پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
چگونه مثبت اندیش باشیم؟
وقتی روزتان خیلی پرمشغله باشد، خیلی راحت ممکن است به مسائل منفی توجه کنید. بخاطر کارها و مسئولیتهای زیادتان ممکن است احساس خستگی، کلافگی و استرس زیادی داشته باشید. درنتیجه، افکار منفی به درون مغزتان راه باز میکنند. بااینکه میدانید مثبت فکر کردن برای وضعیت ذهنتان بهتر است اما اگر بگوییم که برای سلامتیتان هم میتواند مفید باشد، شاید تعجب کنید. تحقیقات نشان داده است که مثبتاندیشی میتواند فواید بسیار زیادی در بر داشته باشد از بالا بردن اعتمادبهنفس و سلامت روانیتان گرفته تا ارتقای سلامت فیزیکیتان.
پس برای از بین بردن افکار منفی و جایگزین کردن آنها با نگرشی مثبتتر چه باید بکنید؟ حتی اگر ذاتاً خوشبین نباشید، راههایی هست که از طریق آن بتوانید مهارتهای مثبتاندیشی را در خود تقویت کرده و از فواید آن بهره ببرید.
روی افکارتان تمرکز کنید
برای اینکه مثبتاندیش باشید، باید یاد بگیرید که چطور به درستی افکارتان را تحلیل کنید
تمرکز بر جریان سیال ذهن کار سختی است، مخصوصاً اگر خیلی اهل استنطاق کردن نباشید. وقتی با موقعیتی چالشانگیز روبهرو میشوید، سعی کنید بفهمید که چطور درمورد آن اتفاق فکر میکنید. آیا شروع به مکالمه منفی با خودتان میشوید؟ یا در ذهنتان از خودتان و دیگران انتقاد میکنید؟ این تفکر منفی یک مانع اصلی است اما شناسایی این افکار اولین قدم برای غلبه بر آنهاست.
برخی از انواع متداول تفکر منفی شامل فقط تمرکز کردن بر جنبههای منفی یک مسئله میباشد. مثلاً تصور کنید که روز پرمشغلهای را سر کار داشتهاید. یک سخنرانی داشته اید و کارهای مختلفی را جلوتر از برنامه به اتمام رساندهاید اما فراموش کردید یک تلفن مهم را انجام دهید. آن شب متوجه میشوید که با وجود موفقیتهایی که در آن روز کسب کرده اید، فقط به آن اشتباه کوچک فکر میکنید و نگران هستید که چه تاثیری بر کارتان خواهد داشت. به جای فکر کردن به مثبتها و درک منفی، همه مثبتها را نادیده گرفته و منفی کوچک را بسیار بزرگ کردهاید.
مقصر دانستن خود یکی دیگر از شایعترین نوع تفکر منفی است
وقتی بخش شما در شرکت، به سهم فروش ماه خود نمیرسد، به جای اینکه به این فکر کنید که اقتصاد کند موجب فروش کلی کمتر شده است، مدام خودتان را مقصر میدانید. این نوع تفکر منفی میتواند برای سلامت روانی شما مخرب باشد. با مقصر کردن خود برای مسائلی که تقصیر شما نبوده یا در کنترل شما نیست، اعتمادبهنفستان دچار افول میشود.
چطور مثبتاندیش شوید
تغییر چرخه منفی فکر کار بسیار سختی است و فرایندی است که نیازمند زمان است. شایانذکر است که تکرار کلیشههایی که معمولاً توسط کتابها پیشنهاد میشود (مثل «من به اندازه کافی خوب هستم! من خیلی باهوشم! مردم من را دوست دارند!) در واقعیت میتواند تاثیری منفی بر تصور شما از خودتان داشته باشد. مثبتاندیشی این نیست که عینکی به چشمهایتان بزنید که همه جا را خوشرنگ نشان میدهد و همه چیزهای منفی که در زندگی با آنها روبهرو میشوید را نادیده بگیرید. این رویکرد به همان اندازه نادیده گرفتن مثبتهای زندگی ویرانگر است. تعادل، با مقدار سالمی واقعگرایی، رمز کار است.
پس وقتی خود را درگیر افکار منفی دیدید، چه باید بکنید؟
با قدمهای کوچک شروع کنید
از اینها گذشته، میخواهید یک عادت جدید را وارد زندگیتان کنید و درست مثل کسی که میخواهد یک رفتار جدید را در خود ایجاد کند، این کار زمان میبرد.
سعی کنید اول یک قسمت از زندگیتان که ببشتر تحتتاثیر منفیگرایی است را شناسایی کنید
ممکن است درمورد وضعیت ظاهریتان یا درسیتان منفی فکر کنید. وقتی با یک بخش خاص از زندگیتان شروع کنید، در طولانیمدت تغییراتی که در خود ایجاد میکنید بادوامتر خواهند بود.
خود، تصور کنید تصمیم گرفتهاید بر افکار منفی که درمورد وضعیت درسیتان دارید، تمرکز کنید. قدم بعدی این است که هر روز زمانی را به ارزیابی افکارتان اختصاص دهید، وقتی میبینید که افکار انتقادی درمورد خودتان دارید، یک لحظه صبر کرده و به آنها خوب فکر کنید. بااینکه ممکن است بخاطر گرفتن یک نمره بد در امتحان ناراحت باشید، آیا سرزنش کردن خودتان دردی را درمان میکند؟ آیا راهی برای ایجاد یک تغییر مثبت در موقعیت وجود دارد؟ بااینکه در این امتحان خود کار نکردهاید، حداقل میدانید که برای امتحان بعدی چطور باید برای درس خواندن زمانبندی کنید.
مراقب مکالمات منفی با خودتان باشید
وقتی مکالمه درونیتان میگوید شما هیچوقت تکالیفتان را انجام نمیدهید یا کارتان سخت است، راهی برای پیدا کردن دیدگاهی مثبتتر نسبت به موقعیت پیدا کنید. مثلاً اگر درگیر نوشتن یک مقاله تحقیقی هستید، به دنبال راههایی باشید که بتوانید برنامهتان را طوری تغییر دهید که وقت بیشتری برای این پروژه داشته باشید تااینکه اسیر نومیدی شوید. وقتی انجام کاری به نظرتان سخت میرسد، به این فکر کنید که شاید بتوانید برای انجام آن از کسی کمک بگیرید.
مثبتاندش بودن این نیست که همه واقعیتهای منفی زندگیتان را نادیده بگیرید. این است که بتوانید رویکردی فعالتر به زندگی داشته باشید
مثبتاندیشی به جای احساسی ناامیدی یا کلافگی، به شما امکان میدهد با فکر کردن به راههای موثر برای حل مشکل و پیدا کردن راهکارهای خلاقانه، با چالشهای زندگی روبهرو شوید. شاید آسان نباشد، اما تاثیر مثبتی که بر سلامت فکری، احساسی و جسمی شما میگذارد، ارزشش را خواهد داشت. نیازمند این است که صبور باشید و تمرین کنید. این فرایند را نمیتوانید قدم به قدم جلو ببرید و به اتمام برسانید. درعوض، نیازمند این است که تا پایان عمر به درونتان نگاه کنید و برای مبارزه با افکار منفی و ایجاد تغییرات مثبت علاقهمند باشید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست