چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
نکاتی درباره خواب بچه های مدرسه ای
خواب بچهها
شاید شما هم از زمان آغاز فعالیت مدارس با موضوع بدخوابی بچهها مواجه شده باشید؛ بچههایی که براحتی راضی نمیشوند به رختخواب بروند؛ دیر میخوابند و در نتیجه صبحها هم راحت بیدار نمیشوند، اما بد نیست بدانید که مسائل مربوط به خواب بچهها یکی از شایعترین مشکلاتی است که والدین با آن روبهرو هستند. بسیاری از پدرها و مادرها نمیدانند چگونه باید فرزندانشان را راضی کنند که به موقع بخوابند. یا شاید هم شما کودک خردسالی دارید که میخواهید از همین ابتدا عادتی صحیح در مورد خوابیدن در او ایجاد کنید؛ عاداتی که یک عمر همراه او بماند.
بعضی از کودکان مشکلات مزمن خواب دارند و بسیاری از آنها نیز (همانند بزرگسالان) در طول روز خوابآلود هستند. ولی میتوان کاری کرد تا بچهها راحتتر و بهتر بخوابند. با این شرایط خودتان نیز راحتتر خواهید شد.
خواب بچههای مدرسهای
بچهها در دوران مدرسه هم به ۹ تا ۱۲ ساعت خواب کافی شبانه احتیاج دارند، اما در این سنین بچهها تمایل بیشتری دارند تا بیدار بمانند و در نتیجه اغلب کمبود خواب دارند، اما اینجا وظیفه شما پدر و مادر گرامی است تا خواب کافی فرزندتان را در نظر داشته و به او در حفظ آن کمک کنید.
اگر کودک شما در مدت زمان ۱۵ تا ۳۰ دقیقه بتواند بخوابد، صبح براحتی و در زمان مناسب بیدار شود و در تمام طول روز هوشیار و سرحال باشد مشخص است که خوابی کافی و مناسب داشته است. برای این کار از معلم او نیز سوال کنید تا مطمئن شوید کودک در طول روز و در مدرسه سرحال و بیدار است. به بیان دیگر، اگر کودک بتواند راحت به رختخواب برود، راحت بخوابد و به آسانی بیدار شود، به احتمال زیاد خواب کافی و مناسب دارد.
ممکن است فرزند شما، از ساعت خوابش شکایت داشته و ناراحت باشد. بخصوص اگر دوستان او ساعاتی بیشتر بیدار بمانند. بچهها معمولا در دوران مدرسه خود را با دوستانشان مقایسه میکنند و خیلی دوست ندارند که تفاوت زیادی بین آنها وجود داشته باشد. بنابراین در چنین شرایطی به او بگویید که هر فردی عادات خاص خود را دارد و این ساعت خواب برای او مناسب است.
ترویج عادات صحیح خواب
زمان خوابی مشخص برای او تعیین کنید. در ضمن بهتر است هنگام خواب او را تنها به اتاقش نفرستید و زمانی را در کنار کودک بمانید، اما در این مورد قاطع باشید و همیشه به ساعت خواب پایبند بمانید. همیشه در همان زمان مقرر، چراغها را خاموش کرده و آماده خواب شوید؛ البته برای اینکه ساعت مناسبی انتخاب کنید، باید در رفتار و حالات فرزندتان کمی بیشتر دقت کنید. هنگام شب مراقب باشید در چه ساعتی کودک خسته شده و کمکم سرعت کارهایش کاهش مییابد. در این ساعتها کودک بیشتر آماده خوابیدن است و راحتتر به خواب میرود.
بهتر است برنامه روزانه نیز منظم و دقیق باشد. ساعات بیدار شدن، غذا خوردن، خواب نیمروز و بازی کردن و تماشای تلویزیون هم باید ثابت و بر اساس برنامه باشد. با این شیوه بچهها هم راحتتر به خواب خواهند رفت.اما به یاد داشته باشیم که این برنامه باید همه جا و در همه مکانها قابل اجرا باشد. برنامهای که تنها در خانه رعایت شود و خارج از خانه ممکن نباشد، به خوبی طراحی نشده است.
از نور محیط نیز به نفع خود استفاده کنید. هنگام شب و با نزدیک شدن به ساعات خواب، نور چراغها را کم کنید. صبح نیز کودک را در نور و روشنایی قرار دهید. این تغییر نور کمک میکند تا مغز کودک راحتتر به این چرخه خواب و بیداری عادت کند.
البته دقت کنید، هیچ وقت از خوابیدن و رفتن به رختخواب به عنوان تهدیدی برای کودک استفاده نکنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست