سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

نکاتی درباره عقد قرارداد


نکاتی درباره عقد قرارداد

همه ما در زندگی شخصی و حرفه ای خود ناگزیر از عقد قراردادهای مختلف هستیم. خانه می خریم، استخدام می شویم، ازدواج می کنیم، اتومبیل قسطی می خریم، در انجام یک پروژه با فرد یا شرکتی …

همه ما در زندگی شخصی و حرفه ای خود ناگزیر از عقد قراردادهای مختلف هستیم. خانه می خریم، استخدام می شویم، ازدواج می کنیم، اتومبیل قسطی می خریم، در انجام یک پروژه با فرد یا شرکتی شراکت می کنیم، از یک کشور خارجی یک کالا یا خدمت می خریم و... امروزه قراردادها جای قول و قرارهای شفاهی را گرفته و هر روز شکل جامع تر و مفیدتری به خود می گیرند. در اینجا به چند نکته هنگام عقد قراردادهای بازرگانی اشاره می کنیم. رعایت این نکات شما را در تنظیم قراردادهای صریح، جامع و کامل در عین خلاصه بودن یاری می کند. در شماره های آتی به ▪ بایدها و نبایدهای آن می پردازیم: صراحت داشته باشید: قرارداد الزاماً نباید حاوی کلمات حقوقی باشد. بهترین قراردادها، روشن، صریح و متمرکز بوده و حاوی شیوه نگارشی ساده هستند تا باعث ابهام نشوند. به عنوان مثال، ممکن است در حال برنامه ریزی برای انجام یک رویداد بوده و نیازمند دریافت ۱۵۰ جدول در زمان خاصی باشید بنابراین به بیان یک تاریخ کلی بسنده نکنید بلکه حتی دقیق تر عمل کرده و به ساعت تحویل جداول نیز اشاره کنید و از بیان عبارات کلی مثل «بامداد روز سوم خردادماه» بپرهیزید. به این ترتیب تکلیف هر دو طرف روشن خواهد بود. با وادار کردن طرفین به دقیق تر بودن در آغاز کار از بروز بحث و جدل در مراحل بعدی جلوگیری خواهید کرد.

خواسته های خود را به روشنی قید کنید:

هرگز فرض نکنید طرف مقابل شما به شرایط شما آگاهی کامل دارد. همواره خواسته های خود را مشخص کنید. اگر پیش نویس قرارداد ندارید، سرفصل خواسته ها و شرایط خود را فهرست وار پیش از مذاکره یادداشت کنید.

دانش خود را از قوانین کامل کنید: ممکن است قوانین محلی، کشوری و بین المللی به قرارداد شما مربوط شوند. از توافق قراردادتان با مقررات و قوانین موجود اطمینان حاصل کنید به طور مثال اگر می خواهید چیزی را به صورت لیزینگ خرید کنید از قوانین مربوط به اجاره و تملیک آگاهی یابید. با اتاق بازرگانی و دیگر سازمان های مربوط در ارتباط باشید.

قرارداد را به دقت مطالعه کنید:

تمام قرارداد را پیش از امضا کردن به دقت و کامل مطالعه کنید و هیچ چیز را نفهمیده رها نکنید. عباراتی مثل: فکر کردم، نمی دانستم یا خیال می کردم، عبارات محکمه پسندی نیستند خصوصاً اگر نکات مورد دعوی در متن توافقنامه واضح باشند.

از مشورت با وکیل غافل نشوید:

مذاکره برای رسیدن به خواسته ها در یک قرارداد، یک مهارت حرفه ای است. نکاتی را که مایلید در قرارداد دارای انعطاف باشند پیش از مذاکره یادداشت کنید. اغلب افراد به علت کوچک بودن معامله یا کسب و کار خود از مشاوره با وکیل غافل می شوند و فقط بعد از امضای قرارداد و وقتی با مشکلات مواجه می شوند به یاد وکیل می افتند.

منبع: www.about.com

ترجمه:ستیلا باسقی