دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
سازمان ملل و توسعه ملی
![سازمان ملل و توسعه ملی](/web/imgs/16/132/d9ob71.jpeg)
قابلیت فناوری اطلاعات و ارتباطات برای توسعه و نیاز به واكنش فعالانه در قبال فرصتها و چالشهای پیش رو در عرصه نوین جهانی، طرحریزی و اجرای راهبردهای ملی مربوط را برای كشورهای در حال توسعه ضروری كرده است.
در این میان، برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) راهنماییها و حمایتهایی را بهمنظور توجه به فناوری اطلاعات در اولویتهای توسعه ملی، تنظیم راهبردهای الكترونیكی ملی مشتمل بر توسعه ظرفیتها، ایجاد فرصتهای برابر اقتصادی و اجتماعی علاوه بر ابعاد زیرساختی و سیاسی و اتخاذ رویكرد مبتنی بر مشاركت ذینفعان بهمنظور بهكارگیری بهینه منابع و ملاحظه نیازهای واقعی در راهبردها ارائه میكند.
برنامه توسعه سازمان ملل متحد با جلب همكاری دوجانبه و چندجانبه بخشهای خصوصی، غیر انتفاعی و نیز موسسات مختلف درگیر در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات، كشورهای عضو را در راستای كسب خبرگی و نهادینه كردن فرایندهای مشاوره و شراكت بهمنظور دستیابی به ثبات ملی یاری میكند. همچنین، برنامه مزبور چارچوبی راهبردی و مجموعهای از ابزار مربوط را در قالب مشاركت بخشهای خصوصی و دولتی و ایجاد فرصتهای دیجیتال برای پاسخگویی به تقاضای موجود و ممكن برای كشورهای عضو ارائه میدهد.
فعالیتهای چنین رویكردی در بر گیرنده خطمشیهای سیاسی و پشتیبانی بهصورت زیر است:
▪ همایشها و كارگاههای ملی و محلی برای ایجاد همگرایی در میان ذینفعان و تسهیل بحث و تبادل نظر در زمینه اولویتها و تحقق راهبردهای كلان و خرد از طریق حمایتهای كارشناسان داخلی، شبكه همكاریهای شمال- جنوب و نیز تسهیم تجارب مربوط.
▪ برقراری تشكل و همسویی در میان نیروهای چندگانه فعال در عرصه فناوری اطلاعات و ایجاد مجامع حرفهای متشكل از سازمانهای دولتی، بخش خصوصی، سازمانهای غیر دولتی و دانشگاهها و موسسات علمی و آموزشی.
▪ طراحی و اجرای ارزیابیهای آمادگی الكترونیك برای تنظیم راهبردهای الكترونیك ملی كه در ارزیابیهای مزبور، علاوه بر شاخصهای اقتصاد كلان و امور اجتماعی به مقاطع راهبردی زیر نیز توجه میشود:
ـ زیرساخت، دسترسی و اتصال.
ـ چارچوبهای سیاسی/ مقرراتی.
ـ سرمایه انسانی.
ـ رویكردهای انگیزشی برای جلب همكاری شركتهای كوچك و متوسط و نیز توسعه آنها.
ـ محتوا و كاربریهای مناسب با تمركز بر توسعه مسئولانه و مرتبط با وضعیت.
▪ شناسایی اولویتها و توسعه راهبردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات در عرصه ملی.
▪ ارزیابی برآوردهای موجود و توسعه راهبردی ظرفیتها برای انجام ارزیابیهای متناوب الكترونیك، تحلیل اثرات و نظارت دقیق بر موانع، سنجش اثربخشی و در صورت لزوم، ایجاد تغییر در نقاط تمركز.
▪ ایجاد هماهنگی بین فناوری اطلاعات و اولویتهای كلیدی توسعه ملی، بهویژه آن دسته از مواردی كه مرتبط با راهبردهای كاهش فقر، انرژی و محیط زیست پایدار، پیشگیری از بحران، ایدز و برنامههای ملی برای تساوی جنسی و محرومیت اجتماعی است.
از نتایج و اثرات رویكرد در پیش گرفته شده میتوان به موارد زیر اشاره كرد:
▪ افزایش تعداد كشورهایی كه از راهبرد و شیوه ارزیابی الكترونیكی جامع برخوردار هستند.
▪ افزایش تعداد كشورهایی كه سیاستها، راهبردها و اقدامات مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات برای كاهش فقر، حاكمیت مردمسالارانه، انرژی و محیط زیست پایدار، برنامههای مهار ایدز و نیز ترویج تساوی جنسی و رفع محرومیت اجتماعی را در پیش گرفتهاند.
یزدان محمدبیگی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست