چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

غذای مورد علاقه بچه، پای روستایی


زمان مورد نیاز برای پخت: 50 دقیقه
مناسب برای 2-3 سال
مواد لازم برای 2-4 نفر
  • روغن زیتون     2 قاشق سوپخوري
  • کره     30 گرم
  • گوشت چرخکرده     1 کیلوگرم
  • پیاز خرد شده     1 عدد بزرگ
  • هویج خرد شده      1 عدد بزرگ
  • رب گوجه فرنگی     125 گرم
  • آب گوشت     يك‌چهارم پیمانه (60 میلی لیتر)
  • کنسرو گوجه فرنگی     425 گرم
  • نخودفرنگي پخته     سه‌چهارم پیمانه (115 گرم)
  • سیب زمینی     3 عدد درشت
  • کره اضافی     30 گرم
  • شیر     1-2 قاشق سوپخوري
 
روش تهيه
فر را با دماي 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. نیمی از روغن و کره را در یک ماهیتابه بزرگ گرم کنید. گوشت را در ماهیتابه بریزید و در حالیکه گوشت بر روی حرارت در حال پخته شدن است، آن را مدام هم بزنید تا زمانیکه رنگ گوشت کاملا قهوه‌ای شود. در طول پختن، نگذاريد تکه‌های گوشت به هم بچسبند و با قاشق گوشت‌ها را از هم باز کنید. پس از پخته شدن، گوشت را از ماهیتابه به ظرفی دیگر منتقل کنید. حالا روغن و کره باقيمانده را داخل ماهیتابه ریخته و پیاز و هویج را نیز اضافه کنید. مواد را به مدت 3 – 4 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید تا زمانیکه کمی طلایی رنگ شوند. گوشت را دوباره در ماهیتابه ریخته و آب ‌گوشت، رب گوجه‌فرنگي و کنسرو گوجه فرنگی را نیز اضافه کنید. صبر كنيد  مواد به نقطه جوش برسند، سپس حرارت را کاهش داده و بگذارید به مدت 10-15 دقیقه یا تا زمانیکه مواد غلیظ شوند بر روی حرارت ملایم بجوشند. اينك نخودفرنگي را اضافه کنید و ماهیتابه را از روی حرارت بردارید. پوست سیب‌زمینی‌ها را کنده و آنها را خرد کنید.
سیب زمینی‌ها را در ظرفی به همراه مقدار کافی آب (آنقدر که روی سیب زمینی‌ها را کاملا بپوشاند) بریزید. ظرف را روی حرارت بگذارید تا آب به نقطه جوش برسد، سپس حرارت را کاهش داده و صبر كنيد سیب زمینی‌ها به مدت 5 – 10دقیقه یا تا زمانیکه نرم شوند بپزند - هر چه سیب زمینی‌ها را در ابعاد کوچکتر ببرید، زودتر پخته می شوند. سیب‌زمینی را آبکشی کرده و دوباره به ظرف بازگردانید. کره اضافی و شیر را نیز اضافه کنید و مواد را با هم پوره کنید تا کاملا نرم و یکدست شود. مواد را با نمک و فلفل طعم‌دار کنید. ترکیب گوشت را با قاشق در ظرف نسوز چربكرده‌اي با ظرفیت یک و نیم لیتر بریزید. سپس پوره سیب‌زمینی را روي مايه گوشتي پخش کنید. ظرف را به مدت 20 دقیقه یا تا زمانیکه کمی روی پوره سيب‌زميني طلایی رنگ شود در فر قرار دهید. پس از خارج کردن غذا از فر، فورا آن را سرو کنید.