چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
نمک دریا یا نمک سفره
![نمک دریا یا نمک سفره](/web/imgs/16/22/dgp6j1.jpeg)
تنقلات فانتزی از جمله خوراکیهایی هستند که معمولا در انواع مختلف و طعمهای متفاوت عرضه میشوند. یکی از طعمهایی که این روزها در این نوع محصولات بسیار به کار میرود، طعم نمک دریاست.
حال شاید این سوال برای مصرفکنندگان پیش آید که نمک دریا چه تفاوتی با نمک معمولی دارد؟ در این رابطه باید گفت: نمک دریا نمکی است که مستقیما از آب دریا تا اقیانوس به دست میآید. این نمک طعم خالصتری داشته، معمولا کمتر تصفیه میشود و حاوی املاحی چون آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم، منگنز، روی و ید است. بنابراین بیشتر فواید املاح موجود در آب دریا را دارا بوده و سالمتر و طعمدارتر از نمک سفره است و به صورت دانههای درشت، ساییده و کاملا نرم در دسترس است. از زمانهای گذشته نمک دریا توسط عطاریها عرضه میشده و به دلیل میکرومینرالهای طبیعی به صورت طبی کاربرد داشته است.
این نمک به دلیل آن که جدیدا در تنقلات صنعتی استفاده میشود، برخی مصرفکنندگان به دلیل عدم آگاهی کافی تصور میکنند که در مقایسه با نمک سفره از مضرات کمتری برخوردار است. در این باره باید گفت: این نمک نظیر نمک سفره برای افراد مستعد به فشارخون و بیماریهای مرتبط مضر بوده و باید در مصرف آن محتاط بود. لذا ویژگی بارز این نمک نسبت به نمک سفره آن است که مزهدارتر بوده و به طور طبیعی غنی از املاح معدنی خصوصا ید است. بر این اساس اگر به میزان کافی از این نمک در رژیم غذایی استفاده شود، احتیاجی به ید اضافی نیست.
نظر به این که نمک سفره معمولا از معادن نمک تهیه میشود، از نظر ید فقیر است. بنابراین در ایران به دلیل افزایش بیماری گواتر ناشی از کمبود ید چندین سال است که به نمکهای سفره ید اضافه میشود. از سوی دیگر درصد ناخالصیهایی مانند: گچ و فلزات سنگین مانند: سرب، جیوه و ارسنیک در نمک معدن (نمک سفره) بیشتر به چشم میخورد. به گونهای که این امر منجر به آن گردیده که لزوما این نوع نمک تصفیه گردد. ناخالصیهای گچ و املاح نامحلول گرچه به تنهایی به میزان ناچیز زیاد مضر و سمی نیستند ولی اولا مقدار آنها در نمک زیاد است و ثانیا وجود این ناخالصیها علاوه بر ایجاد ناراحتیهای کلیوی و کبدی باعث میشود که شوری نمک کمتر احساس شده و همین امر باعث مصرف بیشتر نمک و به دنبال آن افزایش فشارخون میگردد. از طرفی ناخالصیهای فلزات سنگین نیز با وجود میزان کم در نمکهای معدنی به علت خاصیت تجمع تدریجی آنها در بافتهای بدن در درازمدت بسیار مخرب خواهد بود و مسمومیتهای مزمن و عوارض مختلفی برای بدن ایجاد مینمایند.
توجه:
مصرف زیاد انواع نمک در افراد مستعد و حتی افراد سالم میتواند منجر به بروز ناراحتیهای گوارشی، کبدی، کلیوی و حتی کاهش جذب آهن در بدن شود. همچنین مصرف مداوم آن میتواند موجب تجمع آب در بدن و ایجاد ورم در تمام یا قسمتهایی از بدن شود و به دنبال آن منجر به افزایش فشارخون و بیماریهای قلبی عروقی گردد. بنابراین توصیه میشود نمک و غذاهای شور به مقدار بسیار کم مصرف شود و همان مقدار کم نمک نیز تصفیه شده و یددار باشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست