یکشنبه, ۱۹ اسفند, ۱۴۰۳ / 9 March, 2025
مجله ویستا

قارچ به حفظ سوخت و ساز بدن کمک می کند


قارچ به حفظ سوخت و ساز بدن کمک می کند

قارچ، از زمان های قدیم فقط مصرف غذایی نداشته بلکه استفاده دارویی هم از آن می شده است. فراعنه قارچ را یک ماده غذایی لذیذ به حساب می آوردند. یونانی ها قارچ را منبع قدرت می دانستند …

قارچ، از زمان های قدیم فقط مصرف غذایی نداشته بلکه استفاده دارویی هم از آن می شده است. فراعنه قارچ را یک ماده غذایی لذیذ به حساب می آوردند. یونانی ها قارچ را منبع قدرت می دانستند و چینی ها آن را یک غذای سالم می شمردند. به گزارش «ASK.com» در دنیا ۱۴ هزار نوع قارچ وجود دارد که ۳ هزارتای آن ها قابل خوردن هستند و ۷۰۰نوع خاصیت دارویی دارند و هزار و ۴۰۰ نوع آن ها سمی است.

خواص

قارچ گیاهی کم کالری است و حاوی ۹۰ درصد آب است.

علاوه بر آن، این گیاه کم سدیم، کم کربوهیدرات و کم چربی و غنی از فیبر است. به همین علت است که قارچ غذای خوبی برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند به حساب می آید.

مقدار پتاسیم موجود در قارچ نسبت به موز خیلی بیشتر است. از آن جایی که پتاسیم به کاهش فشار خون کمک می کند و خطر سکته مغزی را از بین می برد، مصرف آن به مبتلایان فشارخون بالا توصیه می شود.

قارچ غنی از مس است که خاصیت محافظت کننده قلب را دارد. این گیاه با سرطان مبارزه می کند. قارچ منبع عالی سلنیوم نوعی آنتی اکسیدان است که به همراه ویتامین E سلول ها را از تاثیرات آسیب زای رادیکال های آزاد محافظت می کند.

قارچ مانع فعالیت آروماتیز (aromatase) نوعی آنزیم مربوط به تولید استروژن می شود.

این گیاه که غنی از فیبر، پروتئین و ویتامین B است، به حفظ سوخت و ساز سالم کمک می کند.

عصاره قارچ، از سردردهای میگرنی جلوگیری می کند و برای افرادی که از بیماری های مغزی مانند سندروم وسواسی اجباری رنج می برند نیز مفید است.

مصرف منظم قارچ مانع بروز بیماری آلزایمر و برخی اختلالات شناختی مربوط به سن می شود.

قارچ غنی از روی است که میزان قند خون و میزان سوخت و ساز بدن را ثابت می کند، دردهای شدید آرتریت روماتوئید را کاهش می دهد و مانع آسیب رسیدن به رگ های خونی می شود.