سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
جوانی و کابوس کراک ...
کراک برای اولین بار از کوکائین تهیه و در اواخر تابستان و اوایل پاییز سال ۱۹۸۵ میلادی وارد بازار شهر نیویورک شد.کراک خطرناکترین ماده اعتیادآوری است که تاکنون به بازار آمده است. این ماده به حدی وابستگیآور است که یک بار مصرف آن فرد را معتاد میکند. اوج شیوع کراک در دهه ۱۹۸۰ بود.
کراک ارزانتر از پودر کوکائین بود و بهطور گسترده در دسترس مردم، خصوصاً افراد فقیر قرار گرفت. کشیدن کراک عامل اصلی شیوع آن است.
متاسفانه بسیاری از جوانان از خطرات کراک که بتازگی وارد کشور شده و مصرف آن هر روز رو به افزایش است با خبر نیستند؛ این در حالی است که به گفته متخصصان، مصرف کننده کراک یا کریستال بیش از یک سال زنده نخواهد ماند.
در حال حاضر، مواد مخدر کل دنیا را تهدید میکند و ایران که یکی از کشورهای هدف برای قاچاقچیان مواد مخدر است، بیشتر در معرض خطر قرار گرفته است. گزارشها حکایت از آن دارد که از ۲ سال گذشته و به صورت گستردهتر از سال گذشته مواد مخدر صنعتی مانند آمفتامینها، متانفتامینها و اکستازیها از طریق کشورهای اروپایی به وسیله مسافرها وارد کشور میشود.
کراک و کریستال بیشتر از افغانستان در مکانهایی که آمریکاییها حضور پر رنگی دارند تولید و وارد کشور میشود که میتوان گفت تولید این گونه مواد مخدر در افغانستان و قاچاق کراک کاملا سازماندهی شده است؛ چرا که تولید مواد مخدر در افغانستان از زمانی که آمریکاییها وارد کشور شدهاند، به ۵ برابر خود رسیده است.
در همین راستا اخبار و شواهدی نیز مبین این مطلب است که این مواد از سوی مافیای روسیه تولید و در ایران پخش میشود. اما کراک چیست و چه عوارضی دارد؟
کراک نوعی ماده محرک از مشتقات کوکائین است که تا حد امکان اشباع شده است یعنی یک گرم کراک از ۱۰ تا ۱۰۰ گرم هروئین ساخته شده، ولی قیمت آن به مراتب ارزانتر از هروئین و اعتیاد آن در مقایسه با هروئین بسیار شدیدتر و قویتر است.
بیشتر جوانان فکر میکنند کراک چیزی در حد قرصهای روانگردان و اکستازی است و به همین دلیل از مصرف آن وحشت ندارند و این شروع یک فاجعه است. با توجه به میزان شیوع کراک در میان نسل جوان، به نظر میرسد اعتیاد به کراک علاوه بر جنبه تفریحی به عوامل اجتماعی و اقتصادی نیز مرتبط باشد.
معتاد به کراک هرگز نمیتواند بیشتر از یک ماه زندگی عادی داشته باشد و پس از یک ماه یا دائما در حال چرت زدن و خماری است، یا در حال درد کشیدن.
پس از یک ماه مصرف کراک، مصرف به ۳ یا ۴ برابر روز اول میرسد و تعداد دفعات مصرف روزانه به ۱۰ بار در روز افزایش مییابد.
تدخین کراک برای شخص، حس نشاط ظاهری به وجود میآورد که کمتر از ۵ تا ۷ دقیقه طول میکشد و پس از آن با ایجاد افسردگی حاد و احساس بی ارزش بودن و ولع زیاد برای مصرف این ماده ادامه مییابد و در مراحل بعد ترک اعتیاد را مشکل میکند و بیشتر به همین علت است که معتادان به کراک کمتر اقدام به ترک آن و وضعیت خویش را بحرانیتر میکنند.
کراک بشدت، مغز، کبد و قلب را تحت تأثیر قرار میدهد و موجب التهاب این اعضا میشود. تحت تأثیر عوارض منفی کراک اجزایی که در تماس مستقیم با دود کراک هستند ، ذره ذره نابود میشود و میپوسد.
اجزای داخلی بدن عفونت میکند و در برخی موارد دیده شده است در مصرفکنندگانی که به مدت طولانی از این ماده استفاده میکنند، میزان عفونت به اندازهای است که اجزای بدن از هم جدا میشوند؛ یعنی گوشت زیر پوست دچار عفونت شده و به اصطلاح کرم میزند.
اما اثرات کوتاه مدت کراک شبیه آمفتامین است، ولی مدت زمان کوتاهتری دارد. احساس افزایش انرژی، چابکی و سرخوشی، افزایش ضربان قلب و نبض و تنفس، کاهش اشتها، رنگ پریدگی، تحریک و هیجان، بیقراری، لرزش دستها، توهمات شدید حسی، اغتشاش ذهنی، گیجی، درد پا، فشار قفسه سینه، تهوع، تیرگی بینایی، تب، تشنج و مرگ، اثرات مهلک این ماده خانمانسوز به شمار میرود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست