها خواستار ترویج بیشتر سلامتی و جلوگیری از بیماری های واگیر دار می باشند که این امر باعث پیشرفت قابل توجهی درشناخت و مهار بیماریهای واگیردار شده است . تجارب نشان میدهد که سرویس دهی برنامه های خانواده در جهت بازسازی سلامت جامعه بسیار موثراست که این سرویس دهی شامل ترویج برنامه های خانواده و همچنین حاملگی سالم ، زایمان سالم و جلوگیری از انتقال و شیوع بیمارهای جنسی می باشد.

سرعت رشد جمعیت در سالهای اخیر چند برابرشده و این مسئله تاثیر بسزایی در توسعه اقتصادی دارد . به طور مثال در مقطع خانواده ، سرمایه گذاری برای هر فرزند شامل تحصیل و سلامتی آن فرزند می باشد و وقتی تعداد فرزندان درخانواده زیاد باشد مسلما میزان نیازها نیز بیشتر خواهد شد.

در مراحل خاصی رشد سریع جمعیت روستایی باعث فشارهای سنگینی در تهیه غذا و محصولات کشاورزی می شود . متاسفانه روستاییان فقیر به جمعیت شهرها اضافه می شوند و این مسئله منجر به رشد سریع شهر نشینی ودرنتیجه افزایش زیانهای وارده و کاهش استفاده هر شخص از محیطش می شود.

( به طور مثال خدمات پلیس ، آب و .....)

بازساخت سلامت شرط رسیدن به روشهای موفق برنامه ریزی خانوادگی و سلامت جسمی و درنتیجه ، رسیدن به سلامت عمومی است .

ICPD در طول ٥ سال از سال ١٩٩٩ در برخی موارد به توافق رسیدند که این موارد مورد قبول بسیاری از ملتها قرار گرفت

- میزان بی سوادی درزنان و دختران ازسال ١٩٩٠ تا ٢٠٠٥ باید نصف شود.

- تا سال ٢٠١٥ مدارس ابتدایی باید%٩٠ درصد بچه ها را به طور جداگانه ازهردو جنس ثبت نام نمایند.

- تا سال ٢٠٠٥ باید ٦٠ درصد افراد از سلامتی ابتدایی وسهولت دسترسی به روش های موثر سلامتی از جمله توجه ودقت به ضرورت مامایی ، جلوگیری از شیوع عفونت های ناحیه ای شامل STI چگونگی جلوگیری ازعفونتبرخوردار باشند که این آمار تا سال ٢٠١٠ به ٨٠ درصد و تا سال ٢٠١٥ به صد درصد خواهد رسید.

با وجوداینکه میزان مرگ ومیر در مادران بسیار بالاست با این حال کمتر از ٤٠ درصد عروسان توسط پرستاران متخصص یاری می شوند که این رقم باید تا سال ٢٠١٠ به ٥٠ تا ٨٥ درصد و تا سال ٢٠١٥ به ٦٠ تا ٩٠ درصد افزایش یابد. و هر تقاوتی درباره استفاده شخصی برای جلوگیری ازآبستنی و نشان دادن این خواسته در خانواده ها باید تا سال ٢٠٠٥ به نصف برسد و تا سال ٢٠١٠ تا ٧٥ درصد و تا سال ٢٠١٥ به صد در صد کاهش پیدا کند . البته برای رسیدن به این هدف نباید روشهای سهمیه بندی به کار گرفته شوند.

● همکاری برای مقابله با فقر:

سرام ملل تلاش بی سابقه ای برای جلب همکاری اعضایی از سازمان ملل برای پشتیبانی اهداف هسته ای توسعه وبه اوج رساندن تعاون کرده اند . همایش های جهانی امور مالی برای توسعه ، درمارس ٢٠٠٢ صلاحدید هایی را راجع به روش های لیبرال و گسترش زمینه فراگیری شخصی تسکین و آرامش خانواده ها و تنظیم بدهی ها مطرح نمودند . ملل اروپایی و ایالات متحده امریکا قراردادی برای کاهش کمک به اقتصاد اداری را بستند.

وزارت تعاون سالیانه پیشرفت مجلس به سوی توسعه اهداف سالانه را گزارش میدهد. در سال ٢٠٠٢ گزارشهایی راجع به برخورد و استفاده از تجهیزات در جلوگیری ازبیماری هایی مانند ایدز و مالاریا داده شده است .

اساس پروزه سالیانه جهانی برنظارت رشته های موضوعی ، استفاده از مهارتهای جوامع بین املل ، دانشگاهیان ، همکاری های توسعه یافته و سرمایه گذاری بخش خصوصی و کشورهای توسعه یافته قرار گرفته است . مبارزه سران ملل برای کاهش میزان فقر ، توسط یک حرکت عمومی در جوامع پشتیبانی می شود.

سیستم ملل متحد باهماهنگی فعالیتهای جهانی ، ناحیه ای و ملی پیشرفت قابل توجهی داشته است. همچنین گروه توسعه ملل متحد خود را با سازمانهایی از نمایندگی های بین المللی هماهنگ کرده است . درضمن گروه سرپرستی ارشد، هر هفته نتایج کار نمایندگان را بررسی میکند. در may ٢٠٠٢ به طور مثال اجلاسی به منظور شناخت ساختارهای رشد جمعیت و اولویت های برنامه های توسعه تشکیل شد.

UNFPA بعنوان گروهی بین سازمانی در تنظیم ساختارها برای پیشرفت مشاوره و بهبود آنها خدمت میکند.همچنین بودجه ای برای تلاش در پیشرفت یافته ها و اطلاعات در مرحله مشاوره ملی اختصاص داده است و هر کشور توسعه یافته گزارشاتی را راجع به یک کشور تا پایان سال ٢٠٠٤ پذیرفته است . نیروی کاری پیشرفته و مجرب در پروژه جهانی سران برای یکی کردن جمعیت و هماهنگ کردن آن و بازساخت کارشناسانه سلامت نیز با بودجه موجود پشتیبانی می شود.

▪ HIV ایدز : تشخیص موقعیت ایدز از پیش بینی آن در ICPD سخت تر است ،ICPD با کاستن آلودگی های بیماری ایدز در یک دوره ٥ ساله موافقت کرد. دراین دوره حدود ٩٠ درصد مردان و زنان جوان از ١٥ تا ٢٤ سال باید تا پایان سال ٢٠٠٥ با روشهای جلوگیری و شناخت مانند تست داوطلبانه ، مشاوره و .... آشنا شوند واین آمار باید تا پایان سال ٢٠١٥ به ٩٥ درصد برسد همچنین میزان آلودگی به ایدز در اشخاص ١٥ تا ٢٤ سال در کشورهایی که بیشتر در خطرند باید به ٢٥ درصد کاهش یابد و در سطح جهان تا سال ٢٠١٠ باید به یک چهارم آمار کنونی برسد.

● بازساخت سلامت و MDGS :

بسیاری از اهداف سران توسعه که شامل سلامتی می شود به عواملی چون تواناییهای ممکن در عموم مانند برنامه های خانواده و دیگر نتایج وابسته به جمعیت بستگی دارد

در موضوع سلامتی ، آمار عمومی در سال ٢٠٠٢ از پیشرفت بسیار عالی واثر عمیق کار کمیسیون دانشگاهی گزارش میدهد.

پنج گروه مختلف در مدت دوسال به مطالعه و مشورت راجع به موضوعات مقدم سلامتی و به ویژه جنبه های بیماری های وابسته پرداختند. آنها کار سازبودن اقتصاد را پیش بینی کردند.

در کمیسیون جمعیت و باز ساخت سلامت ، هدف مرکزی و اصلی سران تشخیص داده شد و دستور جلسه توسعه مطلق به این موضوع بستگی داده شد.

ICPD در سال ١٩٩٤ به پیوند پویایی جمعیت ، فعالیت های شخصی و پیوستن انتخابهای بازساخت و سلامت بهتر ، توسعه و کاهش فقرتاکید کرد. تلاشهای ملی و جهانی برای حصول برنامه های سران برنامه ریزی شده اند.

دكتر نشاندار


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.